Rasfata pastele cu doua variante de sos pentru tortellini

Rasfata pastele cu doua variante de sos pentru tortellini
Edda Bild
Marţi, 01.06.2010

Cuprins

Tortellini...pana si numele iti inspira dragalasenie, un fel de mancare usor, dar special, in care aromele se imbina si parca intreaga Italie este inchisa intr-un invelis pufos de paste...Si cum sa nu rasfeti aceste micii delicii cu un sos pentru tortellini savuros?

Sos pentru tortellini cremos, de ciuperci si sunca

Ingrediente:

- o lingura de ulei de masline
- o lingura de unt
- 300g ciuperci feliate
- 200g de sunca, fara partea grasa, tocata subtire
- o lingura de faina alba
- 300 ml smantana
- jumatate de cana de lapte
- o treime de cana de patrunjel tocat

Preparare:

Incalzeste uleiul si untul intr-o tigaie la foc mediu pana cand se incing. Adauga ciupercile si gateste timp de 5 minute sau pana cand ciupercile capata o culoare aurie. Pune-le pe o farfurie.

Adauga sunca in tigaie. Gateste timp de 3-4 minute sau pana cand devine crocanta. Presara faina peste sunca. Amesteca bine pana cand toate ingredientele sunt bine omogenizate, apoi ia tigaia de pe flacara. Incorporeaza smantana si laptele, amestecand in mod constant, pana cand ingredientele sunt omogenizate. Da in clocot, adauga ciupercile si asezoneaza cu sare si piper.

Acest usor sos pentru tortellini este suficient de cremos cat sa-ti rasfete papilele gustative dar ideal de savuros cat sa complimenteze pastele consistente...O combinatie ideala!

 Alte retete care te-ar putea interesa:

Salata caesar - o salata demna de cuceritorii imparati romani!
La France dans mon coeur: salata de creveti cu mii de arome!
Un sos de avocado peruvian pe gustul oricarui mistic!

Vezi si
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Marţi, 01.06.2010
Articolul urmator »
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Incepe quiz
Ce bărbat îți va rupe inima în două?
Ce bărbat îți va rupe inima în două?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.1 (51)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
camy (anonim)
12 ianuarie 2011 15:03

super bun dar dati mai multe sosuri ca as vrea mai multe nu cu faina nu prea sunt adepta prajelilor cu faina

Ne găsești pe