O rețetă care îți lasă gura apa: piept de curcan cu condimente și portocale

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
O rețetă care îți lasă gura apa: piept de curcan cu condimente și portocale
Sorina Corneanu
Duminică, 17.12.2017

Cuprins

Caracteristici

Carnea de curcan este o alternativă mult mai sănătoasă pentru masa de Crăciun, însă este destul de pretențioasă. Dacă nu o prepari corespunzător, s-ar putea să nu aibă gust și să fie cam uscată. Tocmai de aceea, trebuie să ai timp, răbdare și... rețeta perfectă!

curcan de Craciun

Iată cum prepari piept de curcan cu condimente și portocale!

Ingredientele:

  • 3 linguri de unt nesărat, la temperatura camerei
  • coajă răzuită de la o portocală
  • o lingură de cimbru proaspăt tocat
  • două lingurițe de rozmarin proaspăt tocat
  • două lingurițe de salvie proaspătă tocată
  • o linguriță de praf de usturoi
  • o linguriță de boia dulce sau iute
  • 2-3 kilograme de piept de curcan
  • sare și piper negru măcinat
  • 2 cepe mici, curățate și tăiate
  • o portocală tăiată felii subțiri

Vezi cum poți prepara cel mai bun curcan de Crăciun!

Iată cum prepari cel mai bun piept de curcan cu portocale!

  1. Într-un castron mic, amestecă untul cu puțină coajă de portocale, cimbru, rozmarin, salvie, praf de usturoi și boia.
  2. Separă cu grijă pielea de pieptul de curcan și pune jumătate din amestecul cu unt sub piele, iar cealaltă jumătate, deasupra pielii. Condimentează cu sare și piper.
  3. În tava în care urmează să gătești curcanul, de preferat cât mai întinsă, pune ceapă să se călească încet și plasează curcanul deasupra patului de ceapă.
  4. Lasă totul la cuptor până carnea este rumenită și aurie, la foc mic, dar asigură-te că aceasta rămâne suculentă și pătrunsă. Timpul estimativ pentru prepararea unui piept de curcan perfect este de circa 5-6 ore. Nu uita să verifici cuptorul din când în când!
  5. Acum e momentul să scoți pieptul de curcan din cuptor, să îl așezi pe o foaie de copt, renunțând la ceapă, și să îl reintroduci în cuptor aproximativ 5 minute.

Felicitări, curcanul a fost gătit perfect! E momentul să îl asezonezi cu feliile de portocală și ierburile aromate. Foarte important: curcanul se taie felii la 15 minute după ce l-ai scos din cuptor!

Vezi si
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Duminică, 17.12.2017
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Duminică, 17.12.2017

Surse foto: istock

Articolul urmator »
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Incepe quiz
Cat de multe stii despre apa pe care o bei?
Cat de multe stii despre apa pe care o bei?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Sâmbătă, 31.08.2024
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024

Ne găsești pe