Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Veste incredibilă: ce se întâmplă cu pensiile românilor, în plină pandemie de coronavirus

Ana Munteanu

În plină pandemie de coronavirus – am trecut în scenariul 4, înregistrând peste 2000 de cazuri confirmate de oameni infectați și un număr al deceselor care se apropie, cu pași repezi, de 100 - Guvernul a dat publicității o veste extrem de importantă pentru milioane de români. Și nu orice categorie ci, statistic vorbind, cea aflată în grupa de risc a coronavirusului – pensionarii. Pentru mulți, decizia autorităților a picat ca o mare surpriză. Și una plăcută și liniștitoare, de această dată.

Citește și COVID-19 se poate transmite prin mâncare? Concluziile care ne liniștesc în aceste vremuri de panică

Ce se întâmplă cu pensiile românilor în perioada crizei

Mesajul Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pentru aceștia a fost următorul: „Am suspendat procedurile de executare silită pentru pensionarii care se aflau în această situaţie, ne vom regla după criză. Acum nu se mai fac! Este vorba despre diferite debite, creanţe pentru impozite, datorii neplătite sau erori de calcul care trebuie reglate, dar asta se va întâmpla cu înţelegere deplină faţă de pensionari şi exclusiv după perioada de criză. „Pensiile vor veni la timp şi pe perioada de criză, am observat că mulţi oameni au luat decizia de a muta pensia pe card. Sunt în contact permanent cu directorul Poştei Române, nu vor fi întârzieri”

Ce se întâmplă cu pensiile românilor de Paște

Primesc oamenii la timp pensiile de Paște sau nu? Asta este întrebarea arzătoare din mintea tuturor. Răspunsul vine, deaceastă data de la directorul Poştei Române, Horia Grigorescu: „Vom încerca să ajungem cât mai repede cu banii la pensionari, astfel încât toată lumea să aibă banii înante de sărbătorile pascale. Nu pot promite, dar vom încerca asta. Încercăm să le facem o surpriză pensionarilor. Calendarul normal este 1-15 aprilie. Banii vor fi în plic şi fac un apel la pensionari să păstreze o distanţă pentru a se evita orice fel de contact între poştaşi şi oameni”.

 Citește și COVID-19: cum trebuie să mergem la medic, dacă este neapărat necesar! Reguli de bună purtare

 Urmărește harta interactivă a îmbolnăvirilor cu coronavirus aici.

 

Surse foto: pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!