Singura replica din Biblie valabilă pentru fiecare zi a anului. Se repetă de 365 de ori

Singura replica din Biblie valabilă pentru fiecare zi a anului. Se repetă de 365 de ori

Ramona Jurubita

Știai că există o replică în Biblie care se repetă de 365 de ori? Este, de fapt, un îndemn pentru credincioși, rostit sub diverse forme, dar care are o semnificație uriașă. Această încurajare ni se arată atât în Vechiul Testament, cât și în Noul Testament. Nu ai reușit încă să o identifici?

Singurul sfat care apare de sute de ori în Biblie este „Nu te teme”, care mai apare și cu varianta „Nu-ți fie frică” sau cu alte formulări asemănătoare. Ideea este aceeași peste tot, căci subliniază rolul pe care îl poate avea credința în fața unor pericole. Practic, oricine are încredere în Dumnezeu, va avea curaj să înfrunte orice obstacol, oricât de greu ar părea. De ce? Pentru că El este întotdeauna lângă toți oamenii care se roagă și își pun nădejdea în puterea Sa.

Vrei să te convingi de prezența numeroasă a acestei replici în mai multe pasaje din Biblie? Atunci că analizăm exemple concrete! Îți amintești de momentul în care îngerul Gavril i s-a arătat Mariei pentru a o anunța că va fi mama Mântuitorului? Iată ce i-a rostit:

„Îngerul i-a zis: Nu te teme, Marie; căci ai căpătat îndurare înaintea lui Dumnezeu. Și iată că vei rămâne însărcinată și vei naște un Fiu, căruia Îi vei pune numele Isus. El va fi mare și va fi chemat Fiul Celui Preaînalt; și Domnul Dumnezeu Îi va da scaunul de domnie al tatălui Său David. Va împărăți peste casa lui Iacov în veci, și Împărăția Lui nu va avea sfârșit.” (Luca 1:30-33)

Înainte de nașterea lui Iisus, lui Iosif i-a apărut un alt înger în vis, care i-a rostit aceleași cuvinte:

„Iosif, bărbatul ei, era un om neprihănit și nu voia s-o facă de rușine înaintea lumii; de aceea și-a pus de gând s-o lase pe ascuns. Dar, pe când se gândea el la aceste lucruri, i s-a arătat în vis un înger al Domnului și i-a zis: „Iosife, fiul lui David, nu te teme să iei la tine pe Maria, nevasta ta, căci ce S-a zămislit în ea este de la Duhul Sfânt. Ea va naște un Fiu, și-I vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale.” (Matei 1:18-25)

Femeie care stă cu picioarele încrucișate și citește Biblia.

Apoi, când Iisus s-a născut în Betleem, încă un înger a apărut în calea păstorilor și le-a oferit același îndemn.

„Dar îngerul le-a zis: Nu vă temeți: căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi, în cetatea lui David, vi S-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul. Iată semnul, după care-L veți cunoaște: veți găsi un Prunc înfășat în scutece și culcat într-o iesle.” (Luca 2:10-12)

Inclusiv în Apocalipsa apare sintagma aceasta. Iată sub ce formă:

„Nu te teme de cele ce ai să pătimești. Că iată diavolul va să arunce dintre voi în temniță, ca să fiți ispitiți, și veți avea necaz zece zile. Fii credincios până la moarte și îți voi da cununa vieții.” (Apocalipsa 2:10).

Uite alte versete mai scurte ce au în centru aceeași idee:

  • „Să nu te temi de dânșii, căci Eu sunt cu tine, ca să te izbăvesc, zice Domnul.” (Ieremia 1: 8)
  • „Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeți-vă mai curând de acela care poate și sufletul și trupul să le piardă în gheena.” (Matei 10:28)
  • „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare.” (Isaia 41:10)
  • „Spuneți celor slabi de inimă: Fiți tari, și nu vă temeți! Iată Dumnezeul vostru, răzbunarea va veni, răsplătirea lui Dumnezeu; El însuși va veni, și vă va mântui.” (Isaia 35:4)

Lista poate continua până se adună toate cele 365 de pasaje biblice. Dar care ar mai fi farmecul? Cel mai bine ar fi să le descoperi chiar tu pe toate, răsfoind minunata carte din scoarță în scoarță.

Părintele Calistrat Chifan despre tinerii care se căsătoresc după 30 de ani. „Nu o să mai ai atracția trupească sau sufletească”

Surse foto: FreepikPexels

Surse articol: ClickCaleaingustaPlaytech

Articolul urmator
Cât de vechi este obiceiul aprinderii lumânărilor și ce semnifică de fapt
Cât de vechi este obiceiul aprinderii lumânărilor și ce semnifică de fapt
Ce luna a anului te reprezinta?
Incepe quiz
Ce luna a anului te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.