Salata de vara: salata de peste afumat cu ceapa

Salata de vara: salata de peste afumat cu ceapa
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Luni, 31.05.2010

Cuprins

Pestele afumata are savoarea sa specifica. Dar daca il combini cu putina ceapa , vei vedea cat de mult poate fi imbunatatit gustul sau. De aceea, iti propun o deosebita salata de peste afumat cu ceapa. Este perfecta pentru aperitive la o masa mai speciala, dar poate fi mancat oricand, pur si simplu ca o salata racoritoare de vara.

Cum se prepara salata de peste afumat?

Pentru aceasta reteta de salata de peste afumat iti recomand macroul. Bineinteles poti folosi si hering sau alte tipuri de peste, dar eu consider ca macroul este cel mai potrivit.

Ingrediente:
1 peste afumat
2-3 cartofi
2 galbenusuri
1 ceapa mica
cateva masline
sare
piper

Nu iti ia prea mult timp sa o prepari si este genul de salate care poate sa ramana si de pe o zi pe cealalata fara sa isi schimbe in vreun fel gustul.

Salata peste afumat

Mancare rapida si buna - salata de peste afumat

Cum pestele va fi cumparat din comert, cel mai mult timp il vor ocupa cartofii. Acestia trebuie pusi la fiet in apa. Intre timp, pestele trebuie taiat in bucatele mici. Aripioarele si oasele mai mari pe care le gasesti este bine sa le inlaturi. Cand cartofii sunt gata, taie-i cubulete mici. Prepara o maioneza din cele doua galbenusuri de ou cu putin ulei si un praf de sare si adauga-o peste peste. Adauga si cartofii, maslinele si ceapa tocata cat de marunt se poate. Condimenteaza salata de peste afumat cu sare si piper pentru a fi exact pe gustul tau si bucura-te de o mancare de vara perfecta pentru zilele acestea. Daca doresti, poti adauga si putina zeama de lamaie, aceasta fiind intotdeauna perfecta cu orice fel de carne de peste.

Salata peste afumat

 Alte articole care te-ar putea interesa:

 Aluat fraged pentru o pasca delicioasa

Simplu si delicios: carne de pui la cuptor cu cartofi nature 

Savureaza o mancare usoara: mancarica de cartofi cu pui 

Vezi si
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Luni, 31.05.2010
Articolul urmator »
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Incepe quiz
Ce vei face peste 10 ani?
Ce vei face peste 10 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.6 (38)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024

Ne găsești pe