De când a făcut-o publică, rețeta de pască fără aluat a lui Teo Trandafir a devenit, fără efort, una dintre cele mai populare rețete de pască din România. Și nu este de mirare, având în vedere că este cea mai simplă și, cel mai probabil, și cea mai gustoasă, din toate variantele existente. Se face în doi pași și trei mișcări - în nici 10 minute e gata de dat la cuptor -, din o mână de ingrediente ieftine.
Ingrediente pentru pasca lui Teo Trandafir
- 1 kg brânză de vaci
- 10 ouă sau 30 de ouă de prepeliţă (mai sănătoase, nu au colesterol)
- stafide
- 4 fiole aromă de vanilie sau de rom
- 350-400 g zahăr sau îndulcitor
- 200 ml smântână lichidă
Metoda de preparare pasca a lui Teo Trandafir
- Într-un bol mare, se adaugă treptat ingredientele și se amestecă bine cu ajutorul unui mixer, pus la viteză medie, până la omogenizarea compoziției.
- Se toarnă totul într-un vas de yena (desigur, dacă nu aveți unul, puteți folosi fără probleme tava în care faceți dulciuri, de obicei, și care nu lipește)
- Se dă la cuptor.
Mențiune importantă: aluatul va crește, așa că nu umpleți vasul până sus sau încercați să folosiți unul cu pereți cât mai înalți.