Rasfata-te cu densele arome iberice dintr-un traditional sos brun spaniol!

Rasfata-te cu densele arome iberice dintr-un traditional sos brun spaniol!
Edda Bild
Marţi, 01.06.2010

Cuprins

Un pic de pasiune iberica n-a stricat nimanui si aromele acestei peninsule se imbina intr-un sos inedit. Acest sos brun spaniol - supranumit si Espagnole din motive evidente - are un gust puternic, oarecum neplacut si nu este folosit niciodata direct pentru mancare. Acest sos brun este un "sos-mama", un punct de plecare ideal pentru multe sosuri derivate.

Sos brun spaniol

Sos brun

- o ramurica de cimbru, una de patrunjel si una de maghiran
- o lingurita de faina
- cam 150 ml de supa de vita/pui/porc 

Ingrediente:

- felii de carne de vitel, porc, vita sau pui
- 3 ardei iuti
- ciuperci tocate
- o rosie
- un morcov
- o ceapa impanata cu 2 cuisoare
- un nap taiat in cubulete (poti folosi o gulie)

 

 

Preparare:

1. Unge fundul unei tavi cu unt din belsug.

2. Adauga feliile de vita, porc, vitel sau pui, cei 3 ardei, ciupercile si restul ingredientelor (pana la faina).

3. Gateste inabusit la foc mic la cuptor (cu un capac deasupra), timp de 15 minute

4. Adauga supa si lasa sa fiarba usor timp de 15 minute.

5. Filtreaza resturile de legume si carne si indeparteaza excesul de grasime. Acest sos brun este gata pentru a fi servit sau reinterpretat!

Gaseste metode si idei prin care poti sa transformi acest sos brun aparent greoi si neprietenos in acele sosuri derivate care incanta aproape fiecare fel din bucataria iberica. Inspira-te cu succes din pasiunea flamenco-ului si poate vei descoperi si secretul unui sos brun spaniol.

 Alte retete care te-ar putea interesa:

O salata mediteraneana...sau de ce iubesc muzele vara, marea si Europa!
La France dans mon coeur: salata de creveti cu mii de arome!
Un sos de avocado peruvian pe gustul oricarui mistic!

Articolul urmator »
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
Incepe quiz
Ce animal de vedeta esti?
Ce animal de vedeta esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (11)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024

Ne găsești pe