Rețete delicioase Înapoi la

Cozonac fără frământare: cea mai ușoară rețetă de Paște

Joi, 13.04.2017
de Roxana R
Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Cozonac fără frământare: cea mai ușoară rețetă de Paște

Caracteristici

Vrei să faci cozonac de Paște, dar nu ai chef să frămânți aluatul? Din fericire, există o rețetă foarte simplă de cozonac, fără frământare, pe care o poți încerca și tu. Rezultatul va fi deosebit!

Te-ai gândit de multe ori că ai vrea să faci și tu cozonac de sărbători, dar ți-e teamă că nu va ieși bine. Poate nu ai priceperea pe care o avea bunica atunci când frământa aluat pentru cozonaci. Sau poate nu ai timp și vrei ceva mai rapid, mai simplu de făcut. Soluția este un cozonac fără frământare.

Iată cât de simplu se poate face!

Ingredientele necesare

- 500 de grame de făină;

- 25 de grame de drojdie;

- 350 ml de lapte;

- 100 de grame de zahăr;

- o jumătate de linguriță de sare;

- 4 gălbenușuri;

- 50 de grame de unt;

- 4 pliculețe de zahăr vanilat;

- coaja rasă de la o lămâie;

- 300 de grame de rahat, esență de rom și stafide (pentru umplutură).

Mod de preparare:

  1. Pune făina într-un vas și adaugă treptat gălbenușul și coaja de lămâie.

  2. Încălzește laptele și adaugă în el zahărul, sarea, untul, drojdia și zahărul vanilat.

  3. Amestecă până când zahărul și drojdia se dizolvă.

  4. Toarnă făina peste lapte și restul de ingrediente și amestecă bine, să se omogenizeze.

  5. Acoperă vasul cu un prosop și lasă aluatul la dospit timp de o oră.

  6. Verifică dacă s-a făcut aluatul: trebuie să fie umflat și să își dubleze dimensiunea.

  7. Adaugă umplutura și împletește aluatul.

  8. Pune aluatul în cuptorul încins, într-o tavă pe care ai pus înainte o folie de aluminiu.

  9. Lasă cozonacul la copt timp de 30-40 de minute.

  10. La final, poți unge cozonacul cu puțin gălbenuș, ca să capete strălucire.

Această rețetă este cu umplutură de rahat și stafide. Desigur, poți alege alte umpluturi, după preferințe. În loc de rahat și stafide, poți pune nucă rasă și cacao sau numai cacao, ori numai stafide. Ai libertatea să alegi varianta care îți place mai mult sau, de ce nu, să faci mai mulți cozonaci fără frământare, cu umpluturi diferite, ca să satisfaci toate gusturile musafirilor care vor veni la masa de Paște.

Iată cât de simplu este să prepari un cozonac fără frământare pentru masa de Paște! Încearcă și tu această rețetă foarte simplă!

Vezi și cum se face prăjitura de post cu nuci și gem, desertul care ne amintește de copilărie!

Surse foto: Pexels

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!