Rețete delicioase Înapoi la
BlackFriday

Cheesecake cu ciocolata alba din doar 3 ingrediente

Vineri, 31.07.2015
de Alexa Galgau

Daca faci parte din categoria oamenilor care cauta mereu solutii rapide si ingenioase, inclusiv in bucatarie, atunci ai nimerit unde trebuia, pentru ca avem pentru tine o reteta de cheesecake pentru care nu iti trebuie mai mult de 3 ingrediente. Pare greu de crezut, insa rezultatul este unul spectaculos de pufos. Despre gust, nici nu incape vorba ca este absolut minunat, avand in vedere faptul ca se imbina aroma de crema de branza cu cea de ciocolata alba.

Afla si tu cum sa faci cheesecake cu ciocolata alba, o prajitura ingenioasa inventata de o japoneza talentata intr-ale bucatariei!

Cheesecake cu ciocolata alba

Acum cativa ani, o femeie din Japonia a publicat pe YouTube un videoclip in care prezenta o reteta de cheesecake din numai 3 ingrediente. Este de la sine inteles ca a avut un succes nebun, avand in vedere cat de simpla este reteta. 

Ingrediente:

- 3 oua;

- 120 g de ciocolata alba;

- 120 g de crema de branza.

Mod de preparare:

1. Separa galbenusurile de albusuri si pune-le pe acestea din urma intr-un vas mare, ca sa poti sa le bati spuma apoi. Pune albusurile la frigider pana le folosesti, pentru ca spuma sa fie mai rezistenta. 

2. Preincalzeste cuptorul la 170 de crade Celsius.

3. Rupe bucatile de ciocolata, pune-le intr-un vas termorezistent si topeste-le la baie de aburi. Pentru aceasta, pune vasul respectiv deasupra altui vas in care se afla apa care fierbe. Amesteca bine ciocolata, pentru a forma o crema omogena. Foloseste o spatula din silicon pentru ca ciocolata sa nu se lipeasca de aceasta. 

4. Cu ajutorul unui mixer sau cu telul, bate albusurile pana cand obtii o spuma tare. Stii ca sunt gata in momentul in care intorci vasul cu susul in jos si nu curge nimic. 

5. Revino la ciocolata calda, mai amestec-o bine cu spatula, pana cand devine fina si apoi adauga crema de branza, amestecand din nou. Este mai bine daca lasi crema de branza la temperatura camerei cat lucrezi, pentru ca atunci cand o adaugi la ciocolata sa fie deja mai moale. Adauga si cele trei galbenusuri de ou peste aceasta crema, apoi amesteca bine, pana se omogenizeaza. 

6. Adauga o treime din spuma de albus, amesteca prin miscari circulare de sus in jos, pana cand se integreaza complet in crema, apoi mai adauga cate o jumatate pana termini spuma. Atunci cand amesteci, ai grija sa patrunda cat mai mult aer in aluat, ca sa iasa cat mai pufos. 

7. Vasul in care vei coace cheesecake-ul (unul rotund cu diametrul de 15 cm) va trebui sa fie tapetat cu hartie pergamentata, data cu putin ulei. Astfel, prajitura nu va crapa atunci cand aluneca de pe peretii vasului, in momentul coacerii. 

8. Toarna aluatul in vasul tapetat, apoi ridica vasul si izbeste-l usor cu fundul de masa, pentru ca bulele de aer din aluat sa se ridice la suprafata. 

9. Pune apa in tava cuptorului, apoi pune vasul cu aluat in aceasta. Astfel, prajitura nu se va arde pe fund, ci va fi rumenita uniform. Lasa cheesecake-ul la cuptor la 170 de grade timp de 15 minute, apoi la 160 de grade inca 15 minute. Dupa aceea, stinge focul si nu deschide usa, ci lasa prajitura sa se mai faca in cuptor in timp ce acesta se raceste. Cand este gata, prajitura se lasa la racit complet si se presara peste ea zahar pudra. Se poate servi ca atare sau cu un sos de fructe de padure. 

Pofta buna!

Daca toate prajiturile ar necesita atat de putine ingrediente ca cheesecake-ul cu ciocolata alba de mai sus, probabil ca mult mai multe gospodine s-ar aventura sa faca dulciuri!

Si pentru ca tot este foarte cald, incearca inca o reteta de cheesecake cu capsuni, facut la rece!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!