Ingrediente:
- 600 gr cartofi
- 500 gr ciuperci champignon
- 50 gr unt
- 25 gr parmezan
- 6 rosioare picante/3 linguri sos de rosii
- 4 galbenusuri
- 2 catei usturoi
- marar
- sare
- piper
- 50 gr cascaval sau emmental
Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Din momentul in care apa incepe sa fiarba ii mai lasam 30 minute:
Intre timp preparam umplutura. Eu am avut ciuperci congelate asa ca le-am tocat congelate ca sa nu isi piarda sucul, daca aveti ciuperci proaspete le calim impreuna cu un pahar de apa. Ciupercile taiate in cubulete le punem la calit in 2 linguri de ulei impreuna cu usturoiul tocat marunt, rosioarele picante taiate si ele marunt, mararul, sarea si piperul.
Le lasam sa se raceasca.
Cartofii fierti ii scurgem bine de apa si ii pasam.
Trecem cartofii pe foc mic, adaugam untul si amestecam timp de 8 minute.
Stingem focul si adaugam 3 galbenusuri, parmezanul, sarea si piperul si amestecam.
Rezulta o crema potrivit de moale cat sa poata fi lucrata.
Punem intr-un spritz crema de cartofi si facem cerculete duble pe hartia de copt pe care am asezat-o in prealabil in tava si le ungem cu al patrulea galbenus amestecat cu un strop de lapte sau apa:
Bagam cosuletele pentru 25 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade. Cand s-au rumenit putin la suprafata, scoatem tava si umplem cosuletele cu mixul de ciuperci iar deasupra presaram cubulete mici de cascaval:
Le mai bagam la cuptor vreo 10-15 minute pana se rumenesc bine.
Et voilà:
Si de aproape:
Umplutura poate varia in functie de dorintele fiecaruia. Sunt sublime si pufoase si ca aperitiv la vreo aniversare sunt ideale!!
Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://adamache-laura.blogspot.com/Alte subiecte care te-ar putea interesa:
Cartofi copti, in staniol, cu sos de iaurt
Preparate rapide, idei pentru criza de timp |