Rețete delicioase
Înapoi la
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Cele mai bune prăjituri vechi de casă! Îți lasă gura apă

Joi, 27.08.2020
Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Fără coacere
La frigider
Calorii:
500
Cele mai bune prăjituri vechi de casă! Îți lasă gura apă

Caracteristici

Toate mâncărurile pregătite cu dragoste ies delicioase, însă cele mai bune preparate vor fi întotdeauna prăjiturile de casă. Preparate pentru persoanele dragi, aceste deserturi nu au cum să nu iasă bine, chiar și dacă ești nouă în tainele bucătăriei. Află în continuare ce rețete delicioase de prăjituri vechi de casă îți recomandăm și pregătește-le și tu familiei tale deoarece cu siguranță toți vor fi încântați.

Rețete de prăjituri vechi de casă

Cele mai bune prăjituri sunt cele făcute în casă, de mama sau bunica. Pe lângă faptul că sunt mai sănătoase și mai gustoase decât orice găsești în comerț, aceste preparate ajută la crearea unor amintiri plăcute care însoțesc o persoană pe tot parcursul vieții sale. Copiii pot ajuta gospodinele în măsurarea sau amestecarea ingredientelor, această activitate fiind o ocazie ideală pentru a petrece timp de calitate cu cei mici. Iată câteva rețete de prăjituri vechi de casă pe care le poți încerca și tu alături de copilul tău:

Cornulețe fragede cu nucă  

Cornulețe fragede pe farfurie și bețe de scorțișoară

Acestea sunt delicioase și se prepară foarte ușor. Află în continuare tot ce trebuie să faci, pas cu pas. 

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 100 grame de unt la temperatura camerei
  • 1 linguriță de vanilie
  • 500 grame de făină
  • 200 grame de nucă măcinată
  • 100 grame de zahăr pudră
  • zahăr pudră pentru a orna cornulețele

Mod de preparare:

  1. Amestecă untul moale cu ouăle, zahărul pudră și vanilia până se obține un aluat omogen.
  2. Adaugă apoi nuca și amestecă bine.
  3. Adaugă făină, puțin câte puțin, frământând bine. Trebuie să obții un aluat care nu se lipește de mâini.
  4. Pune aluatul la rece timp de cel puțin 30 minute.
  5. Modelează cornulețele din aluatul respectiv în formă de semilună, apoi pune-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  6. Introdu cornulețele în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 10 minute, atât cât să se rumenească ușor.
  7. Scoate-le din cuptor și dă-le prin zahăr pudră, cât mai sunt încă puțin calde.

Citește și: Nusseckchen - prăjitură vieneză cu nucă

Nuci umplute cu cremă de ciocolată

Acesta reprezintă un desert delicios pe care nu trebuie să-l ratezi. Este foarte simplu de făcut, dar atât de gustos încât te lingi pe degete.

Ingrediente pentru aluat:

  • 1 ou
  • 75 gr unt topit și răcit
  • 50 grame de zahăr
  • 75 ml de lapte dulce
  • 1 linguriță de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1/2 linguriță de amoniac amestecat cu puțină zeamă de lămâie
  • 300 grame de făină

Ingrediente pentru crema de ciocolată:

  • 2 ouă
  • 150 grame de unt
  • 150 grame de zahăr
  • 100 grame de ciocolată
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 2 linguri nucă măcinată fin

Mod de preparare:

  1. Amestecă cu mixerul ouăle întregi cu zahărul și un praf de sare până obții un conținut pufos și alb.
  2. Adaugă apoi untul topit, laptele, vanilia, amoniacul în zeama de lămâie și apoi treptat făina.
  3. Frământă aluatul până devine ferm și nu se mai lipește.
  4. Acoperă cu o folie de plastic și lasă-l așa la frigider până pregătești crema.
  5. Pentru cremă, amestecă ouăle întregi cu zahărul pe baie de abur până se îngroașă bine, apoi adaugă ciocolata mărunțită și untul tăiat în cuburi mici.
  6. Amestecă până se omogenizează totul bine, apoi ia oala de pe foc și adaugă esența de rom și nucile.
  7. Lasă crema la răcit puțin și apoi pune-o la frigider.
  8. Scoate aluatul din frigider și încinge puțin aparatul sau forma de nuci și unge-l cu puțin ulei.
  9. Formează mici bile de aluat și pune-le în formă, apoi coace-le bine pe ambele părți.
  10. Curăță cojile de nuci răcite pe margini, îndepărtând excesul de aluat. Mărunțește resturile și pune-le în cremă.
  11. Umple fiecare coajă de nucă cu cremă și apoi pune-le una peste alta. Când sunt toate gata, pune-le la rece să se frăgezească.

