Un preparat clasic: spaghete cu sos de rosii

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Fierbere
Calorii:
200
Un preparat clasic: spaghete cu sos de rosii
Alexandra Machitescu
Vineri, 15.05.2020

Cuprins

Sorin Vlad

Articol revizuit de
Sorin Vlad

Specialitate
Blogger culinar
Despre
Sunt blogger culinar din 2015. Bucataria pentru mine este o pasiune si este locul in care ma retrag dupa o zi grea la munca. Este posibil ca si pregatirea mea de chimist sa fi facut apropierea mai usoara de gastronomie, fiindca in mare parte ...

Caracteristici

Daca vrei sa aprofundezi cunostiintele in prepararea spaghetelor trebuie totusi sa ai la baza niste retete foarte usoare si cunoscute. Prima lectie in prepararea spaghetelor este sa inveti sa faci spaghete cu sos de rosii.

Spaghete cu sos de rosii - un preparat usor si gustos!

Ingrediente pentru spaghete cu sos de rosii:

  • o punga de spaghete
  • 5 rosii (2 linguri pasta de tomate) 
  • 4 catei de usturoi 
  • 3 linguri ulei de masline 
  • 2 cepe
  • sare, piper, busuioc, oregano

Metoda de preparare spaghete cu sos de rosii:

  1. Spaghetele se pun la fiert in apa cu sare si se lasa conform timpului trecut pe ambalaj.
  2. Se curata rosiile de codite, se spala bine. In paralel, pune o oala cu apa la clocotit. Cand apa a dat in clocot, cufunda rosiile in oala si lasa-le pana cand coaja incepe sa se desprinda. Scoate rosiile din oala si pune-le la scurs.
  3. Dupa ce s-au scurs rosiile, taie-le cubulete.
  4. Curata ceapa si toac-o marunt, ca la tocanita.
  5. Uleiul de masline se pune la incins. In el se caleste ceapa tocata. Cand aceasta este calita bine se adauga rosiile taiate cubulete. Daca folosesti pasta de tomate o vei stinge cu putina apa.
  6. Se adauga usturoiul zdrobit si totul se lasa la foc mic cam 5-7 minute. La sfarsit se condimenteaza cu sare, piper, oregano si busuioc proaspat. 
  7. Dupa ce ai scurs spaghetele bine, pune-le peste sosul pregatit si amesteca bine.

Acest preparat se serveste imediat ce a fost facut. Puteti rade in fiecare farfurie putin parmezan. Spaghetele isi pierd din aroma daca apuca sa se raceasca si vor fi mai uscate daca nu sunt consumate imediat.

Ca sa iti fie si mai usor, ne-am gandit sa-ti lasam mai jos si reteta filmata:

Daca esti indragostita de bucataria italiana, mai poti incerca si spaghete cu sos alb sau un delicios tiramisu cu fructe de padure, perfect pentru zilele mai calduroase.

Vezi si
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 15.05.2020
Articolul urmator »
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Incepe quiz
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (384)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Valentina (anonim)
17 mai 2013 16:04

foarte gustoase

Lorand (anonim)
27 septembrie 2012 01:01

Multumesc:)

cosmina (anonim)
10 iulie 2012 17:05

Foarte bune spaghtele eram in pana de idei si nu stiam ce sa fac de mancare foarte rapid pentru ca este foarte cald si au iesit de minune spaghtele:x

peptine oana (anonim)
29 ianuarie 2012 18:06

hai

Carmen (anonim)
11 august 2011 16:04

Dupa cum se pare aceasta reteta este buna,practica si de folos!Spaghetele italienesti cum le face mama sunt totusi mai bune ,dar nu sunt in Romania.Va multumesc!

andreea (anonim)
16 iulie 2011 14:02

va multumesc mult pentru reteta eu trebuia sa pregatesc niste mancare pentru familia mea si mati ajutat mult

Ne găsești pe