O bautura pe toate gusturile: lichior de cafea cu vanilie

O bautura pe toate gusturile: lichior de cafea cu vanilie
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Vineri, 07.05.2010

Cuprins

Cum mai toata lumea bea in ziua de azi cafea , fie de placere, fie pentru a face fata oboselii, aceasta bautura place cu siguranta multora dintre voi: lichior de cafea. Ca orice alta bautura, este foarte usor de preparat si atat de binevenita mai ales atunci cand vrei sa iti impresionezi invitatii cum stii tu mai bine. Ofera-le deci o bautura rafinata, dar deloc pretentioasa: lichior de cafea.

Pastreaza-ti tabieturile cu un delicios lichior de cafea

Iata ingredientele cu care vei face un savuros lichior de cafea:
- 1 l alcool
- 250 gr cafea macinata
- 1 kg zahar
- 1 l apa
- 500 ml lapte fiert
- esenta de vanilie 

Lichior de cafea

Cum se prepara lichior de cafea?

Dupa cum vezi, este vorba de o cantitate mare de lichid. Fiind un lichior, te asigur ca nu va dura putin sa il prepari dar atunci cand va veni momentul sa te bucuri de el, vei vedea ca efortul a meritat pe deplin. Ia deci alcoolul, cafeaua si vanilia si pune-le intr-o sticla de 4-5 litri pe care o vei putea inchide ermetic. Acesta este un detaliu foarte important. Amestecul va fi pus deoparte si va trebui scuturat o data la doua zile, timp de 12 zile. Stiti cum se spune, ca alcoolul cu cat este mai vechi cu atat este mai gustos.

Lichior de cafea

Odata ce au trecut cele 12 zile vei putea continua procesul. Dizolva zaharul in apa si pune-o la fiert pana da de cateva ori in clocot. Lasa apoi apa cu zahar sa se raceasca si adaug-o peste amestecul de alcool cu cafea. Agita bine sticla pentru ca bautura sa se amestece si pune-o din nou deoparte pentru 4-5 zile. Apoi te vei putea lauda si, mai ales, rasfata cu un lichior de cafea facut chiar de tine. Serveste-ti prietenii adaugand si putina frisca si fii pregatita pentru ploaia de laude ce va veni!

 Alte articole care te-ar putea interesa:

O reteta exotica: calcan la gratar umplut cu lamaie si portocale

Invata o reteta noua de frigarui din fructe cu sos de prune 

O reteta rafinata de friptura din carne de fazan. Invata sa pregatesti friptura de fazan cu sos de portocale 

Vezi si
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
Raluca Margean | Vineri, 07.05.2010
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 07.05.2010
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Vineri, 07.05.2010
Articolul urmator »
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
Incepe quiz
Ce bautura esti?
Ce bautura esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (25)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024
ramona (anonim)
22 noiembrie 2011 08:08

si laptele cand il punem? o data cu alcoolul ?.........sau dupa cele 12 zile?....multumesc

Ne găsești pe