Rețete delicioase
Înapoi la

Ouă diavolești - o rețetă care îți va răsfăța papilele

Ouă diavolești - o rețetă care îți va răsfăța papilele

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
Ouă diavolești - o rețetă care îți va răsfăța papilele

Caracteristici

Orice gospodină știe cât de prețios este timpul atunci când faci mâncare, dar și când toată familia așteaptă ca felul preferat de mâncare să fie gata. Deoarece ceasul continuă să ticăie, rețetele rapide și delicioase sunt cele care te scot din impas de fiecare dată când cei mici devin din ce în ce mai gălăgioși și nu mai au răbdare.

Ouăle umplute nu sunt doar o rețetă de Paște sau de Crăciun, ci pot fi și o idee excelentă de aperitiv. De asemenea, orice picnic sau grătar poate include această rețetă rapidă. Îți va lua doar 10 minute, cât să fierbi ouăle, și încă 10 minute pentru amestecarea ingredientelor și decorare. Atunci când ești în criză de timp, acestă mâncare ușoară și simplă poate fi salvarea ta. Este o rețetă specială și îi poate satisface pe toți membrii familiei, atât pe cei pofticioși, cât și pe cei mai pretențioși. 

Iată cum se prepară ouăle diavolești!

Ingrediente:

  • 12 ouă mari, fierte tari și decojite;
  • o ceșcuță de maioneză (de preferat de casă);
  • 1 linguriță și jumătate de oțet;
  • o linguriță de muștar pulbere;
  • o jumătate de linguriță de zahăr;
  • 2 ardei iuți jalapeno tăiați mărunt, fără semințe;
  • 6 bucăți de șunculiță prăjită și crocantă;
  • paprika, pentru garnitură.

Mod de preparare:

  1. Taie ouăle fierte tari în două, pe lungime.

  2. Scoate gălbenușurile și mărunțește-le într-un castron, cu ajutorul unei furculițe.

  3. Adaugă maioneza, oțetul, muștarul pulbere și zahărul peste gălbenușurile mărunțite și amestecă bine până se încorporează toate ingredientele.

  4. Acum poți adăuga ardeiul iute jalapeno și șunca.

  5. Introdu acest amestec într-o pungă sau suport de ornat.

  6. Umple fiecare ou, după care asezonează cu paprika.

  7. Lasă ouăle să se răcească preț de câteva minute.

Cu această rețetă, cu siguranță vei câștiga premiul de Gospodina Anului! Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu preparate delicioase de ouă umplute, atunci trebuie neapărat să încerci ouăle umplute cu pate și cele umplute cu ciuperci.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Alege 5 deserturi preferate și îți spunem când te măriți!
Incepe quiz
Alege 5 deserturi preferate și îți spunem când te măriți!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.