Dieta tisanoreică: cum o ții ca să obții rezultate

Dieta tisanoreică: cum o ții ca să obții rezultate

Dana Ungureanu

În materie de nutriție și slăbire, există foarte multe regimuri alimentare și exerciții fizice care te ajută să scapi de kilogramele nedorite și să obții rezultatele cele mai bune. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, unele diete îți pot pune sănătatea în pericol, pentru că reduc drastic consumul unor alimente, iar organismul nu mai asimilează substanțele esențiale de care are nevoie. Dacă ești gurmandă și îți place să încerci diverse preparate, însă în același timp vrei să slăbești și să ai o siluetă de invidiat, dieta tisanoreică este soluția cea mai bună.

femeie care alege mancare sanatoasa

Dieta tisanoreică este o metodă de slăbit rapid, care se deosebește de o dietă clasică prin simplul fapt că reduce efectele cetozei datorită utilizării plantelor (astfel se definește dieta fito-chetogenică). Este vorba de o dietă hipoglucidică, cu un conținut normal de proteine și hipocalorică ce permite organismului să se hrănească din plin chiar și într-o fază parțial echilibrată ca aceea de slăbire, utilizând, pentru a-și desfășura toată eficacitatea sa, inclusiv potențialul oferit de plantele medicinale.

Principiile dietei tisanoreice

Dieta îți permite să consumi foarte multe alimente și în același timp să scapi de kilogramele nedorite, ea fiind foarte populară în întreaga lume și chiar în rândul multor persoane publice, care au promovat acest stil de viață.

Obezitatea sau greutatea în exces reprezintă principalele cauze pentru declanșarea unor boli grave, cum ar fi bolile de inimă, hipertensiunea arterială sau diabetul. Deși cele mai multe planuri alimentare se bazează pe un aport ridicat de carbohidrați și pe un consum redus de grăsimi, potrivit studiilor, cele mai multe dintre ele nu au efecte benefice pe termen lung. Astfel, în încercarea de a slăbi, foarte multe persoane ajung să se confrunte cu numeroase probleme de sănătate.

Pornind de la problemele întâlnite în cadrul programelor clasice de slăbire, italienii au descoperit un mod de a face dieta o sarcină mai ușoară și de a obține rezultate mai bune. Astfel, ei au descoperit un principiu de a consuma mâncare proaspătă și de a selecta diferite produse, însă în același timp pierderea în greutate să fie un lucru ușor.

Dieta tisanoreică este un program de pierdere în greutate bazat pe suplimente cu extract de plante, iar programul a fost elaborat de Gianluca Mech, deținătorul unei companii de suplimente alimentare italiene. Producția se realizează printr-un proces de extracție în care nu sunt utilizate ingredinte precum alcool, zahăr sau conservanți, rezultatul fiind un produs mai concentrat.

Dieta se bazează pe principiul conform căruia un consum mai mic de carbohidrați va determina organismul să producă mai multe grăsimi pentru energie. Într-un studiu, participanții și-au redus indexul corporal total cu 6%, masa de grăsime cu 22%, circumferința taliei cu 6%, șoldurile cu 4% și coapsele cu 9%, totul în decursul a 20 de zile.

Durata variază de la un miminum de 20 sau 30 de zile (protocol de bază) până la un maximum de 40 de zile, însă este recomandat ca acest program de nutriție să fie ținut sub observația medicului. Fiecare fază se bazează pe extracte de plante sub formă lichidă și suplimente de proteine sub formă de pulbere.

Mech susține că această dietă se diferențiază de cele clasice prin numărul mare de extracte din plante ce se găsesc în suplimentele create de el, ceea îi ce permite corpului să mențină un echilibru nutrițional bun. Scopul final este de a elimina toți carbohidrații și toate grăsimile din planul alimentar.

Acest plan de slăbire este indicat în primul rând pentru tratamentul scăderii ponderale, deoarece permite reducerea aportului caloric prin eliminarea poftei de mâncare. Are numeroase beneficii asupra organismului și este recomandată și în cazul sindromul ovarului polichistic sau al sindromului metabolic.

femeie care isi masoara talia cu un metru

Etapele dietei tisanoreice

Etapa I – Faza intensivă

Etapa I a dietei este numită faza intensivă și durează minimum șapte zile (pentru programul de 20 de zile).

Scopul acestei etape este să determine corpul să declanșeze un tip de cetoză, numită cetoză verde. În cadrul dietei, în această fază se poate observa că organismul folosește grăsime și păstrează masa fizică slabă. Cetoza (ketoza) este un proces metabolic normal în care celulele corpului ard fragmente de grăsimi numite cetone în loc de glucoză pentru combustibil. Este important să știi că ketoza poate avea efecte secundare, cum ar fi insuficiență renală, osteoporoză sau niveluri ridicate de colesterol.

Etapa II – Faza de stabilizare

A doua fază a programului creat pentru dieta tisanoreică este faza de stabilizare, care durează cel puțin opt zile (pentru programul de 20 de zile). Această fază continuă să promoveze arderea grăsimilor, permițându-i organismului să revină la un regim alimentar normal. Mech susține că poți pierde între 3 și 6 kilograme în programul de 20 de zile, între 6 și 11 kilograme în programul de 30 de zile și 11 kilograme în programul de 40 de zile.

