Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Cea mai buna friptura cu sos de usturoi si smantana

Ana Maria Stroe

De mica am invatat un lucru foarte important si anume faptul ca usturoiul este unul dintre acele alimente importante pentru sanatatea organismului meu. Este foarte bun pentru intarirea sistemului imunitar! De aceea, ma straduiesc sa il folosesc ori de cate ori pot in mancarurile pe care le prepar. Acum iti voi impartasi o reteta de sos de usturoi si smantana, care va imbunatati considerabil gustul mancarurilor tale.

Bun pentru orice friptura: sos de usturoi cu smantana

Sos de usturoi smantana

Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara un sos de usturoi cu smanatana sunt:
- o capatana de usturoi
- 200 ml smantana
- ulei, sare
- o legatura patrunjel

Este un sos extrem de delicios care se potriveste oricarei fripturi pe care alegi sa o faci. De aceea, pot spune ca este unul dintre cele mai bune sosuri pe care le-am incercat. Cat despre mirosul usturoiului, merita suportat pentru un asemenea deliciu.  

Sos de usturoi imbunatatit cu putina smantana

Sos de usturoi smantana

Iata cum se prepara un sos de usturoi si smantana!

Cureti usturoiul si il pisezi foarte bine ca pentru mujdei, apoi adaugi putina sare si putin ulei si freci pana obtii o pasta si totul se omogenizeaza. Adauga apoi si smantana si continua sa amesteci. Toaca verdeata si adauga cam jumatate din cantitatea pe care ai obtinut-o, pentru a nu fi prea multa apoi. Amesteca sosul si pune-l putin intr-o cratita pe foc pentru a-l indoi cu apa pana cand obtii grosimea pe care ti-o doresti. Daca vrei, in loc de apa poti folosi putin lapte. Un mic secret este faptul ca, la acest sos poti adauga si putine ciuperci, daca iti plac. Cand sosul este gata, serveste-l cu cartofi nature sau friptura ori peste. Acest sos de usturoi cu smantana nu poate da gres indiferent de combinatia pe care o alegi. 

 Alte articole care te-ar putea interesa:

Friptura de iepure cu garnitura de orez cu legume

Gateste vanatoreste: Friptura de porc mistret 

Iata cum prepari un file pangasius la gratar in 15 minute 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (47)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    GG (anonim)
    7 noiembrie 2012 23:11

    O aberatie!Pisezi usturoiul, apoi adaugi sarea, il pui pe foc sa-l subtiezi cu apa...Ce v-a facut acest minunat sos sa va bateti joc de el in halu' asta?Daca nu va pricepeti, stati frate cu popoul pe tastatura si cititi retele celor care stiu a le face!Asta daca stiti citi!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!