Dieta cu legume

Dieta cu legume

Andreea Jugaru

Este cunoscut faptul ca legumele sunt pline de vitamine, minerale, fibre si alte substante importante pentru sanatate. Dar stiati ca, de asemenea, consumul legumelor poate fi un mod usor si sanatos de a pierde sau mentine greutatea? Există două tipuri de legume: cu amidon si fara amidon. Ambele tipuri pot deveni parte a unei diete, dar in timp ce legumele fara amidon pot fi consumate in abundenta, cele cu amidon contin mai mult zahar, prin urmare, o astfel de dieta trebuie tinuta mai bine sub control. Printre legumele care contin amidon se numara porumbul, mazarea si cartofii. Celelalte, inclusiv sfecla, broccoli, morcovi, conopida, castraveti, vinete, praz, ciuperci, ceapa , ardei, salata verde, spanac, rosii si dovlecel, nu contin amidon.

Dupa cum deja am precizat, legumele fara amidon pot si consumate in abundenta. Este recomandat sa consumi minimum 2-3 portii (250 g) de legume pe zi, intr-o saptamana poti ajunge pana la 21 de portii. Intr-o dieta, o portie de legume crude sau fierte sau doua portii de verdeturi crude echivaleaza cu o masa.

 

Legume perfecte pentru diete

Legumele contin putine calorii si sunt perfecte pentru o dieta fiind totodata bogate in substante nutritive (morcovii, castravetii, ridichiile, fasolea verde, telina, conopida, varza, rosiile cherry, ciupercile si salata verde). Nu iti sugerez sa devii vegetariana, dar consumul de fructe, legume, leguminoase, cereale, nuci si seminte este benefic atat pentru sanatate, cat si pentru silueta. Cele mai multe legume sunt sarace in calorii, cu un continut scazut de grasimi, astfel iti pot personaliza dieta in functie de nevoile organismului tau.

Este important sa consumi o mare varietate de legume pentru a profita de beneficiile pentru acestea le au asupra organismului tau.

Sugestii pentru a adauga mai multe legume dietei tale

- Combina alimentele pe care le consumi deja (omleta, musaca, supa, paste etc.) cu cateva legume.

- Congelate sau in conserve, legumele pot fi la fel de sanatoase, daca nu mai sanatoase decat in stare proaspata, deoarece acestea sunt ambalate proaspete si tinute in locurile in care isi pastreaza prospetimea si nutrientii. Ai grija la faptul ca unele legume, din cauza ambalajului, pot pastra sodiu, fiind astfel recomandat sa le clatiti cu apa rece inainte de a le consuma.
-  Salata verde. Se spala, se usuca si pe pune in frigider. Vei avea pentru o perioada indelungata salata verde proaspata, pe care o poti folosi in salate sau sandvisuri. In combinatie cu alte legume, salata va pastra intodeauna si prospetimea acestora.

- Legumele sunt delicioase, convenabile si versatile.

Articolul urmator
Cum să mănânci mai mult și totuși să arzi grăsimi, potrivit unui biochimist de renume
Cum să mănânci mai mult și totuși să arzi grăsimi, potrivit unui biochimist de renume
Ce fel de dieta ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de dieta ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (46)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    tecu elena diana (anonim)
    19 noiembrie 2012 14:02

    buna am 75 de kg si vr sa slabesk kat mai repede 15 kg makar s am 60 am 1m75 si as vrea sa slabesk si nuj cum sunt o suma de retta dar as vrea una buna si eficienta cu care ma pot obisnui cel mai mult ma ingras la solduri si burta va rog datimi un rasp si ajutatima

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (389 vizite)