Reteta bunicii: supa de oua dreasa cu smantana
Iti mai aduci aminte de acea supa pe care o mancai numai cand mergeai in vizita la bunica ta? Este una dintre supele copilariei fiecaruia dintre noi. Daca nu, niciodata nu este prea tarziu sa inveti sa o prepari chiar tu, pentru ca si cei micuti sa se bucure de aceasta supa deosebita: supa de oua dreasa cu smantana. Este nevoie de putin efort pentru a prepara aceasta supa de oua, insa merita tot timpul tau.
Cum se prepara supa de oua cu smantana?
Pentru aceasta delicioasa supa de oua ai nevoie:
o ceapa medie
doi morcovi
100 gr carne de porc afumata
100 ml smantana
4 oua
trei linguri orez
sare
tarhon
Haide sa invatam impreuna cum se prepara supa de oua, in cel mai economic mod cu putinta.
Supa de oua - mancarea anilor copilariei
Intr-o tigaie, pune putin ulei la incins. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei pana cand devine translucida. Cand este gata ceapa trebuie sa tai carnea si morcovii in bucatele mici. Acestea trebuie calite si ele. Separat, intr-o oala se pune apa la fiert. cand ai terminat de calit legumele si carnea, le pui in apa fiarta cu tot cu uleiul. Lasa apa sa dea in cateva clocote dupa care adauga orezul. Cand observi ca orezul este aproape fiert, este momentul sa adaugi ouale. Acum ai doua optiuni. Le poti pune in supa pur si simplu, si vor iesi mai zdrenturoase, sau poti sa folosesti o lingura pentru ca ouale sa ramana cat mai intregi. Cand esti aproape de a opri focul la supa, adauga tarhonul tocat marunt si smantana. Daca iti place, poti potrivi supa de gust si cu putin otet. Asta este tot. Nu a fost greu deloc nu? Parerea mea este ca, supa de ou merita tot efortul pentru a iti mai aduce aminte din cand in cand si de acei ani frumosi si de mancarea bunicilor.
Alte articole care te-ar putea interesa: Reteta traditionala de gem de nuci verzi |