Top 20 de idei de afaceri profitabile pentru tineri

Top 20 de idei de afaceri profitabile pentru tineri

Redactor Andreea Baluteanu

Te-ai săturat să le ceri bani de buzunar părinților tăi sau știi cât de tare i-a afectat climatul economic instabil din 2020 și dorești să îi ajuți cu propriile tale puteri? Excelent, atunci ai ajuns unde trebuie: avem pentru tine idei de afaceri profitabile pentru tineri cu care poți să faci bani buni în acest an.

Sunt nu mai puțin de 20 de astfel de recomandări, așa că șansele de a descoperi ceva ce ți se potrivește de minune sunt cu atât mai ridicate. Mai mult, multe dintre aceste propuneri nu au nevoie de investiții ridicate, așa că poți demara afacerea cu fonduri europene sau chiar fără niciun capital în afară de propria energie și pasiune. Vezi despre ce e vorba în rândurile de mai jos!

Idei de afaceri profitabile pentru tineri începători

Nu știi nimic despre managementul unei afaceri, însă ai o pasiune sau un talent care merită fructificat? Ești plină de entuziasm și de putere de muncă? Aceste abilități sunt mai mult decât suficiente pentru ideile de afaceri profitabile pentru tineri de mai jos!

adolescenta la calculator

 1. Animator pentru petreceri pentru copii

Dacă îți plac copiii, aceasta este o idee de afacere care se poate dovedi cât de curând profitabilă. Tot ce îți trebuie este un costum, deci investiția e minimă, și tot farmecul și veselia din dotare. Fie că ești Elsa sau Batman, te vei distra de minune, iar copiii vor compensa pentru orice efort.

 1. Pictură pe față pentru cei mici

Rămânem la capitolul prichindei și îți recomandăm o afacere care poate scoate bani buni din investiții minime. Dacă te pricepi la pictat, ai imaginație și răbdare, te vei relaxa de minune în compania celor mici. Seturile de pictură pe față nu au un preț ridicat, așa că nu mai rămâne decât să îți faci publicitate.

 1. Dog Walker

Deși această idee de afacere profitabilă pentru tineri nu e încă la fel de răspândită ca în statele occidentale, a prins teren și la noi. Marele său avantaj este acela că încă nu ai o concurență acerbă. Iar dacă adori câinii și îți place să te plimbi, deja nu mai e job, e hobby făcător de bani.

 1. Babysitter

Ai făcut ceva bani buni în copilărie având grijă de rudele mai mici sau de prichindeii vecinilor? Acum poți demara o afacere. Cât de curând, poate că vei pune bazele propriei tale firme de bone.

 1. Curățenie în case

Dacă te numeri printre acele persoane cu totul speciale care se relaxează făcând curățenie, să știi că talentul tău e la mare căutare. S-a încetățenit și la noi practica de a contracta serviciile unui terț pentru curățenia din case, așa că de ce nu te-ai distra făcând ce îți place pentru bani buni?

 1. Servicii de reciclare

Marele avantaj al unor servicii de reciclare constă în faptul că acesta este viitorul. Tot ce trebuie să faci este să colectezi selectiv gunoiul și să îl transporți apoi către firmele ce se ocupă cu reciclarea. Poți face un profit frumușel și ai și conștiința curată, știind că ai ajutat la salvarea mediului înconjurător.

Afacere profitabilă pentru tineri cu 1000 euro

Dacă ai ceva bani puși deoparte, un investitor care dorește să îți sprijine ideile sau acces la fondurile europene nerambursabile, am adunat pentru tine câteva idei de afaceri profitabile pentru tineri care nu costă aproape nimic. Iată despre ce e vorba!

 1. Organizator de evenimente

Fie că e vorba despre nunți, botezuri sau petreceri aniversare, cu un pic de creativitate și pasiune pentru detalii și organizare, poți face fapte mari. E adevărat că experiența are un cuvânt greu de spus în profesie, însă te poți descurca de minune și cu o abordare diferită. Investește într-un set de decorațiuni care să te individualizeze și cizelează-ți relația cu furnizorii.

 1. Fotograf pentru copii sau animale de companie

Acestea sunt cele două domenii ale fotografiei extrem de promițătoare, dar sfatul nostru este să nu le amesteci: specializează-te într-unul dintre ele. Aparatura e mai scumpă, dar poate fi închiriată până într-o mie de euro. Mai târziu poți investi profitul pentru a pune pe picioare propriul studio foto.

 1. Creator de jucării handmade

Majoritatea părinților aleg handmade și 100% natural pentru copiii lor, așa că aici ai o nișă de dezvoltare extrem de promițătoare. Tot ce îți mai lipsește este imaginația! Dacă ideea de a confecționa jucării din materiale reciclate îți surâde, să știi că este o idee de afaceri pentru tineri extrem de profitabilă.

fate cu calculatorul

Idei de afaceri acasă pentru tineri: profit fără să pleci de la domiciliu

Azi, work from home a devenit un concept îmbrățișat de tot mai multe persoane. Reduci cheltuielile și muncești dintr-un mediu familiar: ce poate fi mai ispititor?

