Rețete delicioase
Înapoi la

Trois Chocolat: prajitura frantuzeasca cu trei tipuri de ciocolata

Trois Chocolat: prajitura frantuzeasca cu trei tipuri de ciocolata

Redactor Alexa Galgau

Daca am tot vorbit despre deserturi dietetice, sanatoase si care nu iti afecteaza prea mult silueta, astazi, este momentul sa intram putin pe un teren interzis si sa iti prezentam si o prajitura decadenta, care nu foloseste unul, ci trei tipuri de ciocolata. Este desertul ideal pentru chocaholici, pentru copii, pentru zilele cand nimic nu a mers bine. Pentru oricine si orice moment, de fapt. Dupa cum stii, francezii stiu sa se bucure de deliciile culinare si au o dieta mult mai putin restrictiva decat restul lumii, iar prajitura de azi ilustreaza perfect gustul lor pentru tot ce e rafinat si incantator pentru papilele gustative.

Descopera, asadar, reteta pentru prajitura frantuzeasca numita Trois Chocolat, care te va face sa uiti de toate problemele cu gustul ei divin!

Prajitura frantuzeasca Trois Chocolat

Aceasta prajitura are un plat delicios, peste care sunt asezate apetisant trei straturi de ciocolata: unul de ciocolata alba, altul de ciocolata obisnuita cu lapte si ultimul din ciocolata neagra. Blatul pentru tort poate fi cumparat din comert si trebuie sa fie cu cacao pentru ca prajitura sa fie perfecta. El trebuie stropit cu putin coniac si apoi uns cu ganas, o crema de ciocolata foarte fina, a carei reteta o poti gasi AICI.  Iti vom explica pe rand cum sa prepari fiecare strat al prajiturii frantuzesti, un desert destul de complicat, dar care merita tot efortul. 

Pasul 1: blatul cu cacao

Ingrediente:

- 6 oua;

- 150 g de zahar alb tos;

- 112 g de faina alba 000;

- 38 g de pudra de cacao;

- un pliculet de zahar vanilat;

- un varf de cutit de sare.

Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius si pregateste forma pentru prajitura. Poti alege una rotunda de 22 de cm pe care sa o tapetezi cu hartie de copt.

2. Separa galbenusurile de albusuri, iar pe acestea din urma pune-le intr-un vas mare, in care sa le poti bate spuma. Presara peste ele putina sare, apoi bate-le cu un tel sau cu un mixer. Cand spuma incepe sa se intareasca, adauga zaharul in ploaie, putin cate putin, in 2-3 etape. Spuma se bate pana nu mai simti granulele. 

3. Adauga galbenusurile peste albusuri si amesteca 20 de secunde cu mixerul.

4. Cerne faina si pudra de cacao peste compozitia din castron, apoi amesteca totul cu miscari circulare de sus in jos, ca sa nu se piarda aerul din aluat. 

5. Pune tortul la cuptor circa 40-45 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea si este pufos. Nu deschide usa cuptorului pana nu se apropie de sfarsit timpul de coacere. 

6. Lasa blatul la racit complet, apoi taie-l in trei parti cu ajutorul unui cutit simtat.

Stropeste blatul cu putin coniac sau cu suc de portocala, apoi unge-l cu ganas de ciocolata si pune-l intr-o forma cu pereti detasabili si lasa-l in frigider cat faci si straturile de ciocolata. 

Pasul 2: straturile de ciocolata

Ingrediente pentru stratul de ciocolata alba:

- 100 g de ciocolata alba;

- 2 oua, cu albusurile separate de galbenus;

- 2 foi de gelatina;

- 100 ml de frisca lichida.

Ingrediente pentru stratul de ciocolata cu lapte:

- 100 g de ciocolata cu lapte;

- 2 oua, cu albusurile separate de galbenus;

- 2 foi de gelatina;

- 100 ml de frisca lichida.

Ingrediente pentru stratul de ciocolata neagra:

- 100 g de ciocolata neagra cu 70% cacao;

- 2 oua, cu albusurile separate de galbenus;

- 2 foi de gelatina;

- 100 ml de frisca lichida. 

Mod de preparare (se aplica la fiecare strat de ciocolata in parte):

1. Pune gelatina la inmuiat, conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce o scoti din apa, incearca sa o usuci cu o bucata de material, pentru ca aceasta sa aiba cat mai putina apa in ea. Secretul acestei prajituri este sa te misti foarte repede si sa imbini ingredientele rapid. Mousse-ul de ciocolata se lasa dupa cateva zile, de aceea are nevoie de gelatina. Este esential sa o adaugi cat mai repede la mix. 

2. Topeste ciocolata la bain-marie. 

3. Bate frisca, dar inainte de aceasta, pastreaza 2 linguri de frisca lichida separat. Topeste gelatina in cele doua linguri de frisca lichida pe care le-ai pastrat mai devreme.

4. Bate albusurile pana cand obtii o spuma tare.

5. Adauga galbenusurile de oua la frisca, apoi adauga gelatina topita in ciocolata topita. Dupa aceea, amesteca frisca si ciocolata si adauga spuma de albusuri la aceasta crema. De fiecare data cand amesteci crema, trebuie sa folosesti miscari de sus in jos, pentru ca ea sa iasa cat mai aerata.

6. Toarna stratul de ciocolata peste blat si repeta pasii de mai sus si pentru celelalte doua tipuri de straturi. 

Prajitura frantuzeasca trebuie sa stea cel putin 4 ore la frigider inainte de a fi consumata.

Pofta buna!

Sursa: kvalifood.com

Articolul urmator
Prăjitura Kinder Bueno, desertul care te va cuceri
Prăjitura Kinder Bueno, desertul care te va cuceri
Ce fel de ciocolata esti?
Incepe quiz
Ce fel de ciocolata esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.