Rețete delicioase
Înapoi la

Borcanele tale de sfecla rosie murata

Borcanele tale de sfecla rosie murata

Ana Maria Stroe

Iti propun o reteta pentru o noua conserva care iti va imbogati camara pe timp de iarna si nu numai. Ce ai spune daca am pune impreuna la punct cateva borcane de sfecla rosie murata? Stii foarte bine ca sfecla este tamaduitoare pentru bolile ficatului si este si foarte gustoasa. Sunt foarte multe mancaruri pe care le poti savura cu o mica salata de sfecla rosie murata. Iata cate motive poti gasi sa incerci aceasta reteta de sfecla murata.

Cum se prepara sfecla rosie murata?

Acestea sunt ingredientele de care ai nevoie pentru conservele tale de sfecla rosie murata:
- 5 kg sfecla rosie
- 500 ml otet
- 3 radacini de hrean
- 2 lingurita boabe piper
- 1 lingurita sare
- 2 lingurita boabe mustar
- 2 foi dafin

Sfecla rosie murata

Salata de sfecla rosie murata poate fi combinata cu varza. De cele mai multe ori asa se serveste, deoarece combinatia de sfecla murata si varza face ca mancarea ta sa fie insotita de o salata pur si simplu savuroasa.

Scurt si la obiect: sfecla murata

Ai de urmat cativa pasi simpli pentru a pregati conservele de sfecla murata:

- spala sfecla foarte bine
- coace sfecla la cuptor pana se inmoaie
- taie sfecla felii pe care le vei aseza in borcane
- curata hreanul si aseaza-l alaturi de sfecla
- fierbe otetul cu sarea, piperul, boabele de mustar si foile de dafin
- toarna otetul peste hrean si sfecla
- acopera borcanele si tine-le la loc racoros.

Ce poate fi mai usor de atat?

Sfecla murata

 Alte articole care te-ar putea interesa:

Aluat fraged pentru o pasca delicioasa

Simplu si delicios: carne de pui la cuptor cu cartofi nature 

Savureaza o mancare usoara: mancarica de cartofi cu pui 

Articolul urmator
Dulceața de smochine: cele mai bune rețete
Dulceața de smochine: cele mai bune rețete
Ce cred barbatii despre buzele tale?
Incepe quiz
Ce cred barbatii despre buzele tale?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.6 (202)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    galina vılciu (anonim)
    28 decembrie 2011 16:04

    8sfekle kuratate seakopera ku apa şi se ferb,apoi apa se skurge şi ın ia se adauga5dinti de usturoi farımati ku o lingura de sare una zahar şi una ku u ulei de masline şi un pahar de otet de poama ,svekla se pune ın borkan apoi toata koncentratia fakuta se toarna peste ia,dupa 2 zile se poate mınka pofta buna

    vice (anonim)
    24 martie 2011 12:12

    sfecla murata cu otet fara apa?

    Leah (anonim)
    10 octombrie 2010 12:12

    Ai uitat sa scri cantitatea de apa.Nu se poate sa pui doar otet !Va rezulta o sfecla de neintrodus in gura .De obicei se pune o parte otet si 4 parti apa .

    ana (anonim)
    24 septembrie 2010 22:10

    apa si zahar nu se pune deloc?nici sa le sterilizam un pic nu trebuie?

    ana (anonim)
    24 septembrie 2010 22:10

    apa si zahar nu se pune deloc?nici sa le sterilizam un pic nu trebuie?a mai incercat cineva aceasta reteta?