Salata de vara: salata de peste afumat cu ceapa

Cuprins
Pestele afumata are savoarea sa specifica. Dar daca il combini cu putina ceapa , vei vedea cat de mult poate fi imbunatatit gustul sau. De aceea, iti propun o deosebita salata de peste afumat cu ceapa. Este perfecta pentru aperitive la o masa mai speciala, dar poate fi mancat oricand, pur si simplu ca o salata racoritoare de vara.
Cum se prepara salata de peste afumat?
Pentru aceasta reteta de salata de peste afumat iti recomand macroul. Bineinteles poti folosi si hering sau alte tipuri de peste, dar eu consider ca macroul este cel mai potrivit.
Ingrediente:
1 peste afumat
2-3 cartofi
2 galbenusuri
1 ceapa mica
cateva masline
sare
piper
Nu iti ia prea mult timp sa o prepari si este genul de salate care poate sa ramana si de pe o zi pe cealalata fara sa isi schimbe in vreun fel gustul.
Mancare rapida si buna - salata de peste afumat
Cum pestele va fi cumparat din comert, cel mai mult timp il vor ocupa cartofii. Acestia trebuie pusi la fiet in apa. Intre timp, pestele trebuie taiat in bucatele mici. Aripioarele si oasele mai mari pe care le gasesti este bine sa le inlaturi. Cand cartofii sunt gata, taie-i cubulete mici. Prepara o maioneza din cele doua galbenusuri de ou cu putin ulei si un praf de sare si adauga-o peste peste. Adauga si cartofii, maslinele si ceapa tocata cat de marunt se poate. Condimenteaza salata de peste afumat cu sare si piper pentru a fi exact pe gustul tau si bucura-te de o mancare de vara perfecta pentru zilele acestea. Daca doresti, poti adauga si putina zeama de lamaie, aceasta fiind intotdeauna perfecta cu orice fel de carne de peste.
![]() |
Alte articole care te-ar putea interesa: Aluat fraged pentru o pasca delicioasa Simplu si delicios: carne de pui la cuptor cu cartofi nature |


