Preparate chiar de mana ta: penne carbonara

Cuprins
Din cate am putut observa, cei mai multi oameni prefera penne carbonara atunci cand doresc sa se delecteze cu o portie de paste. Cum sunt printre cele mai populare, m-am gandit ca poate vei dori sa prepari si tu acest tip de mancare chiar in bucataria ta. Asadar, iata cum anume poti prepara chiar tu penne carbonara!
Delicatese italiene: penne carbonara
In cazul in care iti pui intrebari, nu exista nicio diferenta intre penne si paste carbonara. Pennele sunt tot niste paste insa au acea forma specifica de cilindru putin ascutit intr-o parte. Asadar, modalitatea de preparare va fi aceeasi.
Iata ingredientele:
- 400 gr penne
- 2 galbenusuri de ou
- 250 gr bacon/costita afumata
- 50 gr cascaval ras
- o cana de smantana
- o ceapa
- sare, piper, ulei
![]() |
Ca majoritatea mancarurilor italienesti, aceste penne carbonara se prepara foarte repede. Doar pentru ca sunt adevarate delicii nu inseamna ca iti vei petrece o zi intreaga in bucatarie pregatindu-le. Asadar, intr-o oala pune apa cu sare si putin ulei la fiert. Cand apa incepe sa dea in clocot, pune pennele si lasa-le sa se umfle bine.
Recomandarea bucatarului: penne carbonara
Asadar, am fiert pastele. Dupa ce stingi focul, lasa-le putin in apa pentru a se umfla bine. Cat timp pastele se umfla, ocupa-te de bacon. Intr-o tigaie, pune la calit ceapa tocata foarte marunt si cand aceasta devine translucida, adauga bacon-ul pe care il vei rumeni putin.
Adauga apoi si smantana si amesteca totul foarte bine pana cand obtii un sos. Inainte de a stinge focul, potriveste sosul de sare si piper. Scurge pennele de apa si toarna peste ele sosul de smantana cu bacon. Amesteca-le foarte bine si bucura-te de niste adevarate penne carbonara, exact asa cum ai degustat la restaurantul tau preferat!
Acum manaci ca un italian adevarat!
![]() |
Alte articole care te-ar putea interesa: Invata sa prepari musaca din carne tocata cu piure de cartofi |


