Cea mai buna friptura cu sos de usturoi si smantana

Cuprins
De mica am invatat un lucru foarte important si anume faptul ca usturoiul este unul dintre acele alimente importante pentru sanatatea organismului meu. Este foarte bun pentru intarirea sistemului imunitar! De aceea, ma straduiesc sa il folosesc ori de cate ori pot in mancarurile pe care le prepar. Acum iti voi impartasi o reteta de sos de usturoi si smantana, care va imbunatati considerabil gustul mancarurilor tale.
Bun pentru orice friptura: sos de usturoi cu smantana
![]() |
Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara un sos de usturoi cu smanatana sunt:
- o capatana de usturoi
- 200 ml smantana
- ulei, sare
- o legatura patrunjel
Este un sos extrem de delicios care se potriveste oricarei fripturi pe care alegi sa o faci. De aceea, pot spune ca este unul dintre cele mai bune sosuri pe care le-am incercat. Cat despre mirosul usturoiului, merita suportat pentru un asemenea deliciu.
Sos de usturoi imbunatatit cu putina smantana
![]() |
Iata cum se prepara un sos de usturoi si smantana!
Cureti usturoiul si il pisezi foarte bine ca pentru mujdei, apoi adaugi putina sare si putin ulei si freci pana obtii o pasta si totul se omogenizeaza. Adauga apoi si smantana si continua sa amesteci. Toaca verdeata si adauga cam jumatate din cantitatea pe care ai obtinut-o, pentru a nu fi prea multa apoi. Amesteca sosul si pune-l putin intr-o cratita pe foc pentru a-l indoi cu apa pana cand obtii grosimea pe care ti-o doresti. Daca vrei, in loc de apa poti folosi putin lapte. Un mic secret este faptul ca, la acest sos poti adauga si putine ciuperci, daca iti plac. Cand sosul este gata, serveste-l cu cartofi nature sau friptura ori peste. Acest sos de usturoi cu smantana nu poate da gres indiferent de combinatia pe care o alegi.
Alte articole care te-ar putea interesa: Friptura de iepure cu garnitura de orez cu legume |


