Metode de a taia si servi pepenele
Metoda 1 - bastonase de pepene cu coaja
Taie pepenele in jumatate, pe partea cu un diametru mai mic.
Pune fiecare jumatate cu partea taiata pe tocator si incepe sa tai felii pe toata lungimea.
Intoarce pepenele la 90 de grade si taie din nou, in acelasi mod ca la pasul anterior.
Vei obtine bastonase de pepene cu coaja, numai bune de tinut in mana si de savurat.
Pont: Cu cat tai feliile mai subtiri, cu atat vei obtine bastonase mai finute. Nu exagera, insa, pentru ca altfel risti sa se rupa in momentul servirii.
Taie pepenele in jumatate.
Pune fiecare jumatate de pepene cu partea taiata pe un tocator si curaja coaja mergand usor cu cutitul pe exteriorul fructului. Ai grija sa cureti toata partea verde.
Dupa ce ai curatat bine pepenele de coaja, proceseaza la fel ca mai sus. Taie pepenele in felii pe toata lungimea, apoi intoarce-l la 90 de grade si repeta pana ce obtii bastonase.
Daca ai un bol de diametrul pepenelui, pune-l peste jumatatea curatata, apoi rastoarna-l ajutandu-te de tocator. Vei obtine un bol de bastonase de pepene perfecte.
Metoda 3 - feliute de pepene perfecte
Taie capetele pepenelui, apoi taie pepenele in jumatate pe toata lungimea.
Taie din nou in jumatate. Vei obtine 4 felii de pepene - 4 sferturi.
Pastreaza coaja si taie fiecare sfert in feliute triunghiulare. Aranjeaza-le frumos pe un platou si serveste!
Acum ca stii sa tai pepenele ca un profesionist, nu mai ai niciun motiv sa nu il incluzi in orice meniu de vara, indiferent cat de pretentiosi iti sunt invitatii!