Cum sa tii o dieta fara zahar

Cum sa tii o dieta fara zahar

Silvia Ganea

De cele mai multe ori, atunci cand vrei sa incepi o dieta, te gandesti la alimentele pe care trebuie sa le excluzi (cel putin temporar) din meniul tau zilnic. Cele mai multe persoane care au probleme cu greutatea sunt dependente de zahar, in toate formele acestuia - produse de patiserie, cofetarie, ciocolata sau sucuri.

Dependenta de zahar este o problema foarte actuala, iar multi se confrunta cu aceasta situatie, care nu este tocmai de neglijat. Consumul excesiv de zaharuri poate afecta activitatea creierului, in acelasi fel in care o fac si drogurile (poate doar la o intensitate mai redusa).
 
 

Care sunt semnele care iti arata ca esti dependent de zahar si cum reusesti sa tii o dieta fara zahar, afli mai jos:

Persoanele care simt nevoia sa manace „ceva dulce" in fiecare zi sufera, in mod cert, de aceasta afectiune, iar simptomele acestui viciu sunt destul de clare: consum excesiv de dulciuri si sucuri, stare de anxietate si situatii in care nu-ti mai poti controla corpul- tremuratul.

Decizia de a renunta la zahar nu poate fi decat una inteleapta, iar organismul tau nu va putea sa-ti multumeasca indeajuns pentru acest „act de vointa". Acest lucru nu este usor, insa, daca iti doresti cu adevarat sa excluzi zaharurile din viata ta sau cel putin sa le reduci cantitatea, exista mai multe metode prin care poti obtine acest lucru.

Poti incepe prin a reduce treptat consumul de zaharuri, de exemplu, daca obisnuiesti sa mananci zilnic dulciuri, incearca sa mananci la 2-3 zile, pana cand vei ajunge sa le mananci mai rar.

Alte persoane obisnuiesc sa manance dulciuri o data pe saptamana, in special cele care tin o dieta mai stricta , iar acest lucru poate fi o varianta in cazul celor care nu-si isi doresc neaparat sa slabeasca, dar vor mai degraba sa duca un stil de viata sanatos.

Fructele pot reprezenta o alternativa demna de luat in calcul si pot inlocui cu succes dulciurile nesanatoase. De asemenea, acestea sunt si bogate in fitonutrienti, fibre si vitamine, iar cantitatea de zahar pe care o contin este semnificativ mai mica.

Din cauza excesului de zaharuri, poti avea ameteli si stari de greata , iar in scurt timp de la asimilarea acestora, corpul tau va fi lipsit de energie si tu vei resimti o stare de oboseala.

Specialistii indeamna la un consum mai mare de proteine, acestea ofera senzatia de satietate o perioada mai indelungata, iar tu nu vei mai simti constat pofta de a manca ceva dulce. La fel de indicate sunt si alimentele bogate in fibre, pentru ca, la randul lor, nu ridica nivelul zaharului din sange si nu vei simti imediat dorinta de a manca din nou.

Nu uita sa incluzi in programul tau zilnic si exercitiile fizice, acestea iti vor da o stare de bine si un plus de energie. 

Retine si faptul ca excesul de zahar este daunator organismului din urmatoarele considerente: pe langa kilogramele in plus pe care le vei acumula, iti va imbatrani apectul tenului si va creste riscul de aparitie a diabetului si a bolilor cardiovasculare.

Asadar, incearca sa reduci consumul de zahar, pentru a reduce riscul aparitiei unor probleme de sanatate! Nu uita ca e mai bine sa previi, decat sa tratezi!

Articolul urmator
Ce este cetoza și de ce este benefică?
Ce este cetoza și de ce este benefică?
Ce fel de dieta ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de dieta ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (360 vizite)