Un orfan a furat un plic doldora de bani de la un bătrân. Ce s-a putut întâmpla după depășește orice imaginație

Un orfan a furat un plic doldora de bani de la un bătrân. Ce s-a putut întâmpla după depășește orice imaginație

Alida Enache

Oricât de dificilă ar fi viața ta, nu ar trebui să te gândești niciodată să furi bani de la altcineva. Până la urmă, poate că acea persoană a muncit din greu pentru suma respectivă sau poate că ea este destinată unui lucru foarte măreț, cum ar fi salvarea unei vieți. Scott, un tânăr de 18 ani care și-a trăit copilăria prin orfelinate, a învățat pe pielea sa o lecție importantă de viață după ce a furat un plic plin cu bani.

Scott lucra într-un supermarket atunci când a observat un bărbat în vârstă care avea în buzunar un plic plin cu bani. Dorind să fure banii respectivi, tânărul a conceput un plan ingenios, pe care imediat l-a și pus în practică. El a dat în mod “întâmplător” peste bătrân, iar apoi, a luat discret plicul din buzunar.

Imagine cu un bărbat care face cumpărături într-un supermarket

"Mă scuzați, domnule. Sunteți în regulă?", l-a întrebat Scott, după ce l-a lovit.

„Oh, da, tinere. Nu-ți face griji.”, i-a răspuns bărbatul, iar apoi și-a continua liniștit cumpărăturile nebânuind intențiile băiatului.

După marea sa ispravă, Scott s-a dus în vestiare la dulapul lui și a început să numere banii. În plic erau câteva mii de dolari, ceea ce l-a entuziasmat nespus, mai ales că îi era foarte greu să se întrețină. În sfârșit s-ar fi putut bucura și el de viață... măcar pentru o scurtă vreme!

Scott și-a trăit copilăria și adolescența prin case de plasament și s-a mutat constant de la o “familie“ la alta. Din păcate, nu a fost niciodată adoptat și nu avea nicio rudă sau vreun apropiat. La vremea aceea, trăia singur într-o garsonieră minusculă și încerca să se întrețină cu salariul pe care îl câștiga la supermarketul din Indiana. Își dorea și el mai mulți bani, la fel ca orice altcineva, și tot ce putea face pentru a-i obține eră să fure. Deși nu voia să facă acest lucru, nu avea de ales. Până la urmă, nu era el vinovat pentru că părinții săi îl abandonaseră în orfelinat după naștere. Viața trăită în plasament l-a învățat să se descurce în felul acesta.

Imediat după ce a numărat banii, Scott a observat în plic o bucată de hârtie, pe care era scris un mesaj.

imagine cu un plic din care ies bani

“Dragă Alexandra,
Știu că acești bani nu vor compensa tot ce am făcut în trecut, dar am aflat că ai nevoie disperată de ei pentru operația ta. Te rog să îi accepți. Voi depune în curând toate economiile mele pentru pensie în contul tău. Nu este o sumă prea mare, dar ar trebui să îți acopere cheltuielile. Aș vrea ca bebelușul tău să se nască sănătos și în siguranță.
Nu mă voi amesteca în viața ta sau a mamei tale. Dar sper să-ți câștig iertarea la un moment dat. Mi-e dor de tine, draga mea. Am făcut cea mai mare greșeală în trecut. Te rog, dă-mi șansa să-ți dovedesc că m-am schimbat.
Cu dragoste, tata.”

Mesajul din plic l-a emoționat până la lacrimi pe Scott. Chiar dacă nu știa întreg contextul poveștii, acesta și-a dat seama că ar fi fost greșit să păstreze banii respectivi. Până la urmă, ei erau meniți să salveze o altă viață... în niciun caz pe a lui. Tânărul a pus biletul și banii înapoi în plic, iar apoi a plecat în căutarea bărbatului.

„Domnule, scuzați-mă. Cred că ați pierdut asta mai devreme.”, i-a zis Scott bărbatului, care se afla la casa de marcat.

Bătrânul s-a uitat în plic, a făcut ochii mari de nedumerire și a început să se caute prin buzunare.

"Doamne, Dumnezeule! Nu pot să cred că nici măcar nu am observat că îmi lipsește plicul. Mulțumesc mult, tinere. Nu toată lumea ar fi returnat această sumă. Mulțumesc.”, i-a zis bărbatul, impresionat și cu ochii în lacrimi.

Scott a dat din cap în semn de aprobare, iar apoi a încercat să plece. Chiar în acel moment, bătrânul l-a oprit și l-a întrebat dacă vrea să bea o cafea cu el. Neștiind cum să reacționeze, tânărul a dat din nou din cap și l-a urmat pe domnul respectiv într-o cafenea de lângă supermarket.

