Rețete delicioase
Înapoi la

Reteta specialistului: Friptura de vitel la tava cu sos

Reteta specialistului: Friptura de vitel la tava cu sos

Alexandra Machitescu

Toata lumea stie cum se prepara o reteta clasica de friptura de vitel la tava. Totusi, am reusit sa fac rost de reteta de friptura de vitel la tava a unui bucatar sef. Secretul sta in sosul cu care este acoperita carnea. Invata  ce trebuie sa faci pentru un preparat complex si plin de savoare!


Friptura de vitel la tava - frageda si gustoasa!

Friptura de vitel la tava

Ingrediente necesare pentru friptura de vitel la tava:
1 kg carne de vitel
2 morcovi
o ceapa
5 catei de usturoi
o telina
o rosie
ulei de masline
sare
piper
rozmarin
boia

 

Pentru sos:
patrunjel
100 gr smantana sau iaurt gras
1 lingura faina
10 linguri de apa

Cum prepari cea mai frageda friptura de vitel la tava?

Pasul 1
Se ia o tava care se unge cu ulei. Se pun legumele taiate rondele pe straturi. Se ia bucata de carne, se unge cu ulei, se impaneaza cu usturoi si se condimenteaza (sare, piper, rozmarin, boia).

Pasul 2:
Carnea se pune peste patul de legume. Se adauga 100 ml de apa in tava, se acopera cu o folie de staniol si se baga la cuptor (e bine sa pornesti cuptorul cu 15 minute inainte).

Pasul 3:
Se lasa cam 90 de minute la foc mic dar din 15 in 15 minute se stropeste cu sos din tava. E bine sa intorci friptura ca sa se faca pe toate partiile. Daca apa din tava scade mai adaugati apa ca sa nu se arda legumele.

Friptura de vitel la tava Pasul 4:
Cand friptura e gata se scoate pe un platou si se taie felii.

Pasul 5:  
Zarzavarul se scoate si se paseaza. Intr-un castron se amesteca smantana cu faina si cu apa pana cand se obtine o pasta omogena. Peste se pune zarzavatul pasat si sosul din tava. La sfarsit pui in sos patrunjel proaspat tocat.

Pasul 6:
Acest preparat se pune peste feliile de carne. Friptura de vitel la tava cu sos se poate servi cu cartofi nature, legume fierte sau orez.

Friptura de vitel la tava

Sfaturi utile!

Poti pune friptura la cuptor si fara staniol dar se va rumeni mai greu.
Daca zarzavatul ti s-a ars nu-l mai pui la sos. Va trebui totusi sa pui mai multa smantana.
Daca iti plac mancarurile mai condimentate poti pune si in sos condimente.

Iata o reteta de friptura de vitel la tava cu sos cu care vei castiga aprecierea si celui mai pretentios gurmand. Spor la treaba!

 Alte retete care te-ar putea interesa:

De Paste gateste friptura de oaie la cuptor

Ciorba de linte? Un rasfat sanatos, gustos si de post!

Vrei un bors acru? Prepara-ti singura bors de casa!

Articolul urmator
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?
Incepe quiz
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.4 (122)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Elena (anonim)
    18 octombrie 2013 18:06

    arata oribil ... carnea e cenusie ... si sosul, zici ca a vomitat cineva ...beah

    roþu geta mihaela (anonim)
    1 aprilie 2010 23:11

    mea placut e foarte gustos