Top cinci filme cu frumoasa Keira Knightley

Vineri, 06.05.2016
de Andreea Baluteanu

Keira Knightley se numără printre cele mai talentate actriţe ale generaţiei tinere: a fost nominalizată de două ori la Oscar şi, chiar dacă nu a câştigat până acum prestigioasa distincţie cinematografică, este constant curtată de regizori şi scenarişti.

Descoperă mai jos top cinci filme cu Keira Knightley care au trecut testul timpului!

Top cinci filme cu Keira Knightley: care este preferatul tău?

  1. Anna Karenina (Anna Karenina, 2012)

Profilul nobil şi frumuseţea aristocrată a actriţei de origine britanică au transformat-o în candidata perfectă pentru rolul celebrei eroine rusoaice a lui Tolstoi. Ecranizarea „Anna Karenina” nu s-a bucurat de prea mult succes, fiind criticată pentru viziunea teatrală a regizorului Joe Wright, dar costumele opulente, inspirate de moda rusească luxuriantă, bogată în broderii şi decoraţii, ne-au tăiat răsuflarea.

Povestea acestui film cu Keira Knightley este bine cunoscută: plictisită de căsătoria cu severul Karenin (Jude Law, într-un rol excelent, aflat la polul opus de imaginea sa de cuceritor), Anna se implică într-o relaţie interzisă de societatea ţaristă cu mai tânărul şi chipeşul ofiţer Vronsky (Aaron Taylor-Johnson). Deşi acesta îi întoarce pasiunea la rândul său, oprobriul la care este supusă şi imposibilitatea de a-şi mai vedea copilul o determină pe frumoasa rusoaică să se sinucidă. În alte roluri le vei putea admira pe Alicia Vikander, proaspăta câştigătoare a premiului Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, şi pe Cara Delevingne!

  1. Atonement (Remuşcare, 2007)

Un alt film cu Keira Knightley care s-a remarcat graţie costumelor superbe este „Atonement”, o poveste emoţionantă, plină de sensibilitate! Briony Tallis (interpretată de Saoirse Ronan, nominalizată la Oscar pentru prestaţia sa) este o adolescentă de numai 13 ani înzestrată cu talent literar, geloasă pe apropierea dintre sora sa mai mare Cecilia (Knightley) şi fiul majordomului, Robbie ((James McAvoy). Considerând în mod greşit că tânărul este un maniac sexual care profită de Cecilia, fata îl acuză de viol. Robbie este arestat, iar după patru ani este eliberat, pentru a servi pe front în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Realizând prea târziu că este vinovată, Briony încearcă să îşi răscumpere greşeala, aşa cum ştie mai bine, prin literatură.

Deşi Keira Knightley a fost eclipsată în acest film superb de prestaţia mai tinerei Saoirse, rochia verde pe care a purtat-o într-una dintre scenele de amor cu personajul Robbie şi-a făcut loc în topul celor mai celebre ținute din filme. 

  1. The Imitation Game (Jocul codurilor, 2014)

Drama „The Immitation Game” are drept fundal o poveste reală şi se numără printre cele mai de succes filme cu Keira Knightley, fiind nominalizată la premiile Oscar de anul trecut. Pelicula îl are în prim-plan pe Alan Turing (Benedict Cumberbatch), un matematician de geniu homosexual, care face parte dintr-o echipă de specialişti care încearcă să spargă codurile folosite de germani în cel de-Al Doilea Război Mondial pe o Enigma furată chiar de la forţele naziste. Joan Clarke (Knightley) este la rândul ei cooptată pentru dezlegarea codurilor, graţie abilităţii extraordinare de a rezolva puzzle-uri. Între cei doi se încheagă o relaţie puternică, în ciuda orientării sexuale a lui Turing.

Atât Keira, cât şi colegul ei de platou Benedict Cumberbatch au fost nominalizaţi la Oscar pentru prestaţiile lor. Dacă acest argument nu te-a convins încă să vezi această peliculă apreciată, află că uluitoarea descoperire pe care filmul o prezintă a scurtat, conform istoricilor, conflagraţia mondială cu doi ani şi a salvat 14 milioane de vieţi. Uneori, viaţa bate imaginaţia!

  1. Pirates of the Caribbean : The Curse of the Black Pearl (Piraţii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre, 2003)

Este greu să rivalizezi cu „The Immitation Game”, dar prima ecranizare din seria „Piraţii din Caraibe” (ajunsă la cinci pelicule, ultima urmând să fie lansată în 2017) o face cu prisosinţă, fiind unul dintre cele mai faimoase filme de aventuri ale tuturor timpurilor.

Suntem sigure că ai urmărit deja acest film cu Keira Knightley, dar ne dorim să îţi reîmprospătăm memoria cu subiectul său: piratul Jack Sparrow (Johnny Depp) face tot posibilul (şi imposibilul) pentru a-şi recăpăta corabia, Perla Neagră, furată de secundul său Barbossa, victimă a unui blestem antic. Tânăra Elizabeth Swann (Knightley), fiica guvernatorului Weatherby Swann, este îndrăgostită de fierarul Will Turner (Orlando Bloom), care ascunde la rândul său un secret: tatăl său a fost pirat pe nava blestemată. Cei trei sunt antrenaţi într-o cruciadă legendară pentru ruperea blestemului, în care umorul, efectele speciale şi romantismul se împletesc în mod ireproşabil.

Deşi Johnny Depp a furat toate scenele acestei pelicule, fiind unul dintre puţinii actori dintr-un blockbuster care au fost nominalizați la Oscar, „Piraţii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre” este filmul care a făcut-o celebră pe Keira Knightley, pregătind-o pentru prestaţiile aplaudate de mai târziu!

  1. Pride & Prejudice (Mândrie şi prejudecată, 2005)

Frumoasa de origine britanică se remarcă mai ales în pelicule bazate pe mari opere literare. Aerul său aristocratic nu i-a asigurat doar o perfectă compatibilitate cu rusoaica Anna Karenina, dar şi cu una dintre marile eroine ale literaturii engleze, Elizabeth Bennet.

Spirituala protagonistă a lui Jane Austen este atrasă de chipeşul, bogatul și arogantul Mister Darcy, un simbol al atracţiei feminine pentru bad guys şi unul dintre eroii cu care ne-am căsători oricând. Deşi la început bărbatul îi dispreţuieşte comportamentul şi originea umilă, în curând ajunge să fie iremediabil cucerit de farmecul ei proaspăt: vor reuşi cei doi să învingă prejudiciile societăţii engleze din anii 1800 şi să îşi unească destinele? Acest film cu Keira Knightley merită văzut, pentru că, dincolo de fascinaţia pe care scrierile lui Austen o provoacă în orice suflet de femeie, interpretarea lui Elizabeth Bennet i-a asigurat frumoasei actriţe prima nominalizare la Oscar din carieră.

Care dintre aceste cinci filme cu Keira Knightley este preferatul tău?

Surse foto: Splashnews, Facebook

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!