Schimbări în alimentaţie care te ajută să slăbeşti fără dietă

Schimbări în alimentaţie care te ajută să slăbeşti fără dietă

Ionelia Olteanu

Pierderea în greutatea şi menţinerea unei siluete suple presupune sacrificii, precum renunţarea la unele alimente sau reducerea porţiilor de mâncare. Dacă te-ai săturat să auzi de regimuri şi diete care oricum nu au niciun efect vizibil, să ştii că nu eşti singura!

De data asta nu este cazul să te mai gândeşti la vreo dietă drastică! Este vorba doar despre înlocuirea unor alimente cu altele mai sănătoase, deci nu va fi nevoie să numeri caloriile de fiecare dată.

preparare salata

Uite ce trebuie să schimbi în alimentaţia ta pentru a slăbi fără dietă!

1. Şerbet în loc de îngheţată

Dacă ţi-e poftă de un desert delicios şi răcoros, dar ştii că îngheţata este o adevărată bombă calorică, poţi să apelezi cu încredere la şerbet. Este adevărat că există diferențe între el și înghețată, dar gustul este la fel de bun. Conţine mai puţine grăsimi şi calorii, aşa că îl poţi consuma ori de câte ori simţi nevoia. Spre deosebire de îngheţată, care îți aduce 227 de kcal, şerbetul are doar 137 de kcal.

2. Turtă dulce în loc de ciocolată

Nu-i aşa că primul instinct este să nu citeşti mai departe? Renunţarea la ciocolată se dovedește unul dintre cele mai grele lucruri, pentru că acest desert înseamnă fericire. Din păcate, ciocolata cu lapte se numără printre cele mai dăunătoare alimente pentru greutatea corpului. De aceea, dacă ai poftă de ceva dulce, mai bine mănâncă turtă dulce, care este chiar foarte sănătoasă. Faţă de ciocolată, care are un conţinut de 535 de kcal, turta dulce are doar 230 de kcal.

3. Tonul consumat în suc propriu, nu în ulei

Dacă faci parte din categoria de persoane care  consumă ton, trebuie să ştii că faci foarte bine, pentru că specimenul de pește este foarte sănătos, iar conţinutul său de proteine e egal cu cel al caviarului. Pentru ca proteinele să poată fi asimilate mai bine în corp, se recomandă conservele de ton în suc propriu. Ele conţin mai puţină grăsime şi mai multe vitamine (A, B12, D, E), aminoacizi şi substanţe sănătoase (iod, potasiu, fier, fosfor).

4. Popcorn în loc de amestec de seminţe

Oricât de nebuneşte ar suna, este adevărat! Popcornul are mult mai puţine grăsimi şi ulei decât acele amestecuri pe care obişnuieşti să le consumi şi care conţin caju, nuci sau alune. Nu o să îţi vină să crezi când o să afli că acestea au 607 kcal, în timp ce popcornul are aproape de două ori mai puţin, 375 de kcal!

5. Fructe în loc de prăjituri

De câte ori vrei să iei o gustare te gândeşti la ceva dulce! Important este însă să reuşeşti să rezişti tentaţiei şi te convingi că prăjiturile au extrem de mult zahăr, de care corpul tău pur şi simplu nu are nevoie. Fructele, în schimb, asigură organismului necesarul de vitamine şi substanţe nutritive, deci consumul lor este recomandat.

6. Ovăz în loc de cerealele din comerţ

Dacă pregăteşti acasă o porţie sănătoasă de ovăz cu fructe şi nuci, fii sigură că eşti mult mai avantajată decât dacă le-ai fi cumpărat din comerţ! Cerealele care se găsesc în magazine conţin potenţatori de aromă şi zahăr, pentru un gust mai intens. Din cauza acestor aditivi, ele sunt foarte bogate în calorii, spre deosebire de ovăzul simplu.

7. Cartofi congelaţi în loc de cartofi proaspeţi

În ceea ce priveşte conţinutul lor, ambele tipuri de cartofi sunt identice. Singura diferenţă este că, dacă alegi cartofii congelaţi, te vei sătura mult mai repede. Acest lucru se întâmplă deoarece cartofii care au fost congelaţi înainte conţin un tip de amidon mai sănătos.

Dacă faci aceste mici schimbări, fii sigură că vei observa diferenţele şi, în afară de asta, te vei simţi mult mai bine! Nu e așa că dieta deja nu mai sună ca un chin?

Surse foto: iStock

Articolul urmator
9 semne de inteligență emoțională care ajută la vindecarea rănilor ascunse
9 semne de inteligență emoțională care ajută la vindecarea rănilor ascunse
Test de dieta: De ce nu reusesti sa slabesti?
Incepe quiz
Test de dieta: De ce nu reusesti sa slabesti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (7)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.