Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Top 5 retete de vedeta

Andreea Gluh, redactor

Vrei sa gatesti ceva gustos si nu mai ai idei? Vedetele de la Hollywood iti vin ajutor! De la somon si pui pana la deserturi delicioase, toate au fost preparate, gustate si facute publice de cateva dintre cele mai indragite staruri ale tuturor timpurilor.

Iata un top 5 retete de vedeta din care iti poti alege si tu preparatul preferat!

Locul 5 retete de vedete: Burgeri si whiskey bourbon à la Dean Martin

Cu siguranta vei dori sa incerci acesti burgeri homemade preparati dupa reteta faimosului Dean Martin!

Ingredientele de care ai nevoie sunt urmatoarele:

- o jumatate de kilogram de carne tocata de vita condimentata dupa gust;

- patru chifle pentru burgeri

- un sfert de lingurita de sare;

- 220 ml de whiskey bourbon, pe care il vei servi cu gheata.

Modul de preparare al acestor burgeri speciali este urmatorul:

Preincalzeste o tigaie si presara un varf de cutit de sare. Apoi, modeleaza patru burgeri din carnea tocata de vita si pune-i in tigaie vreme de patru minute, pe-o parte si pe cealalta. Cand sunt gata, pune-i in interiorul chiflelor si nu uita ca trebuie serviti alaturi de un whiskey bourbon rece.

Retete de vedeta, locul 4: Somon à la Joan Crawford

Ingrediente:

- 1.3 kg de somon;

- 3 lamai;

- 1.5 litri de apa;

- 10 cepe mici, curatate;

- o jumatate de telina;

- 500 gr de maioneza;

- 3 foi de dafin;

- 12 boabe de piper maruntite;

- 3 gr de sare;

- 6 gr de mustar;

- patrunjel tocat;

- 60 ml suc proaspat de lamaie.

Pentru a prepara aceasta reteta, trebuie sa urmezi cativa pasi:

Spala bine somonul si usuca-l pe un platou tapetat cu servetele. Apoi, feliaza lamaile si asaza-le de jur imprejurul pestelui, infasoara-l intr-o bucata de tifon, fixeaza-l cu sfoara pentru gatit si pune-l intr-o tigaie. Adauga apa, ceapa, telina, patrunjelul, dafinul, piperul si sarea, apoi lasa-l vreme de 30 minute la foc mediu. Cand timpul a trecut, trebuie sa continui procedeul de gatire in cuptor, folosind procedeul bain-marie. Dupa 40 de minute, scoate pestele din cuptor, desfa tifonul, da bucatile de lamaie deoparte si pregateste un sos din maioneza, mustar si sucul proaspat de lamaie. Asezoneaza somonul cu acest sos si serveste preparatul cu o salata verde.

Retete de vedete, locul 3: Omleta lui John Wayne

Pentru aceasta omleta, trebuie sa scoti din frigider urmatoarele ingrediente:

- cativa ardei chilli conservati si tocati, scursi de zeama din care au stat;

- 450 gr de branza Moterey Jack, rasa;

- 40 gr de branza cheddar, rasa;

- 4 albusuri si 4 galbenusuri (separate);

- 160 ml smantana pentru gatit;

- o lingura de faina;

- sare si piper dupa gust;

- 2 rosii de marime medie, feliate.

Modalitatea de preparare este urmatoarea:

Combina branza cu ardeii chilli si amesteca pana se omogenizeaza. Intr-un bol, bate albusurile de ou spuma, pana cand se intaresc, iar separat, mixeaza galbenusurile, smantana pentru gatit, faina, sarea si piperul. Dupa aceea, combina acest din urma mix cu albusurile batute spuma. Toarna totul peste branza cu chilli si omogenizeaza folosind o furculita. Pune totul la cuptor la foc mic, vreme de 30 de minute, apoi adauga rosiile pe deasupra si mai pune omleta la cuptor pentru inca cca 30 de minute, mentinand focul mic.

