Nu Skin

Opt motive să ţii dieta alcalină

Andreea Baluteanu

Ne este din ce în ce mai greu să ţinem pasul cu toate teoriile revoluţionare privind raportul dintre alimentaţie şi boli sau cu dietele la modă ale Hollywoodului, dar nu putem ignora unul dintre cele mai disputate subiecte actuale: dieta alcalină. Având adepte superbe precum Jennifer Aniston şi Gwyneth Paltrow, dieta alcalină porneşte de la ideea că organismul nostru are un pH uşor alcalin şi că, prin urmare, alimentaţia ar trebui să se supună aceleiaşi reguli.

Descoperă mai jos beneficiile pe care adepţii dietei alcaline le proslăvesc!

Opt motive pentru care să încerci dieta alcalină

Vei susţine buna funcţionare a organismului

Adepţii dietei alcaline au o teorie complexă în spatele alegerii lor: nu este vorba doar despre o tendinţă dictată de ultima modă. Conform lor, organismul nostru are un pH normal de 7.35-7.45, înscriindu-se mai degrabă într-o traiectorie alcalină (pH-ul de 0 este complet acid, cel de 14 este complet alcalin). Atunci când consumăm alimente acide (carne, lactate, peşte, fasole, mâncare procesată sau fast-food), corpul nostru trebuie să elibereze în sânge minerale puternic alcaline, precum calciul, fosforul şi magneziul, pentru a contracara efectele acidităţii; în cazurile extreme, când nu are la dispoziţie resurse suficiente, organismul apelează la cele din oase, dinţi şi organele interne.

Logica este simplă, accentuează adepţii dietei alcaline: consumă alimente alcaline (majoritatea fructelor, legume, ierburi, seminţe şi ceaiuri din plante) şi îţi vei susţine organismul în funcţionarea sa de zi cu zi.

Nu te vei mai confrunta cu alergii

Simplul fapt că dieta alcalină exclude din start alimentele care ne provoacă alergii, precum laptele, arahidele, ouăle şi peştele, te va ţine departe de aceste pericole. Mai ales oamenii care sunt sensibili la aceste afecţiuni vor îmbrăţişa cu bucurie principiile stilului de viaţă preferat, printre alţii, şi de Victoria Beckham.

Vei pierde mai uşor în greutate

Te confrunţi cu câteva kilograme în plus, care nu vor deloc să îţi dea pace? Dieta alcalină ar putea fi soluţia (sănătoasă) împotriva lor. Fructele, legumele şi apa sunt ideale pentru a slăbi frumos şi echilibrat, iar renunţarea la alcool, cafea, zahăr şi fast-food va fi un adevărat miracol pentru corpul tău. Nu ai nevoie de pastile şi nici măcar de sport (deşi noi îţi recomandăm să nu elimini niciodată mişcarea din viaţa ta).

Vei avea o stare fizică extraordinară

Lipsa de energie şi de concentrare, memoria slabă, durerile de cap, ameţelile, insomnia şi disconfortul fizic sunt neplăceri pe care adepţii dietei alcaline le pun pe seama unei acidităţi crescute în organism. Contracarează acest efect consumând alimentele recomandate mai sus!

 

O fotografie postată de @lovecanelle pe

Vei preveni o mulţime de boli

Unele voci afirmă că, dacă renunți la proteina animală şi la pâine şi le înlocuiești cu fructe şi legume proaspete, îţi vei transforma trupul într-un adevărat templu. Între altele, vei preveni pietrele la rinichi, durerile lombare şi diabetul de tip 2. De asemenea, vei îmbunătăţi funcţiile creierului şi vei menţine sănătatea inimii (reduci colesterolul şi presiunea arterială), a muşchilor şi a oaselor. Nu avem nimic de comentat!

Nu mai eşti expusă la infecţii

Se pare că un mediu puternic acid în organism este un adevărat magnet pentru infecţii de tot felul. Modifică această „realitate” aderând la dieta alcalină.

Lupţi împotriva cancerului

Una dintre cele mai controversate afirmaţii ale adepţilor dietei alcaline este aceea că aciditatea din trupul nostru este cea care cauzează cancerul sau osteoporoza. Unele studii au subliniat, într-adevăr, că un mediu alcalin poate reduce din toxicitatea unor medicamente folosite în timpul chimioterapiei, dar nimic mai mult!

Nu cheltuieşti sume considerabile

Spre deosebire de dietele scumpe promovate peste Ocean, dieta alcalină nu îţi cere să investeşti decât în fructe şi legume (cu toate că cele bio vor avea un preţ uşor mai piperat). Cumpără-le de la producătorii locali şi găseşte o carte de bucate plină de imaginaţie, pe gustul tău!

Există şi un dar?

Ca întotdeauna, trebuie să asociem efectele pozitive ale unei diete cu partea sa mai puţin frumoasă! Dacă adepţii dietei alcaline se laudă cu studii în domeniu, adevăraţii medici atrag atenţia că aceştia nu au o diplomă care să le ateste cunoştinţele. Unii oncologi insistă că dieta alcalină privează organismul afectat de boală de nutrienţi importanţi, iar voci din lumea medicinei subliniază că excluderea lactatelor din regim poate conduce chiar la osteoporoză (departe de a o preveni).

De asemenea, medicii afirmă că pH-ul corpului este rezultatul unui proces mult mai complex decât simpla alimentaţie.

De partea cealaltă, să renunţi cu totul la carne, lactate și chiar la cafea se poate dovedi dificil pentru mulţi dintre noi.

Soluţia? Integrează doar câteva alimente alcaline în dieta ta (se pare că idealul este de 60-80% alimente alcaline, 20-40% alimente acide)!

Tu ce părere ai despre dieta alcalină? Ai încercat-o până acum?

Surse foto: Instagram, Splashnews

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.1 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!