Rețete delicioase
Înapoi la

Rasfata pastele cu doua variante de sos pentru tortellini

Rasfata pastele cu doua variante de sos pentru tortellini

Edda Bild

Tortellini...pana si numele iti inspira dragalasenie, un fel de mancare usor, dar special, in care aromele se imbina si parca intreaga Italie este inchisa intr-un invelis pufos de paste...Si cum sa nu rasfeti aceste micii delicii cu un sos pentru tortellini savuros?

Sos pentru tortellini cremos, de ciuperci si sunca

Ingrediente:

- o lingura de ulei de masline
- o lingura de unt
- 300g ciuperci feliate
- 200g de sunca, fara partea grasa, tocata subtire
- o lingura de faina alba
- 300 ml smantana
- jumatate de cana de lapte
- o treime de cana de patrunjel tocat

Preparare:

Incalzeste uleiul si untul intr-o tigaie la foc mediu pana cand se incing. Adauga ciupercile si gateste timp de 5 minute sau pana cand ciupercile capata o culoare aurie. Pune-le pe o farfurie.

Adauga sunca in tigaie. Gateste timp de 3-4 minute sau pana cand devine crocanta. Presara faina peste sunca. Amesteca bine pana cand toate ingredientele sunt bine omogenizate, apoi ia tigaia de pe flacara. Incorporeaza smantana si laptele, amestecand in mod constant, pana cand ingredientele sunt omogenizate. Da in clocot, adauga ciupercile si asezoneaza cu sare si piper.

Acest usor sos pentru tortellini este suficient de cremos cat sa-ti rasfete papilele gustative dar ideal de savuros cat sa complimenteze pastele consistente...O combinatie ideala!

 Alte retete care te-ar putea interesa:

Salata caesar - o salata demna de cuceritorii imparati romani!
La France dans mon coeur: salata de creveti cu mii de arome!
Un sos de avocado peruvian pe gustul oricarui mistic!

Articolul urmator
8 rețete de paste la cuptor pe care să le încerci
8 rețete de paste la cuptor pe care să le încerci
Ce bărbat îți va rupe inima în două?
Incepe quiz
Ce bărbat îți va rupe inima în două?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.1 (51)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    camy (anonim)
    12 ianuarie 2011 15:03

    super bun dar dati mai multe sosuri ca as vrea mai multe nu cu faina nu prea sunt adepta prajelilor cu faina