Lapte de capra: Proprietati si beneficii

Lapte de capra: Proprietati si beneficii

Andreea Gluh, redactor

Consumul de produse lactate are numeroase beneficii pentru organism, de la aportul de calciu pana la asigurarea echilibrului florei intestinale. Daca nu te confrunti cu problema intolerantei la lactoza , probabil ca zilnic te bucuri de gustul unui iaurt, al unei cani de lapte consumate ca atare sau cu cafea ori de gustul untului si al branzei dintr-un sandwich. In plus, nu trebuie sa uitam de beneficiile consumului iaurtului degresat in ceea ce priveste mentinerea siluetei. Intrebarea pe care noi ti-o punem, insa, este urmatoarea: ce tip de lapte consumi de obicei? Raspunsul este usor de ghicit: lapte de vaca . Cea mai buna alegere ar fi insa, conform specialistilor in nutritie, cel de capra, iar motivele care stau la baza acestei afirmatii sunt numeroase si solid argumentate.

Afla si tu, in continuare, care sunt beneficiile si proprietatile laptelui de capra!

Ce trebuie sa stii despre proprietatile laptelui de capra


In primul rand, acest tip de lapte contine suficiente substante nutritive incat sa asigure dezvoltarea unui copil, odata ce acesta nu mai primeste lapte matern. In acest scop, au fost create formule pentru lapte praf pe baza de proteine de lapte de capra. De asemenea, aceleasi produse sunt mai usor de digerat de stomacul copiilor, scazand considerabil riscul aparitiei colicilor si al refluxului gastro-esofagian.

In ceea ce ii priveste pe adulti, proprietatile laptelui de capra sunt cu adevarat salvatoare, in unele cazuri. Avand in vedere faptul ca globulele de grasime ale acestei bauturi miraculoase sunt de noua ori mai mici decat cele ale laptelui de vaca, persoanele care au o probleme digestive cauzate de acesta din urma pot consuma cu incredere lapte de capra. De asemenea, daca te numeri printre cei care sufera de diverse alergii, poti opta pentru acest tip de lapte, intrucat spre deosebire de cel de vaca, el reduce cantitatea de mucus produs de organism.

In cazul in care suferi de anemie, consumul de lapte de capra te va ajuta sa metabolizezi mai usor magneziul, facilitand absorbtia intestinala a acestuia din alimentele si din suplimentele pe care le iei. Pe langa toate acestea, iti vei imbunatati imunitatea, pentru ca laptele de capra are un continut ridicat de seleniu si ii vei asigura inimii tale o sanatate de invidiat, gratie potasiului pe are il vei asimila din aceeasi bautura.

Daca iti lipseste energia, inseamna ca ai nevoie de o doza serioasa de vitamina B. Ei bine, nici aceasta nu lipseste din compozitia laptelui de capra. Riboflavina (vitamina B12) te va ajuta sa iti duci la indeplinire toate treburile de pe lista ta zilnica, pentru ca te va scapa de oboseala. De asemenea, te va feri de orice stare de astenie, actionand asupra sistemului nervos central .

In cazul in care te ingrijoreaza gandul ca ai putea fi afectata de osteoporoza, odata cu trecerea anilor, trebuie sa stii ca poti preveni aceasta afectiune consumand zilnic produse lactate de capra.



Nu in ultimul rand, un alt beneficiu al consumului laptelui de capra este acela ca te poti bucura de gustul unei bauturi naturale. Costul intretinerii fermelor de capre este scazut in comparatie cu cel pe care il presupun fermele de vaci, pentru ca cele dintai ocupa mai putin spatiu, iar animalele sunt mai putin expuse la bolile cauzate de aglomerarea lor. Asadar, nu va mai fi nevoie de antibiotice si de diversi hormoni meniti sa sporeasca productivitatea, iar tu vei beneficia de produse lactate de calitate.

Daca vrei sa te bucuri si tu de proprietatile laptelui de capra, trece-l pe lista de cumparaturi si consuma-l in fiecare zi, in forma preferata.
Articolul urmator
Legume care îngrașă: ce să eviți, dacă vrei să slăbești
Legume care îngrașă: ce să eviți, dacă vrei să slăbești
Ce desert de Crăciun ai fi?
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.0 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (361 vizite)