O tânără a slăbit 34 de kilograme renunțând la un singur produs

O tânără a slăbit 34 de kilograme renunțând la un singur produs

Ionelia Olteanu

Povestea unei tinere din Statele Unite a uimit o planetă întreagă. Femeia a reușit să slăbească 34 de kilograme, după ce a declarat război băuturilor carbogazoase.

Katy Hamilton a fost supraponderală dintotdeauna aşa că, lupta cu greutatea a început încă din şcoala primară. Îşi aminteşte că mergea de la o vârstă destul de fragedă la nutriţionist, lucra cu traineri personali, dar a reuşit să slăbească 34 de kilograme şi, mai ales, a reuşit să îşi menţină greutatea.

katy inainte si dupa

Foto: Instagram @wodthefork

Momentul care a declanşat lupta lui Kate cu greutatea a fost iarna anului 2012, când se afla la jumătatea studiilor de master. Acumulase foarte multe kilograme şi avea un program haotic ce nu îi permitea să fie atentă la ceea ce mănâncă. Adormea foarte târziu, mânca fast-food, nu se odihnea suficient, nu reuşea să facă deloc sport şi îi plăcea să bea cafea sau băuturi carbogazoase pentru a-şi stimula energia şi pentru a scăpa de stres.

„Întotdeauna am fost nemulţumită de faptul că sunt supraponderală. Visam la măsurile ideale care să îmi permită să pot purta un costum de baie. Mă simţeam obosită, stresată, nemulţumită şi începusem să mă confrunt cu probleme grave de sănătate. Mi-am dat seama că asta se întâmplă din cauza consumului exagerat de băuturi carbogazoase. Consumam atât de mult încât mi-am dat stomacul peste cap. M-am hotărât că este momentul să renunţ la a mai bea aşa ceva. La două săptămâni după asta m-am simţit mult mai bine şi am început să caut reţete sănătoase. Nu a fost greu!”, mărturiseşte Katy.

diferente dupa sport

Foto: Instagram @wodthefork

A început să slăbească doar cu ajutorul alimentaţiei sănătoase şi renunţând complet la băuturile carbogazoase. A apelat la un antrenor personal la care mergea două-trei zile pe săptămână. Pierderea în greutate a fost un proces lent, dar constant. Cu ajutorul antrenorului a făcut 30 de minute de exerciții, plus alte 20-30 de minute de cardio, de două sau trei ori pe săptămână.

După un an de antrenamente a încercat și CrossFit, o metodă de care auzise de multă vreme dar care nu i-a suscitat intersul decât când s-a hotărât să slăbească. 

„În ultima vreme am învăţat ce este sănătos pentru mine. Asta înseamnă să faci ceva ce îţi place pentru a-ţi antrena corpul, să consumi alimente care să te facă să te simţi bine şi să fii înconjurat de oameni care te susţin şi te fac să fii mai sănătos şi mai fericit. Nu sunt mai fericită pentru că sunt mai slabă. Sunt mai fericită pentru că mă simt mai bine, pentru că fac sport, am eliminat relaţiile negative din viaţa mea şi am acordat prioritate propriei fericiri!”, spune Katy.

Motivaţia de care se foloseşte este faptul că îi place să facă sport şi să mănânce sănătos, ceea ce contribuie la starea ei de bine. De asemenea, reuşeşte să îşi stabilească obiective mici şi pe care să le atingă într-un timp scurt, cum ar fi să încerce să se odihnească mai mult.

kate inainte si dupa regim

Foto: Instagram @wodthefork

Iată ce sfaturi are Katy pentru cei care vor să slăbească!

Katy oferă şi câteva sfaturi pentru cei care pornesc pe drumul pierderii în greutate:

- concentrează-te pe ceea ce este important pentru tine şi ce te face să te simţi cel mai bine;

- ai răbdare; pierderea în greutate este un proces lent care ia foarte mult timp;

- încearcă să îţi setezi obiective care să nu fie legate de greutate. Nu poţi să slăbeşti la nesfârşit, aşa că te poţi concentra şi pe alte lucruri pe care să le faci pentru a te menţine sănătos şi motivat!

- elimină din viaţa ta persoanele care nu te înţeleg şi nu te sprijină. Nu te înconjura de oameni care te fac să te simţi rău şi renunță la lucrurile care nu te fac fericit.

Ție cum ți se pare povestea tinerei? Este Katy un model de urmat pentru oricine vrea să slăbească?

Surse foto: Instagram

Articolul urmator
Dr Mihail Pautov te învață: ce să NU faci dacă vrei să slăbești
Dr Mihail Pautov te învață: ce să NU faci dacă vrei să slăbești
Ce antrenament de slabit ar trebui sa incerci dupa sarbatori?
Incepe quiz
Ce antrenament de slabit ar trebui sa incerci dupa sarbatori?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Legume care îngrașă: ce să eviți, dacă vrei să slăbești (700 vizite)