Rețete delicioase
Înapoi la

Tarta cu ciocolata, alune si biscuiti Oreo

Tarta cu ciocolata, alune si biscuiti Oreo

Dani

Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Tarta cu ciocolata, alune si biscuiti Oreo

Caracteristici

Va spuneam zilele trecute ca nu trebuie sa va faceti griji daca de la o prajitura va raman galbenusurile de ou. Cu ele puteti pregati, fara prea multe batai de cap, un blat fraged de tarta pe care-l sa-l umpleti cu ce va pofteste inima. Noua ne-au ramas de la tarta cu ciocolata si visine nu mai putin de 5 galbenusuri din care am facut 2 blaturi fragede. Pe unul din ele l-am umplut cu ... ciocolata, desigur. Pe cealalta am umplut-o cu ceva mai fin: crema de vanilie si struguri, dar despre asta o sa va povestesc mai pe larg maine. Pana atunci va las sa savurati o felie din tarta cu ciocolata, alune si biscuiti Oreo.

Ingrediente:
Pentru aluat:
250 g faina
1 praf sare
4 linguri zahar
125 g unt
1 ou sau 2 galbenusuri
1 plic zahar vanilat
2-3 linguri apa

 

Pentru umplutura:
400 g ciocolata
100 g unt
100 ml lapte
Alune nesarate
1 pachet biscuiti Oreo

Mod de preparare

Intr-un vas se pun faina, sarea, zaharul, untul, oul sau galbenusurile si apa. Se framanta pana se obtine o compozitie omogena.

* Aluatul se modeleaza sub forma unei bile. Il acoperim cu folie de plastic si se da la frigider pentru minim 30 minute (daca il lasati la odihna peste noapte cu atat mai bine).
* Aluatul se intinde pana obtinem o foaie subtire.
* Desprindem foaia de aluat de suprafata de lucru si o asezam in forma de tarta tapetata cu unt sau ulei.
* Intepam aluatul din forma cu o furculita de cateva ori. Se da din nou la frigider pentru inca 30 minute.
* Pentru a evita ca aluatul sa se umfle in timpul coacerii, asezam pe o foaie de copt cateva boabe de fasole uscata.

 

*Introducem tava in cuptorul incins in prealabil la foc mediu pentru aproximativ 20 minute, pana se rumeneste frumos pe toata suprafata.
*Pentru umplutura, topim ciocolata si untul apoi adaugam laptele. Obtinem astfel o crema de ciocolata cu care umplem blatul fraged de tarta.
*Presaram deasupra alunele (intregi sau macinate), apoi acoperim crema cu un strat de biscuiti Oreo.

 

Pofta buna!

Aceasta reteta ti-a fost oferita de www.bucatarulamator.ro

Articolul urmator
Rețete inedite de Crăciun. Cum să faci biscuiți fragezi cu dulce de leche ca la „America Express”
Rețete inedite de Crăciun. Cum să faci biscuiți fragezi cu dulce de leche ca la „America Express”
Ce fel de ciocolata esti?
Incepe quiz
Ce fel de ciocolata esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (23)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    khaleeji_princess
    20 octombrie 2011 01:01

    yaay ce deliciu... dar e 11 p.m