Prepara friptura de pui la gratar cu sos de ciuperci si vin alb

Prepara  friptura de pui la gratar cu sos de ciuperci si vin alb
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Miercuri, 17.03.2010

Iti place friptura de pui la gratar? Este foarte usor sa o prepari, iar eu te voi invata o reteta delicioasa de friptura de pui la gratar cu sos de ciuperci si vin alb.

Ingrediente
Pentru friptura ai nevoie de:

4 copane de pui
Sare, piper
Ulei
Busuioc
Pentru sos ai nevoie de:
50 grame de unt
1 lingura ulei de masline
½ ceapa tocata
O conserva ciuperci taiate
Sare, piper
2 cesti supa de pui
1 lingurita faina

 

Pui la gratar

Condimenteaza copanele de pui se  cu sare si piper. Presara si busuioc peste ele si pune-le pe gratar. Pentru a te asigura ca se va patrunde bine carnea, cresteaza putin copanele cu un cutit. Asa carnea se va patrunde mai bine si nu va ramane cruda in interior.

Cat timp puiul sta in cuptor, sau pe grill, prepara sosul de ciuperci cu vin alb. Intr-o tigaie se topeste o parte din unt care se amesteca apoi cu uleiul de masline. Adauga ceapa tocata, pe care las-o sa se caleasca putin. Cand ceapa prinde acea culoare aurie, presara putin piper si adauga vinul. Lasa ceapa in vin, pe foc, cateva minute. Adauga apoi supa de pui si las-o pe foc pana cand cantitatea de sos se reduce la o treime. Intr-un bol amesteca faina cu restul de unt si amesteca-le foarte bine. Adauga apoi compozitia in sos, amestecand in permanenta cu o lingura de lemn, pentru a nu se face cocoloase. Sosul va mai ramane pe foc pentru inca 5 minute, dupa care este gata sa fie servit cu friptura de pui la gratar.

Nu este deloc greu sa prepari o mancare savuroasa cu putine ingrediente. De cele mai multe ori, de la o mancare traditionala, poti face o adevarata delicatesa. Savureaza friptura ta de pui la gratar cu sos de ciuperci si vin alb.

 
Friptura de pui la gratar

 

Alte articole care te-ar putea interesa:

Invata o reteta noua de frigarui din fructe cu sos de prune

O reteta rafinata de friptura din carne de fazan. Invata sa pregatesti friptura de fazan cu sos de portocale

O reteta speciala pentru tine: friptura de curcan la cuptor cu citrice si sos de ghimbir

Vezi si
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Miercuri, 17.03.2010
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Miercuri, 17.03.2010
Articolul urmator »
Știucă la cuptor: 3 moduri în care o poți prepara
Știucă la cuptor: 3 moduri în care o poți prepara
Raluca Margean | Marţi, 08.10.2024
Incepe quiz
Stii sa pui barbatii pe jar?
Stii sa pui barbatii pe jar?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (6)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024

Ne găsești pe