Rețete delicioase
Înapoi la

Prepară o ciorbă acră ca la mama acasă

Prepară o ciorbă acră ca la mama acasă

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
Prepară o ciorbă acră ca la mama acasă

Caracteristici

Aproape că nu există român care să conceapă o masă fără ciorbă, aceasta fiind unul dintre preparatele tradiţionale ale gastronomiei autohtone. Iar una dintre cele mai îndrăgite variante de ciorbă este cea acră, care deschide apetitul şi merge de minune şi la o masă mai grea, cu preparate din carne. Deşi nu există ciorbă la fel de bună precum cea a mamei sau a bunicii, poţi învăţa şi tu să faci una delicioasă, care să rămână în caietul de bucate al familiei pentru mai multe generaţii!

Iată cum să prepari cea mai bună ciorbă acră, care îţi garantează titlul de cea mai bună gospodină din lume!

Cea mai bună ciorbă acră

O ciorbă acră cu carne de porc este exact ceea ce trebuie pentru ca o masă să fie completă şi toţi membrii familiei o vor aprecia, indiferent cât de mofturoşi sunt! Nu este chiar cea mai dietetică variantă de ciorbă, dar cu siguranţă este una dintre cele mai gustoase. În plus, ea merge de minune a doua zi după o petrecere, când organismul simte din plin efectele exceselor şi are nevoie de o porţie zdravănă de nutrienţi ca să îşi revină!

Ingrediente:

  • 500 g de carne de porc;
  • 2 cepe;
  • o legătură de pătrunjel;
  • 100 ml de bulion (preferabil de casă);
  • un ardei;
  • un litru de zeamă de varză;
  • o legătură de leuștean;
  • 3 litri de apă;
  • condimente după gust.

Mod de preparare:

  1. Spală bine carnea și tai-o bucățele, apoi pune-o la fiert. Carnea va face o spumă pe care va trebui să o îndepărtezi cu o spumieră. Acum poți să adaugi și condimentele  (sare și piper). Lasă carnea le fiert circa o oră.

  2. Cât timp fierbe carnea, taie legumele și, după o oră, adaugă-le la zeama cu carne, apoi mai lasă ciorba să fiarbă câteva zeci de minute. Dacă o lași mai mult, va deveni mai concentrată. Spre sfârșit, când legumele sunt bine pătrunse și gustul este unul intens, adaugă zeama de varză și mai lasă ciorba 10 minute, apoi adaugă verdeața mărunțită. 

Ciorba acră este unul dintre preparatele românești fără de care nu ne putem imagina o masă bună, ca la mama acasă! 

Încearcă și ciorba de pește cu orez și ciorba de burtă falsă, o alternativă mai „light” la cea tradițională!

Articolul urmator
Mâncare indiană: beneficii și idei de preparate
Mâncare indiană: beneficii și idei de preparate
Alege numele preferate de copii și aşa ți se va dezvălui ce tip de mamă o să fii
Incepe quiz
Alege numele preferate de copii și aşa ți se va dezvălui ce tip de mamă o să fii

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.