Alimente si plante tamaduitoare din Biblie

Alimente si plante tamaduitoare din Biblie

Viorica Ghinea, redactor

Credeai ca proprietatile alimentelor si ale plantelor tamaduitoare au fost descoperite in urma cercetarilor stiintifice moderne? Afla ca cel putin 30 dintre ele au fost mentionate in Biblie si consumate frecvent sau utilizate in diferite scopuri de catre popoarele antice.

Afla ce alimente si plante tamaduitoare erau mentionate si in Biblie si cum te ajuta ele!

Lista de alimente si plante tamaduitoare mentionate in Biblie

Fructe: mere, curmale, smochine, struguri, pepene, rodii, stafide.

Oleaginoase: migdale, fistic, nuci.

Legume si vegetale leguminoase: castraveti, ceapa, usturoi, linte, fasole.

fructe si legume

Cereale: orz, porumb, grau (faina, paine, azma), mei.

Carne: peste, porumbel, potarniche, prepelita, capra, bou, oaie, caprioara.

Lactate: unt, branza, lapte, urda.

Ierburi, mirodenii si condimente: coriandru, scortisoara, anason, marar, chimen, menta, seminte de mustar, sare, virnant (ruta de gradina).

Alte tipuri de alimente: oua, vin, miere, otet, ulei de masline.

Beneficiile alimentelor si plantelor tamaduitoare

Poate ca popoarele antice nu cunosteau cuvantul „antioxidanti", insa stiau cum sa se trateze cu ajutorul plantelor tamaduitoare si sa aiba o alimentatie echilibrata.

Multe dintre alimentele mentionate in Biblie au fost studiate mai tarziu pentru efectele pozitive pe care le au in prevenirea formarii placii bacteriene pe suprafata dintilor si a aparitiei cheagurilor de sange in artere si vene. De exemplu, pentru prevenirea atacurilor de cord si a celor cerebrale ar trebui sa alegi alimente bogate in salicilati: ierburi si condimente (curry, paprika, cimbru, Piper Cayenne sau piper rosu -asemanator la culoare cu boiaua, turmeric, ghimbir, menta), fructe (capsuni, portocale, struguri, stafide, merisoare, prune, afine) si alte alimente (vin, otet, miere).

Nucile sunt un alt aliment cu proprietati tamaduitoare, care a fost mentionat in Biblie. Ele scad nivelul colesterolului, insa nu este bine sa le consumi in cantitati mari.

castron cu nuci

Popoarele antice obisnuiau sa utilizeze ceai din frunze de maslin pentru calmare si vindecare. Se pare ca aceasta bautura avea efect antimicrobian.

Inainte se credea ca rodia este fructul cunoasterii (crezandu-se ca este cel din care a muscat Eva in Rai), al longevitatii si al nemuririi. Ea este bogata in antioxidanti, scade nivelul colesterolului, diminueaza simptomele artritei, previne formarea cheagurilor de sange si aparitia cancerului la san.

Si mierea este unul dintre cele mai sanatoase alimente (in varianta raw - 100% naturala, provenita direct din faguri). Continutul de antioxidanti, proprietatile antifungice, antivirale si antibacteriene sunt punctele ei forte. In plus, lupta impotriva cancerului si grabeste vindecarea anumitor rani si eczeme.

Iti place sa consumi ceaiuri si sa incerci tot felul de mixuri aromate din comert? Afla ca singurele care sunt sanatoase pentru organismul tau sunt doar plantele si fructele pe care le iei din surse sigure. Multe dintre produsele din comert contin arome, pesticide si coloranti.

Popoarele antice se puteau bucura in intregime de proprietatile diferitelor alimente si plante tamaduitoare, avand in vedere ca se gaseau in stare naturala la vremea respectiva.  In prezent, oamenii nu mai pot beneficia din plin de acestea, insa pot invata sa-si pregateasca multe preparate in casa si sa le evite pe cele imbogatite cu tot felul de substante nocive, chiar daca ambalajul si aspectul sunt foarte imbietoare.
Articolul urmator
Ce este cetoza și de ce este benefică?
Ce este cetoza și de ce este benefică?
Ai gusturi proaste la mancare?
Incepe quiz
Ai gusturi proaste la mancare?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (387 vizite)