Rețete delicioase
Înapoi la

Cum să păstrezi ierburile aromatice proaspete pentru mai mult timp

Cum să păstrezi ierburile aromatice proaspete pentru mai mult timp

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Sorin Vlad

Articol revizuit de Sorin Vlad

Specialitate
Blogger culinar
Despre
Sunt blogger culinar din 2015. Bucataria pentru mine este o pasiune si este locul in care ma retrag dupa o zi grea la munca. Este posibil ca si pregatirea mea de chimist sa fi facut apropierea mai usoara de gastronomie, fiindca in mare parte...

Există mai multe metode prin care poți păstra ierburile aromatice proaspete pentru mai mult timp. Aceste plante sunt considerate o minune a naturii, iar nutriționiștii recomandă să le incluzi mereu în alimentația ta. În plus, preparatele tale vor căpăta o savoare deosebită.

Însă trebuie să ai mare grijă ca ierburile aromatice pe care le folosești la gătit să fie mereu în termenul de valabilitate. Astăzi noi îți arătăm trei modalități prin care te vei asigura că vei dispune mereu de alimente proaspete și că nu trebuie să mergi de fiecare dată la supermarket. 

Înainte de toate, este foarte important să știi care sunt tipurile de plante aromatice, pentru a știi cum să le păstrezi. Există trei tipuri diferite:

  • Speciale: busuioc.
  • Delicate: pătrunjel, coriandru, mărar, mentă, tarhon, asmățui.
  • Rezistente: rozmarin, cimbru, salvie, arpagic.

Cum păstrezi ierburile aromatice mai mult timp

Înainte de a începe depozitarea trebuie să te asiguri că plantele sunt spălate bine. Trebuie să îndepărtezi resturile și bacteriile de pe ierburi pentru că acestea accentuează degradarea lor. După ce le-ai clătit de mai multe ori șterge-le bine cu un prosop de bucătărie pentru a îndepărta excesul de apă. 

Citește și: 10 plante pe care le poți crește în borcane cu apă la tine în casă

Prima metodă - Înfășoară-le în prosoape de hârtie

Această metodă s-a dovedit a fi mai eficientă în cazul ierburilor rezistente, cum ar fi cimbrul sau rozmarinul. De asemenea, funcționează bine și în cazul arpagicului. Aranjează ierburile pe un prosop de hârtie ușor umed, apoi pune totul într-o pungă de plastic și lasă la păstrat în frigider. 

A doua metodă - În pahar cu apă

Această metodă funcționează cel mai bine cu ierburile delicate. Începe prin a tăia baza tulpinilor și a îndepărta frunzele care s-au stricat. Așază-le într-un pahar cu apă, apoi acoperă partea de sus a plantei cu o pungă de plastic. Păstrează paharul la frigider și asigură-te că înlocuiești apa la câteva zile. 

A treia metodă - Cuburi înghețate

Această metodă funcționează cel mai bine dacă vrei să păstrezi ierburile aromatice pentru o lungă perioadă de timp și în același timp să le și conservi aroma. Funcționează cu tot felul de ierburi. Taie mărunt plantele, apoi așează-le în recipientul pentru cuburi de gheață.

Adaugă puțină apă, apoi păstrează totul la congelator. Dacă ai mai multe ierburi poți face amestecul cu ajutorul unui robot de bucătărie. Pentru a păstra și mai bine aroma ierburilor poți adăuga un strop de ulei de măsline în recipientul pentru cuburi de gheață. 

Surse articol: 5minutescrafts / Kitchn / Eatingwell

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Află ce trebuie să faci ca oamenii să te placă și mai mult
Incepe quiz
Află ce trebuie să faci ca oamenii să te placă și mai mult

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (11)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.