Rețete delicioase
Înapoi la

4 rețete de cocktail cu șampanie pentru următoarea petrecere acasă

4 rețete de cocktail cu șampanie pentru următoarea petrecere acasă

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Deși ne place șampania în toată simplitatea ei, trebuie să recunoaștem că un cocktail cu șampanie este… altceva. Dacă nu știi încă despre ce vorbim, testează cu prima ocazie una dintre rețetele următoare.

Bellini cu zmeură și rubarbă

Ingrediente:

  • două cutii de zmeură
  • o tijă de rubarbă
  • o jumătate de ceașcă de zahăr
  • o jumătate de cană de apă
  • o sticlă de prosecco rece, din frigider. 

Metoda de preparare:

Este o rețetă foarte simplă, care înlocuiește piersicile (pe care le găsim în rețeta unui cocktail Bellini clasic) cu zmeura. Într-un blender sau un robot de bucătărie, se amestecă zmeura, rubarba, zahărul și apa, până când se obține un piure fin. Se umple până la jumătate câteva pahare de șampanie cu acest amestec și apoi se adaugă până sus prosecco, fără grabă și amestecând ușor cu o linguriță.

Mimosa

Ingrediente:

  • o sticlă de șampanie
  • o cană de cidru de mere
  • două linguri de zahăr
  • o lingură de scorțișoară.

Metoda de preparare:

Mimosa sau, mai pe românește, mimoza, este un cocktail obținut din cidru de mere și șampanie, la care se adaugă zahăr și scorțișoară. Acestea din urmă se amestecă pe o farfurioară, pentru a decora buza paharelor de șampanie, astfel: mai întâi se umezește vârful paharului, apoi se trece prin zahăr, în așa fel încât să se formeze un inel.

Mai departe, se toarnă în pahare cidrul de mere (un sfert din pahar) și șampania, până sus, și se amestecă bine. Rețeta poate varia, așa că uneori conține și lichior și suc de portocale.

Ingrid Bergman

Ingrediente:

  • o parte bitter pentru cocktail (de grepfrut)
  • o parte absint, o jumătate de distilat de bere
  • puțin suc de lămâie, puțin sirop Cedrata
  • șampanie.

Metoda de preparare:

Un cocktail elegant ca actrița de la care a împrumutat numele și foarte simplu de preparat. Important este să faci rost de toate ingredientele - șampania ar putea fi Moet (vezi produsele aici), iar dacă nu găsești siropul Cedrata (o băutură italiană fără alcool, pe bază de sirop de lămâie) poți folosi doar sucul de lămâie.

Toate ingredientele de mai sus (mai puțin șampania) se adaugă într-un shaker plin cu gheață și se agită bine. Se toarnă amestecul în pahare, se adaugă șampania și se decorează cu o coajă de grepfrut sau lămâie. Pentru a obține o băutură mai lungă, se poate adăuga și sifon.

Apricot Fizz

Ingrediente:

  • un sfert de nectar de piersici
  • o jumătate de ceașcă de șampanie
  • o lingură de votcă
  • 20 de mililitri de sirop de zahăr.

Metoda de preparare:

Nimic mai simplu: nectarul de piersici, votca și siropul de zahăr se amestecă într-un shaker plin cu gheață, apoi se toarnă într-un pahar de cocktail. Se adaugă șampania. Paharul poate fi decorat cu o floare exotică.

Articolul urmator
5 rețete cu faină de orez care nu te îngrașă
5 rețete cu faină de orez care nu te îngrașă
Ce cocktail te reprezinta?
Incepe quiz
Ce cocktail te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.