Salata de alge marine: Un preparat cu numeroase beneficii pentru sanatatea ta

Salata de alge marine: Un preparat cu numeroase beneficii pentru sanatatea ta
Andreea Gluh, redactor
Luni, 31.03.2014

Cuprins

Este sezonul salatelor din legume verzi, asa ca trebuie sa consumi cate un astfel de preparat in fiecare zi, pentru a beneficia de vitaminele si de mineralele esentiale functionarii organismului. De asemenea, este foarte important ca primavara sa ai un aport ridicat de substante nutritive, pentru a preveni sau pentru a ameliora simptomele asteniei. In acest scop, noi iti propunem sa incerci o reteta deosebita, cu iz exotic, venita tocmai din Japonia. Este vorba despre salata de alge marine, un preparat care, pe langa gustul unic, are numeroase beneficii pentru sanatatea ta. Te asiguram ca odata ce vei testa aceasta delicatesa, te vei simti plina de energie si vei renunta la suplimentele sub forma de medicamente.

Iata cum se prepara salata de alge marine!

Ce sunt algele marine si ce proprietati au

Algele marine sunt unele dintre cele mai vechi organisme de pe Terra. Cele comestibile contin numeroase minerale si oligoelemente care sunt cu usurinta asimilate de organism, astfel incat contribuie cu succes la obtinerea necesarului de substante nutritive.

Algele marine se impart in sapte categorii: kombu, nori, wakame, arame, dulse, hiziki si laver. De asemenea, aceste "legume ale marii", cum au mai fost denumite, se deosebesc si in functie de culoare: verzi, brune si rosii.

Japonezii consuma de peste 10 000 de ani alge marine sub forma diverselor preparate, de la salate pana la supe si sushi. Ei le-au descoperit beneficiile, de care te poti bucura si tu, avand in vedere faptul ca acestea contin elemente precum iod, magneziu, potasiu, fier, calciu, mangan, fosfor, sulf, cupru, nichel, cobalt, siliciu. De asemenea, algele marine sunt bogate in vitaminele A, B, C, D,E, F,K, PP, in clorofila, in fibre si in substante cu proprietati antibiotice si antiinflamatoare.

Cum se prepara salata de alge marine

Timp de asteptare: 90 minute

Timp de pregatire: 10 minute

Timp total: 100 minute

Dificultatea retetei: scazuta

Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara salata de alge marine sunt urmatoarele:

-100 de grame de alge marine deshidratate (pot fi achizitionate de la magazinele naturiste);

-30 mililitri de ulei de susan;

-30 mililitri de sos de soia;

-30 mililitri de otet de orez sau de otet balsamic;

-10 grame de seminte de susan;

-15 grame de zahar brun;

-doi-trei catei de usturoi pisati sau o ceapa de marime medie, tocata marunt.

Pentru a prepara aceasta salata, trebuie sa urmezi cativa pasi:

In primul rand, trebuie sa rehidratezi algele marine. Pentru aceasta, pune-le intr-un bol cu apa rece si lasa-le deoparte minimum 30 de minute. Cand timpul a trecut, pune algele intr-o strecuratoare si clateste-le in cateva ape, pentru a te asigura ca scapi de orice reziduu, apoi stoarce-le, pentru a scapa de excesul de apa. Dupa aceea, poti taia algele la dimensiunea dorita, avand in vedere faptul ca ele au forma unor taitei lati, ori le poti lasa la lungimea initiala. Peste ele, adauga otetul, sosul de soia, uleiul si semintele de susan, iar la final, usturoiul pisat sau ceapa tocata. Pune-le la rece vreme de o ora, pentru ca algele sa capete savoarea ingredientelor. Consuma salata ca atare sau in combinatie cu o portie sanatoasa de peste gras, cum ar fi somonul, tonul sau codul.

Pofta buna!

Salata de alge marine este un preparat delicios, cu numeroase beneficii pentru organism. Consum-o de minim doua ori pe saptamana, iar rezultatele nu se vor lasa asteptate.

Vezi si
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Luni, 31.03.2014
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 31.03.2014
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Luni, 31.03.2014
Articolul urmator »
„Mâncarea puturosului" după rețeta Gabrielei Cristea, un preparat rapid și extrem de gustos. Nu o să îți vină să crezi de cât de puține ingrediente ai nevoie!
„Mâncarea puturosului" după rețeta Gabrielei Cristea, un preparat rapid și extrem de gustos. Nu o să îți vină să crezi de cât de puține ingrediente ai nevoie!
Ramona Jurubita | Luni, 13.11.2023
Incepe quiz
Ce tulburare psihică riști să ai?
Ce tulburare psihică riști să ai?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (41)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Mâncare indiană: beneficii și idei de preparate
Raluca Margean | Miercuri, 06.03.2024
Mascarpone: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Miercuri, 25.10.2023
Anșoa: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Marţi, 30.04.2024

Ne găsești pe