Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Dieta genetică: cum poți slăbi în funcție de ADN

Sorina Corneanu

Dieta ADN, sau dieta genetică, a fost concepută pentru a ajuta medicii nutriționiști în elaborarea unui plan personalizat de alimentație sănătoasă, bazat pe datele genetice ale fiecăruia. Aceasta oferă o perspectivă suplimentară asupra modului în care fiecare persoană reactionează la carbohidrați, grăsimi saturate și intensitatea exercițiilor fizice, permițând dieteticianului să personalizeze în mod corect și eficient planul de alimentație potrivit unui stil de viață organizat.

Ce este dieta genetică

Dieta genetică testează gradul de absorbție și depozitare a grăsimilor și carbohidraților, urmărind răspunsul fiecărei persoane la cele mai sănătoase trei planuri de alimentație: low-fat, mediteraneean și scăzut în carbohidrați. Potrivit dnalysis.co, oamenii răspund diferit la anumite combinații de alimente și, surprinzător, niciun fel de mâncare nu este potrivit pentru toată lumea.

Obezitatea este un factor de risc major pentru sănătate, favorizând instalarea bolilor cronice, apariția anumitor boli de inimă și a diabetului de tip II. Gestionarea greutății și alimentația sănătoasă sunt elemente esențiale în vederea menținerii sănătății pe termen lung.

Dieta genetică urmărește exact acest lucru, prin realizarea unui plan personalizat de alimentație, în funcție de preferințele și nevoile fiecărei persoane. Dieta genetică nu este doar un simplu plan de dietă și nu urmărește scăderea în greutate a persoanelor care o urmează, ci este o analiză amănunțită a profilului genetic al fiecăruia, prin care se urmărește stabilirea unui plan de alimentație care să mențină o mai bună calitate a vieții, o sănătate bună și o greutate optimă pentru fiecare, în funcție de ADN!

Învață să îți personalizezi meniul zilnic în funcție de ADN!

Cum îți poate schimba viața dieta genetică

Nutrigenomica este studiul modului în care dieta, suplimentele nutritive și alți factori, precum chimicalele și toxinele, interacționează cu genele fiecăruia și influențează sănătatea. Aceasta se concentrează asupra felului în care genele sunt afectate de stilul de viață adoptat și invers.

La fel cum înălțimea, culoarea ochilor și a părului sunt determinate de genele fiecăruia, ADN-ul poate determina și tendința de a lua în greutate cu ușurință, predispoziția la boli cardiovasculare sau infertilitate. Nu îți poți schimba genele, dar poți profita de informațiile pe care acestea ți le oferă, pentru a avea o dietă corectă și un stil de viață sănătos.

O simplă probă ADN te poate ajuta să afli cu precizie cum reacționează organismul tău la zahăr, cafea, oboseală și alți factori externi, oferindu-ți multiple informații despre cum îți poți îmbunătăți stilul de viață. Chiar și atunci când crezi că duci o viață sănătoasă, dieta genetică poate aduce beneficii. Dacă ții cont că îți prezintă o scanare amănunțită a tot ceea ce ești, atunci cu siguranță mai ai multe de îmbunătățit!

meniu bazat pe carne

Floyd Chilton, profesor de fiziologie la Wake Forest School of Medicine, susține că „genele umane nu au fost proiectate pentru alimentele și stilul de viață contemporane”. Această nepotrivire, spune el, duce la apariția inflamației în organism, ceea ce determină creșterea în greutate și alte probleme cronice de sănătate. Planul dietei genetice este destinat tuturor persoanelor care vor să se bucure de viață fără a se înfometa, incluzând în alimentație doar preparate gustoase și sănătoase, potrivite profilului lor genetic.

Ahmed El-Sohemy, profesor de științe nutriționale la Universitatea din Toronto și fondatorul Nutrigenomix, susține că „oamenii care primesc sfaturi de alimentație bazate pe ADN sunt mult mai încrezători și deschiși să urmeze recomandările”.

Foarte important, testul ADN informează și despre potențiale riscuri de a dezvolta o anumită boală în viitor. Un test pozitiv nu inseamnă însă neapărat că vei avea acea afecțiune cândva, ci doar un risc crescut de a o dezvolta. Cu ajutorul unui plan bine organziat de sport și alimentație, sănătatea va fi ținută sub control, iar greutatea va fi în concordanță cu înălțimea și vârsta ta!

Reține faptul că o dietă care a ajutat pe altcineva nu va da neapărat rezultate și în cazul tău. Bazându-se tocmai pe acest lucru și pe nevoile precise ale organismului fiecăruia, dieta genetică are întotdeauna rezultate uimitoare.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!