Rețete delicioase
Înapoi la

Retete cu oua fierte moi si tari: idei pentru un mic-dejun plin de energie

Retete cu oua fierte moi si tari: idei pentru un mic-dejun plin de energie

Andreea Gluh, redactor

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, pentru ca el iti confera energie in scopul indeplinirii, pana la ora pranzului, a diverselor sarcini pe care le ai trecute pe lista ta cu lucruri de facut. Daca esti genul de persoana care prefera diversitatea cand vine vorba despre prima masa a zilei, insa in ultima vreme ai ramas fara idei, noi iti propunem patru retete cu oua fierte moi si oua fierte tari, pe care cu siguranta le vei adora. In plus, un astfel de mic dejun este satios, intrucat ouale sunt pline de proteine.

Iata cum se prepara aceste retete cu oua fierte, pentru un mic-dejun satios!

Retete cu oua fierte tari

Pentru a obtine ouale tari in urma fierberii, trebuie sa le tii pe foc vreme de 8 minute. Inainte de toate, insa, este important sa stii ca ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, asa ca fie le scoti din frigider cu o jumatate de ora inainte de a le fierbe, fie le tii in apa calduta timp de 10 minute si de abia apoi le prepari.

Reteta cu oua fierte tari sub forma de salata

Cea dintai reteta pe care ti-o propunem este cea de salata de oua. Pentru aceasta, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 3 oua mari, fierte tari;

- o bucata de apio, taiata marunt;

- o lingura de patrunjel proaspat, tocat;

- o lingurita de mustar Dijon;

- o lingura de fulgi de migdale;

- piper dupa gust;

- paine cu seminte.

Modalitatea de preparare este urmatoarea:

Curata ouale de coaja, pune-le intr-un bol si striveste-le cu o furculita.  Adauga celelalte ingrediente: bucata de apio taiata marunt, patrunjelul, mustarul, migdalele si piperul. Amesteca bine, pentru a le omogeniza, apoi pune-le pe feliile de paine cu seminte, care sunt o sursa excelenta de fibre.

Daca nu vrei sa consumi o cantitate prea mare de proteine, foloseste pentru aceasta reteta un singur galbenus de ou.

Bruschete cu oua fierte tari

O alta reteta pe care trebuie sa o incerci este cea inspirata de faimoasele bruschete cu mozzarella. Pentru a prepara acest deliciu, trebuie sa ai la indemana cateva ingrediente:

- doua oua fierte tari;

- doua chifle;

- mozzarella;

- o rosie de marime medie;

- piper si busuioc sau oregano.

Modalitatea de preparare este urmatoarea:

Curata ouale de coaja si feliaza-le. Taie chiflele pe jumatate, apoi pune pe ele cate o felie de mozzarella, una de rosie si felii de oua. Condimenteaza-le dupa gust, apoi, pune-le cuptor, intr-o tava, timp de 15 min, pentru a obtine o portie delicioasa de bruschete cu oua fierte tari.

Retete cu oua fierte moi

Cine nu isi aduce aminte de savoarea oualor fierte moi al caror galbenus il gustam in copilarie cu ajutorul bucatelelor de paine? Din acest motiv, ne-am decis sa iti impartasim secretele a doua retete cu astfel de oua!

Oua fierte moi cu sos de soia

Pentru aceasta reteta de origine japoneza, a carei denumire originala este ajitsuke tamago, ai nevoie de:

- doua oua fierte aproximativ 3-4 minute, dupa ce au fost tinute cel putin o jumatate de ora la temperatura camerei;

- 100 ml sos de soia;

- 100 ml de vin dulce de orez (cunoscut sub denumirea traditionala de mirin).

Modalitatea de preparare este urmatoarea:

Pune toate ingredientele intr-un bol, astfel incat ouale sa fie acoperite de mixul de sosuri. Lasa-le la rece, in frigider, cel putin o noapte, pentru ca dimineata sa te poti bucura de gustul deosebit al acestui preparat asiatic atat de simplu de realizat.

Oua fierte moi cu sparanghel

Pentru a prepara patru portii din aceasta reteta savuroasa, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 8 oua fierte moi;

- 450 gr de sparanghel caruia i s-au taiat capetele si care a fost fiert in prealabil 5-8 minute in apa clocotita;

- 4 felii mari de paine taraneasca;

- 2 linguri de ulei de masline;

- sare si piper dupa gust;

- 60 gr de parmezan ras. 

Modalitatea de preparare este urmatoarea:

Unge feliile de paine cu ulei de masline, condimenteaza-le si pune-le putin la cuptor, pentru a se rumeni. Cand sunt gata, pune pe ele sparanghelul, ouale fierte moi si presara parmezanul ras.

Pofta buna!

Prepara si tu aceste retete delicioase cu oua fierte tari si moi si micul dejun nu ti se va mai parea niciodata plictisitor, ci se va transforma in cea mai savuroasa masa a zilei!

Surse foto: seriouseats.com; realsimple.com

Articolul urmator
Limba de vită: beneficii și idei de rețete
Limba de vită: beneficii și idei de rețete
Care este energia ta spirituală?
Incepe quiz
Care este energia ta spirituală?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.