Cea mai buna friptura cu sos de usturoi si smantana

Cea mai buna friptura cu sos de usturoi si smantana
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Vineri, 07.05.2010

Cuprins

De mica am invatat un lucru foarte important si anume faptul ca usturoiul este unul dintre acele alimente importante pentru sanatatea organismului meu. Este foarte bun pentru intarirea sistemului imunitar! De aceea, ma straduiesc sa il folosesc ori de cate ori pot in mancarurile pe care le prepar. Acum iti voi impartasi o reteta de sos de usturoi si smantana, care va imbunatati considerabil gustul mancarurilor tale.

Bun pentru orice friptura: sos de usturoi cu smantana

Sos de usturoi smantana

Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara un sos de usturoi cu smanatana sunt:
- o capatana de usturoi
- 200 ml smantana
- ulei, sare
- o legatura patrunjel

Este un sos extrem de delicios care se potriveste oricarei fripturi pe care alegi sa o faci. De aceea, pot spune ca este unul dintre cele mai bune sosuri pe care le-am incercat. Cat despre mirosul usturoiului, merita suportat pentru un asemenea deliciu.  

Sos de usturoi imbunatatit cu putina smantana

Sos de usturoi smantana

Iata cum se prepara un sos de usturoi si smantana!

Cureti usturoiul si il pisezi foarte bine ca pentru mujdei, apoi adaugi putina sare si putin ulei si freci pana obtii o pasta si totul se omogenizeaza. Adauga apoi si smantana si continua sa amesteci. Toaca verdeata si adauga cam jumatate din cantitatea pe care ai obtinut-o, pentru a nu fi prea multa apoi. Amesteca sosul si pune-l putin intr-o cratita pe foc pentru a-l indoi cu apa pana cand obtii grosimea pe care ti-o doresti. Daca vrei, in loc de apa poti folosi putin lapte. Un mic secret este faptul ca, la acest sos poti adauga si putine ciuperci, daca iti plac. Cand sosul este gata, serveste-l cu cartofi nature sau friptura ori peste. Acest sos de usturoi cu smantana nu poate da gres indiferent de combinatia pe care o alegi. 

 Alte articole care te-ar putea interesa:

Friptura de iepure cu garnitura de orez cu legume

Gateste vanatoreste: Friptura de porc mistret 

Iata cum prepari un file pangasius la gratar in 15 minute 

Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Vineri, 07.05.2010
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Vineri, 07.05.2010
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 07.05.2010
Articolul urmator »
Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Andreea Baluteanu | Marţi, 11.06.2024
Incepe quiz
Ce zodie îți va provoca cea mai mare suferință?
Ce zodie îți va provoca cea mai mare suferință?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (47)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
GG (anonim)
7 noiembrie 2012 23:11

O aberatie!Pisezi usturoiul, apoi adaugi sarea, il pui pe foc sa-l subtiezi cu apa...Ce v-a facut acest minunat sos sa va bateti joc de el in halu' asta?Daca nu va pricepeti, stati frate cu popoul pe tastatura si cititi retele celor care stiu a le face!Asta daca stiti citi!

Ne găsești pe