Reteta rapida: Cum sa prepari pizza in chifle
- Timp de gătire:
- 15-30 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor

De
Raisa Lambru
Luni, 22.10.2012
Cuprins
Caracteristici
- Rețete rapide
- Cele mai bune rețete
- Prânz
- Cină
- Rețete italiene
Pizza poate reprezenta o cina gustoasa, pe placul tuturor. Este si mai delicioasa cand o prepari in casa. Totusi, reteta clasica este destul de complicata, asa ca poti incerca o reteta originala, mult mai usor de pregatit, dar tot atat de gustoasa: mini-pizza in chifle.
Poti cumpara chifle gata facute sau le poti prepara chiar tu, acasa.
Ingrediente pentru chifle:
- 2 cani cu apa
- 1 lingura de zahar
- un pachet de drojdie
- 5 cani cu faina
- 1 lingurita si jumatate de sare
- ulei
Metoda de preparare:
- Pune in bolul de mixer zaharul, drojdia si o cana cu apa, si lasa ingredinetele timp de 10 minute, pana ce amestecul devine spumos. Adauga a doua cana cu apa, faina si sare si framanta cu mixerul timp de 5-7 minute (adauga cate o lingura de faina daca amestecul nu se desprinde de peretele vasului). Unge peretii unui castron cu ulei, apoi muta coca in castron si las-o sa creasca (in jur de 40 de minute).
- Incalzeste in prealabil cuptorul la 220 grade Celsius. In acest timp, imparte coca in doua iar apoi imparte fiecare jumatate in 5 bucati egale. Da-le o forma rotunda si pune-le pe o hartie de copt, unde trebuie sa le lasi timp de 20 de minute. Apoi baga-le la cuptor si lasa painicile sa se coaca timp de 15 minute, pana devin aurii. Scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca, fara sa opresti focul insa.
- Odata ce s-au racit chiflele, taie coaja superioara si scoate miezul dinauntru. Intr-un castorn, amesteca sosul de pizza, salamul pepperoni (taie-l in felii, apoi in bucatele mai mici) si trei sferturi din cana cu mozzarella. Umple chiflele cu acest amestec si presara mozzarella rasa pe deasupra fiecareia. Baga-le din nou la cuptor, de data aceasta timp de 12 minute.
Serveste-le calde pentru a avea parte de o cina gustoasa!
Vezi si

Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean |
Luni, 22.10.2012

Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean |
Luni, 22.10.2012

Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean |
Luni, 22.10.2012