Dieta de slabire cu iaurt

Cuprins
- Secretul dietei cu iaurt
- Ce trebuie sa stiti despre dietele cu iaurt
- Cate iaurturi trebuie sa mananci pe zi
- Contraindicatii ale dietei cu iaurt
Lupta cu kilogramele a determinat specialistii in nutritie sa caute noi solutii, sa cerceteze metode revolutionare, sa se aventureze in experimente savante, ignorand de multe ori produsele traditionale, naturale si sanatoase pe care natura ni le ofera cu atata generozitate. Iaurtul este un astfel de produs considerat mult timp doar un aliment, gustos ce-i drept, dar care poate fi un aliat pretios in retetele de slabit. In ultimii ani dietele pe baza de iaurt au castigat mult teren, fiind eficiente, usor de indeplinit si ieftine.
Schimbarea s-a produs in 2005, in urma unui studiu realizat de publicatia americana International Journal of Obesity, care timp de 24 de saptamani a monitorizat un numar de 32 de persoane obeze. Aceastea au fost impartite in trei grupuri, dupa tipul de dieta la care va fi supus fiecare in parte. Toate cele trei diete au avut la baza lactate, branzeturi dietetice si suplimente de calciu. Grupul care a consumat numai lactate slabe in grasimi de trei ori pe zi, a slabit cel mai mult, in medie 12 kg, fata de 9 kg piedute de cei care au mancat iaurt de doua ori pe zi, respectiv 7kg pierdute de cei cu o singura portie de lactate pe zi. Astfel curele de slabit cu iaurt au devenit din ce in mai raspandite, iar iaurtul si-a castigat reputatia de aliment absolut obligatoriu.
Secretul dietei cu iaurt
Dupa cum stie toata lumea, produsele derivate din lapte contin calciu, care pe langa rolul esential pe care-l are in formarea si rezistenta sistemului osos si a dintilor, mai are un efect ,recent descoperit de cercatatori. Acest mineral, impreuna cu fosforul si magneziul din lapte , alcatuieste un cocktail care arde grasimile si grabeste slabirea, fapt pe care se bazeaza toate variantele de retete de slabit cu iaurt.
Iaurtul este rezultat in urma fermentarii laptelui, proces care
este cauzat de prezenta unor bacterii numite “bacterii bune” pentru ca
au efect pozitiv asupra organismului uman. Corpul nostru are nevoie de aceste “bacterii bune” in functionarea optima a tractului digestiv. Mai ales iaurturile “probiotice” contin anumite bacterii- celebrul “bifidus essensis”, in cantitati mari, fapt ce ajuta la formarea microflorei din intestine, ceea ce duce la imbunatatirea digestiei si a sistemului imunitar. |
![]() |
Ce trebuie sa stiti despre dietele cu iaurt
Pentru ca o cura de slabire cu iaurt sa-si faca efectul dorit si sa fie si sanatoasa, trebuie sa stii ca nu toate iaurturile sunt la fel, unele contin prea multe grasimi, altele prea mult zahar, coloranti si conservanti. In functie de cantitatea de grasimi acestea pot avea un continut mare de grasimi, peste 4%, cu continut scazut- low fat, intre 1,5 si 4%, si fara grasimi- light yogurt sau iaurt dietetic, adica 0%. Trebuie sa citesti atent eticheta pentru ca unele iaurturi, desi sunt dietetice, contin cantitati mari de indulcitori artificiali care trebuiesc evitate.
Cate iaurturi trebuie sa mananci pe zi
Metodele de slabit pe baza de iaurt cunosc mai multe variante, dar cea mai raspandita presupune consumarea unui iaurt dietetic la fiecare masa timp de cinci zile, in urma carora vei pierde aproximativ 2kg. In tot acest timp trebuie sa bei un pahar de apa rece in fiecare dimineata, sa renunti la dulciuri, alcool si bauturi carbogazoase, si sa respecti un program de exercitii fizice de la care nu ai voie sa trisezi. Micul dejun este alcatuit dintr-un iaurt dietetic de 300g, o felie de paine prajita si un pahar de suc natural. Pranzul poate avea mai multe variante, supe, piept de pui la gratar, insotite de un iaurt, iar cina este alcatuita doar dintr-un iaurt dietetic. Ca gustare este indicat sa mananci un mar, o para sau o portocala.
Contraindicatii ale dietei cu iaurt
Ca toate curele de slabit rapide, si dieta pe baza de iaurt are cateva avantaje si dezavantaje care trebuie discutate si cantarite cu ajutorul unui medic. In primul rand orice cura de slabit pe baza de iaurt este interzisa persoanelor care sufera de boli de stomac, cum ar fi gastrita, dar si de hemoroizi. In al doilea rand, majoritatea acestor metode sunt foarte drastice, ceea ce ar putea duce la infometare si, evident, la alte complicatii nedorite. Alt sfat din partea medicilor spune ca trebuie sa fim atente la termenul de valabilitate, deoarece iaurturile expira foarte repede.