Retete de vedeta, locul 2: Crema de nuca de cocos à la Humphrey Bogart

Ingredientele de care ai nevoie sunt urmatoarele:

- 15 mg de gelatina;

- 60 ml de lapte caldut;

- 4 galbenusuri de ou, batute;

- un varf de cutit de sare;

- 120 gr de zahar;

- 500 ml de lapte pasteurizat;

- 240 gr de nuca de cocos maruntita si inca putina pentru decor;

- 2 albusuri de ou, batute spuma pana cand se intaresc;

- o jumatate de lingurita de esenta de portocale;

- bucati de portocala pentru decor.

Iata cum se prepara acest desert:

Mai intai, inmoaie gelatina in laptele caldut. Folosind metoda bain-marie, adica intr-un vas pus deasupra unui alt vas plin cu apa pe foc, amesteca galbenusurile, sarea si zaharul. Adauga si laptele cu gelatina. Dupa aceea, pune laptele pasteurizat incetul cu incetul, amestecand pana cand compozitia se lipeste de lingura. Apoi, pune totul la rece. Cand compozitia s-a racit complet, adauga nuca de cocos maruntita, albusurile de ou si esenta de portocale. Pune totul intr-o forma speciala pentru budinca, lasa la frigider vreme de cateva ore, pana cand se intareste. Serveste-o decorata cu nuca de cocos maruntita si cu bucati de portocala. 

Retete de vedete, locul 1: Pui cu avocdo si ciuperci à la Elizabeth Taylor

Pentru acest preparat delicios, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 1 avocado curatat si taiat cubulete;

- 15 ml de suc proaspat de lamaie;

- 1 kg de pui portionat;

- 60 gr de unt si inca 45 gr;

- 3 cepe tocate;

- 45 ml de cognac;

- 1/3 pahar de vin alb;

- 240 ml de smantana pentru gatit;

- 500 gr de ciuperci proaspete, feliate;

- 240 ml de supa de pui strecurata;

- sare, piper si patrunjel proaspat tocat dupa gust. 

Modul de preparare al acestei retete de vedeta este urmatorul:

Stropeste avocado cu suc de lamaie si lasa-l la frigider. Condimenteaza puiul cu sare si piper, apoi pune-l intr-o tigaie in care, in prealabil, ai topit 45 gr de unt si lasa-l la foc mic pana cand isi schimba culoarea si devine auriu. Totul ar trebui sa dureze aproximativ 35-40 de minute. Apoi, ia puiul de foc, pune-l pe un platou si acopera-l cu o folie de aluminiu, pentru a-l mentine cald. Pentru a te asigura ca nu se raceste, totusi, cel mi bine ar fi sa il tii in cuptorul preincalzit.

In continuare, prepara sosul dupa cum urmeaza:

Pune cepele intr-o tigaie, la foc mediu, amestecand in continuu cu o lingura din lemn. Cnd si-au schimbat usor culoarea, adauga cognacul si vinul si lasa-le sa fiarba pana cand lichidul s-a evaporat aproape complet. Apoi, pune smantana lichida si lasa preparatul pe foc pentru inca 5 minute. Adauga si supa de pui strecurata si amesteca pana cand compozitia se ingroasa. In acelasi timp, intr-o alta tigaie, soteaza ciupercile feliate in unt. Cand acestea din urma sunt gata, adauga-le la preparatul obtinut anterior si nu uita sa pui si avocado pe care l-ai tinut in frigider. Cand ai obtinut o compozitie omogena, scoate puiul din cuptor si toarna totul peste el. Asezoneaza cu patrunjel proaspat tocat si serveste cald.

Pofta buna!

Incearca si tu una dintre aceste delicioase retete de vedete si cu siguranta vei primi o multime de complimente pentru talentul tau in materie de gastronomie! 

Sursa: mentalfloss.com; Sursa foto: imdb.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!