„Deci, numele meu este Maurice. Pe tine cum te cheamă, tinere?”, a întrebat bătrânul.

„Sunt Scott, domnule”, a răspuns el, în timp ce își primea cafeaua.

„Ei bine, Scott. Trebuie să-ți mulțumesc din nou pentru că mi-ai înapoiat banii. Urmează să îi depun în contul fiicei mele astăzi pentru că are mare nevoie de ei. Vezi... este însărcinată, dar are o boală cardiacă și trebuie operată înainte ca sarcina să avanseze. Este complicat și costisitor.”, a explicat Maurice situația, sorbind din cafea.

Imagine cu un bărbat într-o cafenea lângă două cafele

Sper că va merge totul bine și că vei putea să o vezi”, a adăugat Scott.

„Da, si eu. S-ar putea să fie prea multe informații din partea mea, dar nu îmi văd fiica des. Cu ani în urmă, când avea 15 ani, am înșelat-o pe mama ei. Cealaltă femeie a rămas însărcinată și am creat o situație foarte complicată. Am divorțat, dar nu am vrut să am nimic de-a face cu cealaltă femeie și copilul ei. Din câte știu eu, a dat copilul spre adopție. Sper că el sau ea se descurce bine acum. Dar oricum, fiica mea s-a supărat pe mine de atunci și nu îmi mai vorbește.”, a mai menționat bătrânul.

„Wow, este o mare coincidență”, a remarcat Scott.

"De ce?", a întrebat bărbatul.

„Ei bine, eu am fost lăsat într-un orfelinat atunci când m-am născut. Nu toți cei din sistem sunt adoptați. M-am mutat de la o familie la alta și am sfârșit singur. Nu am fost niciodată adoptat. Singurul lucru pe care îl știu despre tatăl meu este că numele său de familie era Hayes. Eu am păstrat numele pe care mi l-au dat la naștere. Dar acum nu mai contează. Sunt aici, mă descurc cum pot.”, a continuat Scott, în timp ce-și termina cafeaua.

"Stai ce? Care este numele tău de familie?", a întrebat nedumerit Maurice.

"Este Hayes, domnule. De ce?", a răspuns Scott.

„Eu sunt Maurice Hayes”, a dezvăluit bătrânul, cu sprâncenele încruntate și cu ochii concentrați asupra tânărului din fața lui.

„Și asta trebuie să fie o coincidență”, a adăugat Scott stânjenit.

"Câți ani ai? 18?”, a întrebat bărbatul.

Scott a dat din cap și a zâmbit. Nu-i venea să creadă că bărbatul i-a ghicit vârsta. Să fi fost chiar el tatăl său? Nu era posibil... Dar chiar și așa, tatăl său îl părăsise la naștere. Ce mai conta?

„Ascultă, tinere. Am făcut foarte multe greșeli pe parcursul vieții mele. Una dintre ele a fost când mi-am înșelat soția și mi-am lăsat familia să plece. Recunosc că nu m-am gândit prea mult la acel copil pe care l-am abandonat, dar dacă ești fiul meu, trebuie să știu. Vei face un test de paternitate cu mine? Vom merge la spital imediat după depun banii la bancă”, a continuat Maurice, insistând să îl testeze pe Scott.

Scott a acceptat propunerea, iar în doar câteva zile a venit și rezultatele testului. Maurice Hayes era chiar tatăl său. Cei doi au început să petreacă tot mai mult timp împreună și să se cunoască mai bine. Mai mult, bătrânul l-a rugat pe Scott să se mute alături de el. Aceasta nu era prea bogat, dar avea o casă frumoasă în care băiatul s-ar fi putut simți foarte bine.

După câteva luni, fiica lui Maurice a născut o fetiță perfect sănătoasă și a hotărât să-i permită tatălui ei să o cunoască. Bătrânul i-a povestit Alexandrei că a reluat legătura cu fiul cel abandonat, iar aceasta și-a dorit să-l întâlnească și ea. Într-un final, femeia a reușit să-și ierte tatăl și nici nu s-a ales cu vreun resentiment față de fratele ei vitreg. Scott a început să simtă în sfârșit că are o familie și a decis să se bucure din plin de acest sentiment grozav dar atât de neobișnuit pentru el.

Citește și: Medicii nu-i dădeau șanse la viață, dar această fată cu sindromul Down a dovedit că se poate

Sursă articol: Amomama

Surse foto: iStock, Pexels

Articolul urmator
Nu există taxe pentru nunți, botezuri și înmormântări. Preoții care cer bani enoriașilor pentru aceste slujbe pot fi reclamați
Nu există taxe pentru nunți, botezuri și înmormântări. Preoții care cer bani enoriașilor pentru aceste slujbe pot fi reclamați
Ce fel de imaginație ai?
Incepe quiz
Ce fel de imaginație ai?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.