Preparate chiar de mana ta: penne carbonara

Preparate chiar de mana ta: penne carbonara
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Miercuri, 26.05.2010

Cuprins

Din cate am putut observa, cei mai multi oameni prefera penne carbonara atunci cand doresc sa se delecteze cu o portie de paste. Cum sunt printre cele mai populare, m-am gandit ca poate vei dori sa prepari si tu acest tip de mancare chiar in bucataria ta. Asadar, iata cum anume poti prepara chiar tu penne carbonara!

Delicatese italiene: penne carbonara

In cazul in care iti pui intrebari, nu exista nicio diferenta intre penne si paste carbonara. Pennele sunt tot niste paste insa au acea forma specifica de cilindru putin ascutit intr-o parte. Asadar, modalitatea de preparare va fi aceeasi.

Iata ingredientele:
- 400 gr penne
- 2 galbenusuri de ou
- 250 gr bacon/costita afumata
- 50 gr cascaval ras
- o cana de smantana
- o ceapa
- sare, piper, ulei

Penne carbonara

Ca majoritatea mancarurilor italienesti, aceste penne carbonara se prepara foarte repede. Doar pentru ca sunt adevarate delicii nu inseamna ca iti vei petrece o zi intreaga in bucatarie pregatindu-le. Asadar, intr-o oala pune apa cu sare si putin ulei la fiert. Cand apa incepe sa dea in clocot, pune pennele si lasa-le sa se umfle bine.

Recomandarea bucatarului: penne carbonara

Asadar, am fiert pastele. Dupa ce stingi focul, lasa-le putin in apa pentru a se umfla bine. Cat timp pastele se umfla, ocupa-te de bacon. Intr-o tigaie, pune la calit ceapa tocata foarte marunt si cand aceasta devine translucida, adauga bacon-ul pe care il vei rumeni putin.

Adauga apoi si smantana si amesteca totul foarte bine pana cand obtii un sos. Inainte de a stinge focul, potriveste sosul de sare si piper. Scurge pennele de apa si toarna peste ele sosul de smantana cu bacon. Amesteca-le foarte bine si bucura-te de niste adevarate penne carbonara, exact asa cum ai degustat la restaurantul tau preferat!

Acum manaci ca un italian adevarat!

Penne carbonara

 Alte articole care te-ar putea interesa:

Invata sa prepari musaca din carne tocata cu piure de cartofi 

Invata o reteta noua de frigarui din fructe cu sos de prune

O reteta rafinata de friptura din carne de fazan. Invata sa pregatesti friptura de fazan cu sos de portocale   

Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 26.05.2010
Articolul urmator »
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Incepe quiz
Cata incredere are iubitul tau in tine?
Cata incredere are iubitul tau in tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.8 (44)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Sâmbătă, 31.08.2024
Alexandra (anonim)
8 iulie 2012 23:11

iar pastele cabonara originale de la mama lor nu se fac niciodata cu smantana... smantana e o adaptare pt europa de est mai mult

simona (anonim)
16 aprilie 2011 17:05

penele nu se lasa sa se UMFLE!!!!!!!pasta se fierbe putin circa 8 minute dupa care trebuie imediat amestecata cu sucul pe care l-ai preparat!PASTA NU SE FIERBE PANA E EXTRAFIARTA DACA VRETI SA MANCATI CA ITALIENII....si inca ceva, pasta este digerata mai bine daca este "al dente"pofta buna

Mihai (anonim)
5 februarie 2011 14:02

Din sursa mea de origine italiana si cu destule cunostinte culinare eu stiu ca la carbonara se pune bacon-ul la rumenit fara ceapa si se adauga destul de mult piper atunci cand grasimea incepe sa se topeasca. De asemenea se foloseste parmezan(1 portie=1 galbenus+1pumn parmezan+25g smantana amestacate f bine). Dupa ce bacon-ul se rumeneste si grasimea se topeste se pun pastele, acestea lasandu-se sa se scurga partial. In momentul in care se pun pastele in tigaia cu bacon trebuie sa incepem sa amestecam. Foarte important : atunci cand pastele sunt puse in tigaie se va auzi un sfarait puternic. Amestecati pana cand sfaraitul se opreste si adaugati amestecul de oua, parmezan si smantana si continuati sa amestecati pana cand se omogenizeaza. La final pastele se pun pe o farfurie si se adauga putin parmezan ras deasupra si putin ulei de masline. Sa aveti pofta!

Adi (anonim)
2 noiembrie 2010 19:07

daca tot ai trecut doua galbenusuri de ou la ingrediente, poate era bine sa scrii cum se combina cu celelalte ingrediente!

Ne găsești pe