Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Reteta de penne siciliene al forno cu mozzarella si sos de vin

Andreea Gluh, redactor

Pastele se numara printre cele mai savuroase si mai aromate mancaruri, asa ca trebuie sa le prepari din cand in cand, chiar daca esti atenta la dieta pe care o ai si vrei sa eviti carbohidratii. In cele ce urmeaza, iti vom dezvalui o reteta de penne siciliene al forno cu mozzarella si sos de vin, de care nu te vei mai satura.

Iata cum se prepara aceste paste minunate!

Penne siciliene al forno - un preparat demn de un restaurant de lux

Inainte de toate, trebuie sa ai la indemana cateva ingrediente:

- 450 gr de paste rigatoni;

- 250 ml de apa;

- 150 gr de bacon, taiat bucatele;

- 250 gr de mozzarella, taiata cubulete;

- 4 linguri de parmezan ras;

- 250 ml de vin rosu;

- 500 gr de rosii pasate;

- 200 gr de mazare congelata;

- o ceapa tocata;

- 2 catei de usturoi pisati;

- 1.2 kg de carne tocata de vita;

- o jumatate de lingurita de oregano;

- o jumatate de lingurita de cimbru;

- o frunza de dafin;

- 2 linguri de ulei de masline;

- sare si piper dupa gust.

Modalitatea de preparare este urmatoarea:

Pune uleiul intr-o tigaie, iar cand s-a incins, pune ceapa la calit si las-o la foc mic pana cand isi schimba usor culoarea si textura. Dupa aceea, adauga usturoiul si carnea tocata si lasa totul sa se rumeneasca. Amesteca din cand in cand in compozitie, pentru a o omogeniza. La final, presara putin oregano, dafin, cimbru, sare si piper. Dupa aceea, adauga vinul rosu si cand acesta a fost absorbit complet, pune si rosiile pasate, toarna deasupra cei 250 ml de apa si lasa totul sa fiarba inabusit, la foc mic, vreme de o ora.

Cand timpul a trecut, opreste focul si adauga mazarea congelata pe deasupra. Apoi, preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Intre timp, pune la fiert pastele rigatoni intr-o oala cu apa sarata si lasa-le la foc mediu timp de cateva minute. Ai grija, insa, sa nu se inmoaie prea mult, apoi scurge-le de apa.

Ia o tava, pune pe fundul ei doua linguri din amestecul de carne, legume si mirodenii calite anterior, iar deasupra pune o jumatate din cantitatea de paste. Pune inca un strat de carne calita, pastrand una-doua linguri pentru topping, adauga si baconul taiat bucatele, o jumatate din cantitatea de mozzarella, doua linguri de parmezan ras si, la final, ceea ce a mai ramas din paste. La final, presara pe deasupra ceea ce a mai ramas din carnea calita, mozzarella si parmezan, apoi pune preparatul la cuptor timp de 30 de minute. Cand observi ca are o crusta aurie, inseamna ca este gata.

Pofta buna!

Odata ce vei gusta aceste penne siciliene al forno, vei uita de spaghetele bolognese sau de cele carbonara si te vei intoarce la ele de fiecare data cand vei avea pofta de o mancare traditionala italieneasca. 

Sursa foto: manusmenu.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!