Rețete delicioase
Înapoi la

Din savorile mediteraneene: o rețetă de linguine cu roșii și busuioc

Din savorile mediteraneene: o rețetă de linguine cu roșii și busuioc

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Fierbere
Din savorile mediteraneene: o rețetă de linguine cu roșii și busuioc

Caracteristici

Principala calitate a mâncării mediteraneene este faptul că este foarte gustoasă, dar nu trebuie neglijată nici partea nutrițională, pentru că ingredientele folosite în aceste preparate sunt de obicei mult mai sănătoase decât cele din bucătăria vestică. Pastele nu sunt chiar în topul celor mai recomandate mâncăruri dacă ești la dietă, dar din când în când te poți răsfăța cu ele fără remușcări. Și cum să le savurezi mai bine decât cu ajutorul unei rețete tradiționale din regiunea mediteraneeană?

Încearcă azi rețeta de linguine cu roșii și busuioc, un preparat care te va purta cu gândul pe tărâmurile însorite și fermecătoare ale Italiei!

Cum să faci linguine cu roșii și busuioc

Pastele au marele avantaj că se fac foarte repede, rețeta de față fiind gata în doar 25 de minute. Nu trebuie să fii pricepută într-ale gastronomiei, ci doar să alegi câteva ingrediente de calitate și, foarte important la rețetele mediteraneene, să gătești cu drag! O porție de paste linguine cu roșii și busuioc conține 380 de calorii, deci preparatul nu este atât de periculos pentru siluetă precum pastele cu sosuri albe sau cu carne. Preparatul va fi mult mai bun dacă vei folosi roșii proaspete și busuioc proaspăt cules, dar, dacă nu ai la îndemână ingrediente fresh, poți folosi și ceea ce ai prin cămară.

Ingrediente (8 porții): 

  • 500 g paste linguine;
  • sare după gust;
  • 60 ml ulei de măsline extra virgin;
  • 300 g roșii cherry, tăiate în jumătăți;
  • 1 lingură de usturoi zdrobit;
  • 2 linguri de oțet roșu de vin;
  • 1 linguriță de fulgi de ardei iute;
  • 20 de frunze de busuioc, tăiate fâșii;
  • 80 g de parmzan ras.

Mod de preparare:

  1. Pune apă la fiert și, când începe să dea în clocot, adaugă pastele, lăsându-le să fiarbă conform indicațiilor de pe pachet. În timp ce fierb pastele, prepară sosul de roșii. 

  2. Încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare, pe foc mediu, apoi adaugă roșiile și usturoiul. Lasă-le să se călească 2 minute sau până se înmoaie roșiile, apoi ia tigaia de pe foc și adaugă oțetul și fulgii de ardei iute. 

  3. Scurge pastele și clătește-le cu apă rece, ca să nu se lipească între ele. Adaugă-le în tigaie, pe foc mediu-mare, și amestecă-le 1 minut, până sunt complet acoperite de sos și fierbinți. Asezonează după gust cu sare și piper, apoi adaugă busuiocul și parmezanul. Servește pastele ca atare sau cu un supliment de parmezan, dacă doreșți. 

Ai văzut cât de ușor de fac pastele linguine cu roșii și busuioc? Nu ai niciun motiv să nu încerci această rețetă delicioasă chiar azi!

Dacă nu te mai saturi de paste (și cine te poate învinui?), încearcă și pastele cu spanac și avocado sau pastele grecești cu pui!

Articolul urmator
„Mâncarea puturosului" după rețeta Gabrielei Cristea, un preparat rapid și extrem de gustos. Nu o să îți vină să crezi de cât de puține ingrediente ai nevoie!
„Mâncarea puturosului" după rețeta Gabrielei Cristea, un preparat rapid și extrem de gustos. Nu o să îți vină să crezi de cât de puține ingrediente ai nevoie!
Ce desert de Crăciun ai fi?
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.1 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.