Rețete delicioase
Înapoi la

Cum să faci cel mai bun drob, după rețeta lui Cătălin Scărlătescu

Cum să faci cel mai bun drob, după rețeta lui Cătălin Scărlătescu

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Cum să faci cel mai bun drob, după rețeta lui Cătălin Scărlătescu

Caracteristici

Rețeta lui Cătălin Scărlătescu are o valoare sentimentală pentru acesta, fiind moștenire de la bunica lui. „Bunica Amalia era cea mai blândă persoană pe care am cunoscut-o vreodată și toate mâncărurile ei mi-au rămas în suflet. Nu degeaba se spune că gustul se formează în copilărie și că mâncarea este, în esență, amintire. Nu am să uit niciodată cu câtă poftă mâncam prăjitura ei cu bulion, făcută din ingrediente atât de simple, dar cu un gust absolut fabulos! În fiecare an, de Paște, îmi amintesc ce bine mirosea în bucătăria ei a ciorbă de miel, drob sau cozonac. De la ea am moștenit rețeta de drob de miel pe care o pregătesc în fiecare an”, a mărturisit faimosul chef, cu ani în urmă, pentru colegii de la Libertatea.

Să învățăm și noi rețeta de drob de miel aparținând bunicii lui Cătălin Scărlătescu.

Ingrediente pentru rețeta de drob de miel a lui Cătălin Scărlătescu

  • organele de la un miel: ficatul, rinichii, plămânii, inima
  • 250 grame carne de miel
  • 400 grame ceapă și usturoi verde
  • 400 grame mărar și pătrunjel verde
  • ouă bătute (pentru fiecare 1 kilogram de compoziție folosesc opt ouă bătute)
  • sare, piper
  • ulei de floarea soarelui
  • prapure.

Metoda de preparare rețeta de drob de miel a lui Cătălin Scărlătescu

  1. Organele și carnea se taie cuburi mari și se călesc în tigaie în ulei de floarea-soarelui, cu sare și piper.
  2. Apoi, se dau deoparte și se lasă la scurs. 25% din compoziție se taie cuburi mici, restul se toacă la mașină.
  3. Ceapa și usturoiul verde se toacă mărunt și se prăjesc în tigaia în care au fost călite organele.
  4. Se lasă până se evaporă toată apa din tigaie. Mărarul și pătrunjelul se toacă „aproape fin”.
  5. Se amestecă bine toate ingredientele. Se cântărește compoziția și se adaugă ouăle bătute omletă.
  6. Se asezonează cu sare și piper. Se învelește compoziția în prapure și se dă la cuptor la 140 °C, pentru 50 de minute.

Se servește rece, cu muștar alături.

 

Surse foto: Facebook, istock

Articolul urmator
Sos de gogoșari pentru friptură: cea mai gustoasă rețetă
Sos de gogoșari pentru friptură: cea mai gustoasă rețetă
La ce e creierul tău cel mai bun?
Incepe quiz
La ce e creierul tău cel mai bun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.