Etapa III – Exercițiile fizice

Programul permite câteva exerciții fizice în prima fază a dietei tisanoreice. Potrivit GianlucaMechSPA.com, poți face sport de două ori pe săptămână pe durata celor 20 de zile de slăbit, timp de 20 sau 30 de minute pe sesiune. Obiectivul acestei restricții la un număr fix de minute și de sesiuni este acela de a determina organismul să intre în stadiul de cetoză, ceea ce sportul l-ar împiedica. Astfel, sunt permise doar exercițiile ușoare în timpul programului de stabilizare.

Măsuri de precauție

Orice dietă care restricționează complet consumul de substanțe vitale, cum ar fi carbohidrații și grăsimile, poate fi dăunătoare pentru sănătatea organismului. Mai mult decât atât, trebuie să știi că este posibil să te confrunți cu efecte adverse în momentul în care stimulezi procesul de cetoză.

Pentru a afla dacă această dietă este recomandată în cazul tău, este indicat să consulți medicul și să decideți împreună ce măsuri trebuie să iei, pentru a nu te confrunta cu consecințe grave. De asemenea, dacă urmezi tratamente cu medicamente, este important să vorbești cu doctorul despre ele înainte să introduci în dietă suplimente pe bază de plante.

Programele acestei diete sunt prescrise de medici și profesioniști în nutriție, iar în timpul consultărilor se urmărește scăderea în greutate. Programele dietei tisanoreice conțin celebrele extracte ale lui Gianluca Mech, ce au la bază amestecuri brevetate dintr-o varietate de plante medicinale combinate pentru a permite organismului să mențină un echilibru natural în timpul procesului de slăbire.

Extractele pe bază de plante sunt ușor de digerat de organism (94% față de 20% cum este în cazul unor alimente precum carnea și ouăle) și asigură un stres redus asupra unor organe precum ficatul sau rinichii.

femeie care isi cantareste greutatea corporala pe un cantar mecanic

Observații în urma studiilor clinice

Rezultate generale:

 • pierderea în greutate poate fi realizată la o rată de 5% până la 12% din greutatea inițială (și la o rată mai mare pentru o perioadă mai extinsă a planului de dietă);
 • mai mult de 60% din pierderea în greutate este datorată reducerii grăsimii;
 • masa musculară rămâne constantă;
 • creșterea metabolismului este într-un procent de 13% până la 20% în timpul dietei și după, ajutând astfel la arderea caloriilor în exces.
 • aspectul celulitei este diminuat în special în zona corpului în care se pierde în greutate;
 • reducerea nivelului de colesterol;
 • creșterea valorilor HDL
 • reducerea trigliceridelor;
 • reducerea glicemiei în diabetul de tip 2.

Alte observații conform studiilor:

 • programul dietei tisanoreice este respectat cu mai multă ușurință de participanți, spre deosebire de alte programe de slăbit;
 • pierderea în greutatea este realizată într-o perioadă mai scurtă;
 • efectele se mențin pe termen lung (pierderea în greutate);
 • îmbunătățește calitatea vieții;
 • această dietă nu compromite stilul alimentar, deoarece alimentele permise sunt gustoase și sățioase, însă în același timp ajută la scăderea poftei de mâncare.

Alimente permise și interzise în dieta tisanoreică

Dieta tisanoreică este un protocol la nivel mondial, care presupune achiziționarea produselor Decottopia împreună cu feluri de mâncare Tisanoreică (PAT) și produse alimentare de zi cu zi. Sinergia acestor trei elemente face ca dietă propusă de Mech să fie un program unic. 

Produsele Tisanoreica sunt la vânzare liberă, astfel încât oricine le poate consuma pentru gustul lor plăcut și autentic. 

Pe lângă produsele exclusive ale acestei diete, Gianluca Mech susține că este important să se consume doar alimente care curăță organismul și sunt sănătoase.

Alimente permise:

 • Legume crude (spanac, morcovi, praz)
 • Nuci și alune; 
 • Semințe de in; 
 • Ouă; 
 • Carne albă;
 • Fructe proaspete, însă în cantități mici; 
 • Alimente bogate în antioxidanți (fructe de pădure, goji, ananas); ele pot fi consumate ca atare sau sub formă de suplimente naturale.

Alimente interzise:

 • Alcool;
 • Zahăr sau dulciuri; 
 • Făinoase, în special pâine; 
 • Cereale (dacă nu pot fi eliminate, se recomandă consumul lor în cantități mici); 
 • Alimente bogate în grăsimi și carbohidrați. 

Surse foto: iStock, Pexels

Articolul urmator
Prea mult pepene? Medicul Virgiliu Stroescu spune ce ți se poate întâmpla dacă exagerezi cu acest fruct
Prea mult pepene? Medicul Virgiliu Stroescu spune ce ți se poate întâmpla dacă exagerezi cu acest fruct
Ce fel de dieta ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de dieta ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.