Prăjituri deosebite de casă: delicioasa Greta Garbo

 Prajitura de casa Greta Garbo pe farfurie

Aceasta este un desert foarte gustos care pare greu de făcut la început, însă nu este chiar așa. Iată ce trebuie să faci ca să iasă cea mai bună prăjitură de casă:

  1.  
  2.  Când 

Prăjituri vechi de casă ușoare

Dacă ești în căutare de rețete simple, există foarte multe deserturi savuroase care se prepară foarte ușor. Iată ce îți recomandăm:

Ciocolată de casă 

Rețeta de ciocolată de casă este una dintre cele mai căutate dintre deserturi, așadar ai putea s-o încerci și tu. Chiar dacă se găsește și în comerț așa-zisa ciocolată de casă, cea făcută de tine va fi mult mai gustoasă, iar familia ta o va aprecia mai mult. Iată cum o poți pregăti:

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1.  

Prăjituri vechi si noi, dar ușor de făcut

Rețetele românești sunt speciale. Unele sunt simple, altele sunt sofisticate, dar toate sunt extrem de gustoase. Iată două prăjituri foarte ușor de făcut: 

Una dintre cele mai îndrăgite rețete românești de prăjituri este prăjitura cu ciocolată și tăvălită în fulgi de cocos. Este foarte simplu de preparat, iată cum:

Ingrediente pentru blat:

Mod de preparare: 

  1. Pregătește 
  2. Adaugă treptat făina cernută, încorporând-o cu cu mișcări ușoare, de jos în sus pentru a păstra aerarea albușurilor.
  3.  
  4.  La

Citește și: Prăjitură cu nucă de cocos și unt de arahide

  1.  
  2.  

Această rețetă este foarte apreciată deoarece este gustoasă și foarte ușor de pregătit. Iată tot ce trebuie să faci:

Ingrediente:

  • 200-250 g piscoturi de șampanie
  • 500 grame de mascarpone
  • 100 grame de zahăr
  • vanilie
  • 600 ml de smântână pentru frișcă sau frșcă lichidă
  • 200 ml cafea concentrată îndulcită
  • 1 lingură de cacao pentru decor

Mod de preparare: 

  1. Mixează mascarponele cu smântâna și zahărul pudră. La început mixează la viteza mică, iar după 20-30 de secunde dă viteza la maxim timp de 4-5 minute.
  2. Adaugă o linguriță de pastă de vanilie și amestecă cu spatula.
  3. Separat, într-o farfurie adâncă toarnă cafeaua, apoi înmoaie rapid pișcoturile în ea, rând pe rând, cu partea cu zahăr în jos. Așează apoi pișcoturile în tavă.
  4. După ce așezi primul strat de pișcoturi, pune 1/3 din cremă, apoi adaugă un alt strat de pișcoturi, așezat invers.
  5. Adaugă peste cel de-al doilea strat de pișcoturi rotocoale de cremă, apoi decorează prăjitura cu 1-2 linguri de pudră de cacao.
  6. Pune tava la frigider și las-o acolo pentru câteva ore sau de pe o zi pe alta. Pișcoturile trebuie să se însiropeze bine.

 

Prăjituri vechi de casă cu staif: delicioasa Crăiasa Zăpezii

Aceasta este foarte populară în special în perioada sărbătorilor. Este nevoie de puțină răbdare pentru prepararea ei, însă rezultatul este excelent. Iată pas cu pas tot ce trebuie să faci:

Ingrediente pentru blatul din albușuri:

  • 4 albușuri

  • 4 gălbenușuri

  • frișcă lichidă

Mod de preparare:

  1.  
  2.  
  3.  La prima jumătate adaugi treptat 100 grame de unt moale (bătut cu telul) și apoi pune-o la răcit, acoperind-o cu o
  4. După blat și creme, este timpul să asamblezi 

Fie că le faci regulat sau doar la ocazii speciale, aceste rețete de prăjituri vechi de casă sunt delicioase. Familia ta va fi extrem de încântată, așadar trebuie să le încerci și tu! Implică și persoanele dragi în procesul de preparare a deserturilor, deoarece este o ocaie excelentă pentru a petrece timp de calitate împreună.

Citește și: Top 5 rețete de prăjituri ieftine și ușoare

Surse foto: iStock.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!