 1. Croitoreasă

Dacă te pricepi la croitorie, poți pune de o afacere extrem de rentabilă. Multe fete vor să strălucească în creații unicat și au început să evite marile lanțuri de magazine. De asemenea, poți pune la dispoziție și servicii de modificare de haine, la rândul lor beneficiind de cerere abundentă.

 1. Meditații

Unul dintre joburile la care tinerii au făcut bani de buzunar dintotdeauna este cel de meditator. Dacă te pricepi de minune la o anumită materie și ai și darul de a o explica celor mai puțin norocoși, iată o sursă nesperată de bani!

 1. Designer de tricouri

Visezi să devii designer vestimentar? Începe cu ceva mai ușor, așa cum sunt tricourile. Poți cumpăra tricouri simple, albe, pe care să le pictezi sau pe care să imprimi mesaje catchy. Te vei distra și îți vei multiplica fondurile.

Idei de afaceri online: profită de oportunitățile mediului virtual

Este ușor să găsești idei de afaceri profitabile pentru tineri în online, mai ales că te-ai născut în generația care se înțelege cel mai bine cu tehnologia.

 1. Blogger

Încă se mai fac bani buni din blogging, așa că nu ar strica să îți încerci și tu norocul. Dacă îți place să scrii, este modalitatea perfectă de a te afirma. Alege însă un domeniu care te pasionează și scrie cu pasiune și sinceritate: vei căpăta imediat fani virtual. Banii îi poți face din reclamele Google.

 1. Scriitor de ebook-uri

Poate că e dificil să convingi o editură să îți publice povestea, dar cu ebook-urile e mult mai simplu. Unele platforme îți publică gratuit cartea, iar apoi își rețin un comision din vânzările tale.

 1. Podcaster

Te descurci mai bine să vorbești decât să scrii, dar ai idei la fel de mărețe? Perfect, una dintre cele mai cool „meserii” ale momentului poate deveni o idee de afaceri profitabilă pentru tine. Conținutul audio îți aduce bani tot prin plasarea reclamelor din online.

 1. Vlogging

Pe Youtube se fac bani buni dacă știi cum anume să atragi atenția, iar exemplele din România, în frunte cu Selly, pot constitui pentru tine adevărate modele de urmat.

Idei de afaceri profitabile pentru tineri la țară

Să nu crezi că, dacă locuiești în mediul rural, îți poți lua adio de la vocația ta de antreprenor. Ba, dimpotrivă, sunt voci care afirmă că la țară ideile de afaceri sunt mai multe și mai profitabile!

 1. Apicultor

Albinele sunt cele mai importante ființe de pe pământ, ne-au convins oamenii de știință. Până și Morgan Freeman s-a apucat să le crească. Dacă ai stupi în familie, și mai bine, dacă nu, poți achiziționa tu câțiva cu fonduri europene, foarte darnice cu aceste idei. În plus, specialiștii nu se sfiesc să laude mierea românească, afirmând că e mai bună chiar și decât cea de Manuka.

 1. Închiriere servicii Airbnb

Vei avea nevoie de acordul părinților, dar ideea e super. Majoritatea turiștilor încep să prefere spațiile de la țară, liniștite, unde se pot reconecta cu natura. Cu cât ai tăi respectă mai bine tradițiile, cu atât va fi mai profitabil să închiriezi o cameră pentru o experiență autentică.

 1. Îngrijirea gazonului

E fun și chiar relaxant, așa că de ce nu ai încerca? Echipamentul de tuns iarba îl poți cumpăra cu fonduri europene, nu îți mai rămâne decât să găsești eventualii clienți interesați. Dezavantajul? E într-adevăr de preferat să trăiești într-o zonă cu oameni cu dare de mână.

 1. Producător de dulcețuri naturale

Sau de sucuri, sau de compoturi, sau de orice altceva îți mai place ție să prepari. Azi se poartă 100% natural și mai ales se poartă „preparat la țară”, în cele mai bune condiții. Nu îți trebuie decât o livadă de pomi fructiferi pentru o afacere de viitor.

Tu ce spui despre aceste idei de afaceri profitabile pentru tineri? Descoperă și câteva idei de afaceri geniale pentru femei!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Părintele Calistrat Chifan despre tinerii care se căsătoresc după 30 de ani. „Nu o să mai ai atracția trupească sau sufletească”
Părintele Calistrat Chifan despre tinerii care se căsătoresc după 30 de ani. „Nu o să mai ai atracția trupească sau sufletească”
Cât de bătrână este inima ta?
Incepe quiz
Cât de bătrână este inima ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.