Vrei sa iti rasfeti iubitul cu o cina romantica, insa esti in pana de idei? Iti porpunem o reteta de pui cu ciuperci in otet balsamic. Un adevarat deliciu pentru doi!
Ingrediente:
- 2 bucati de piept de pui dezosat
- Sare si piper
- 1 lingura de faina
- 1 lingura de ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- Jumatate de kilogram de ciuperci champignon, taiate feliute
- Un sfert de cana de otet balsamic
- Jumatate de cana de supa de pui
- 1 frunza de dafin
- Jumatate de lingurita de cimbru
- 1 lingura de unt
- Crengute de cimbru pentru garnitura
Metoda de preparare:
- In primul rand, asezoneaza carnea de pui cu sare si piper. Apoi, pe un platou intins, vei pune faina prin care vei trece feliile de piept de pui.
- Intr-o tigaie, lasa uleiul la incins la foc mediu. Pune puiul in tigaie si lasa-l sa se rumeneasca pana cand va capata o culoare maronie. Adauga apoi usturoiul si ciupercile, amestecand continuu.
- Dupa 3 minute, adauga otetul balsamic, supa, frunza de dafin si cimbrul. Acopera tigaia si las-o la foc mediu timp de 10 minute, amestecand din cand in cand.
- La final, aseaza puiul rumenit pe un platou si acopera-l cu folie de aluminiu, pentru a se pastra fierbinte. Lasa-l deoparte si ocupa-te de sosul pe care il vei obtine din ingredientele ramase in tigaie. Adauga untul, arunca frunza de dafin si lasa totul pe foc pret de 5 minute.
- Scoate puiul din folia de aluminiu, aseaza-l in farfurie, adauga ciupercile, iar la final, toarna sosul. Pentru decor, aseaza si cateva crengute de cimbru!
Cu aceasta reteta, sigur iti vei impresiona iubitul!