Rasfata pastele cu doua variante de sos pentru tortellini

Cuprins
Tortellini...pana si numele iti inspira dragalasenie, un fel de mancare usor, dar special, in care aromele se imbina si parca intreaga Italie este inchisa intr-un invelis pufos de paste...Si cum sa nu rasfeti aceste micii delicii cu un sos pentru tortellini savuros?
Sos pentru tortellini cremos, de ciuperci si sunca
Ingrediente:
- o lingura de ulei de masline
- o lingura de unt
- 300g ciuperci feliate
- 200g de sunca, fara partea grasa, tocata subtire
- o lingura de faina alba
- 300 ml smantana
- jumatate de cana de lapte
- o treime de cana de patrunjel tocat
Preparare:
Incalzeste uleiul si untul intr-o tigaie la foc mediu pana cand se incing. Adauga ciupercile si gateste timp de 5 minute sau pana cand ciupercile capata o culoare aurie. Pune-le pe o farfurie.
Adauga sunca in tigaie. Gateste timp de 3-4 minute sau pana cand devine crocanta. Presara faina peste sunca. Amesteca bine pana cand toate ingredientele sunt bine omogenizate, apoi ia tigaia de pe flacara. Incorporeaza smantana si laptele, amestecand in mod constant, pana cand ingredientele sunt omogenizate. Da in clocot, adauga ciupercile si asezoneaza cu sare si piper.
Acest usor sos pentru tortellini este suficient de cremos cat sa-ti rasfete papilele gustative dar ideal de savuros cat sa complimenteze pastele consistente...O combinatie ideala!


