Rețete delicioase Înapoi la
DivaFit

Stroganoff de vita: prepara o cina de neuitat in doar 30 de minute!

Marţi, 04.08.2015
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Stroganoff de vita: prepara o cina de neuitat in doar 30 de minute!

Caracteristici

Vita Stroganoff este un preparat de origine ruseasca, care a aparut in cartile de bucate in secolul al XIX-lea, fiind numita astfel pentru ca a fost creata pentru un ilustru membru al unei familii nobile de la acea vreme. Dupa al Doilea Razboi Mondial, aceasta reteta a devenit foarte populara in Europa, dar si in China. Este un preparat rafinat si ti se topeste in gura, datorita combinatiei de gusturi - cea mai frageda carne de vita, ciuperci si sos de smantana.

Probabil ca deja ti-am facut pofta, asa ca nu mai sta pe ganduri si incearca sa prepari un Stroganoff de vita. Te asiguram ca nu vei regreta nici macar o clipa!

Vita Stroganoff, un preparat nobil si delicios 

Ce poate fi mai bun decat un preparat din carne frageda de vita cu un sos absolut divin? Un astfel de fel de mancare  se pregateste si in mai putin de o ora! Stroganofful de vita este gata in doar 30 de minute, asa ca este ideal pentru zilele cand vii obosita de la munca, dar ai chef sa te rasfeti cu o cina regeasca. Pentru ca rezultatul sa fie cat mai bun, foloseste muschiulet de vita. Pentru o varianta si mai rapida a mancarii, poti sa folosesti carne tocata de vita, in loc de fasii. De asemenea, poti inlocui smantana cu iaurt, daca ti se pare ca preparatul este prea greu. Ciupercile pot fi scoase in intregime din reteta, dar iti recomandam ca prima oara cand incerci vita Stroganoff sa respecti reteta originala, ca sa intelegi de ce este un preparat atat de indragit. Cea mai anevoioasa parte a acestei retete nu este prepararea, ci taierea fasiilor subtiri de muschiulet. 

Timp de preparare: 10 de minute

Timp de gatire: 20 minute

Numar de portii: 4

Ingrediente:

- 5 linguri de unt;

- 500 g de muschiulet de vita, taiat in fasii lungi de 5 cm si late de 2 cm;

- 80 g de ceapa, taiata felii;

- sare si piper dupa gust;

- 500 g de ciuperci brune, taiate felii;

- un varf de cutit de nucsoara;

- 1/2 lingurita de tarhon uscat sau 2 lingurite de oregano proaspat;

- 200 g de smantana la temperatura camerei.

Mod de preparare:

1. Topeste 3 linguri de unt intr-o tigaie mare, pe foc mediu. Apoi, mareste intensitatea focului si adauga fasiile de vita. Aceasta trebuie gatita rapid, astfel incat sa se rumeneasca pe fiecare parte. Atentie, insa! Focul nu trebuie sa fie atat de mare incat sa arda untul, pentru ca preparatul nu va mai avea aceeasi savoare. Presara sare si piper peste bucatile de vita, dupa gust. Cand fasiile sunt gata pe ambele parti, pune-le deoparte intr-un castron. 

2. In aceeasi tigaie, redu flacara si adauga feliile de ceapa. Gateste-le timp de un minut sau doua, permitandu-le sa se imbibe cu grasimea care s-a scurs din carne. Dupa ce s-au rumenit, poti sa le pui deoparte, in acelasi castron in care ai pus carnea. 

3. Tot in aceeasi tigaie, mai topeste doua linguri de unt, apoi creste intensitatea focului si adauga feliile de ciuperci. Gateste-le timp de 4 minute, avand grija sa le amesteci din cand in cand. In timp ce acestea se rumenesc, adauga peste ele tarhonul sau organo si nucsoara. 

4. Dupa ce s-au rumenit ciupercile, da focul pe mic si adauga smantana peste acestea. Este posibil sa mai trebuiasca sa adaugi o lingura sau doua de apa pentru a subtia sosul. Amesteca foarte bine totul si mai lasa sosul la gatit, insa nu pana in punctul in care da in clocot, pentru ca s-ar putea sa se branzeasca smantana. Adauga fasiile de vita si ceapa, mai adauga condimente dupa gust si gateste intregul preparat inca 2-3 minute. 

5. Vita Stroganoff se adauga peste orez fiert, spaghete, cartofi fierti, piure, tagliatele sau fettucine.

Pont: unele retete folosesc mustar si supa de pui pe langa smantana, pentru un sos cu un gust deosebit. In acest caz, trebuie sa folosesti mai putina smantana.  

Asadar, daca vrei sa prepari o cina delicioasa, indiferent ca este vorba despre un eveniment special sau nu, te provocam sa incerci si tu vita Stroganoff. Nu degeaba este atat de apreciata aceasta reteta in lumea buna!

Esti o consumatoare impatimita de carne de vita? Atunci iti mai propunem doua retete care iti vor incanta papilele gustative: friptura de vita marinata cu ciuperci si cartofi si friptura de vita la gratar, cu ciuperci!

Sursa: simplyrecipes.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (1)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016