Sfaturi de alimentație pentru a preveni cancerul ovarian
Cuprins
- Consumă mai puțină carne roșie
- Introdu ceaiurile în dieta ta
- Spune „Da!” legumelor verzi!
- Delectează-te cu fructe citrice
- Redu consumul de zahăr
Simptomele cancerului ovarian apar în ultimele stadii ale bolii și pot fi confundate deseori cu semnele altor afecțiuni, ceea ce întârzie stabilirea unui diagnostic corect. De aceea, acest tip de cancer este considerat cel mai periculos dintre toate, rata de supraviețuire fiind una mică. Prevenția rămâne în continuare cea mai bună armă pe care o poți deține împotriva lui. Cum alimentația joacă un rol important pentru sănătatea organismului, este important să ții cont de câteva sfaturi esențiale.
Iată ce reguli alimentare trebuie să adopți pentru a preveni cancerul ovarian!
Consumă mai puțină carne roșie
Nu elimina complet carnea roșie din alimentația ta, dar consum-o în cantități mai mici. Mai multe studii au scos la iveală faptul că o dietă bogată în acest tip de carne crește semnificativ riscul de a dezvolta cancer ovarian. Conform unei cercetări publicate în American Journal of Clinical Nutrition, femeile care aveau o astfel de dietă erau de două ori mai predispuse să dezvolte acest tip de cancer decât cele care nu consumau în exces carne roșie.
Introdu ceaiurile în dieta ta
Ceaiul nu este doar o bună modalitate de a te relaxa ori de a alunga simptomele unei răceli, ci se poate dovedi un bun aliat în lupta contra cancerului. Flavonoidele, substanțe prezente și în compoziția ceaiurilor, sunt recunoscute pentru faptul că reduc inflamațiile din corp și întăresc sistemul imunitar, ceea ce înseamnă că țin la distanță și cancerul.
În urma unui studiu în domeniu, cercetătorii au descoperit că două căni de ceai negru consumate zilnic pot reduce cu 31% riscul de apariție a cancerului ovarian. Și ceaiul verde are acțiune puternică, așa că este un ingredient naturist pe care te poți baza.
Spune „Da!” legumelor verzi!
Legumele verzi oferă protecție împotriva mai multor tipuri de cancer. Ele sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți, contribuind astfel la combaterea cancerului și la menținerea stării generale de sănătate. Așadar, nu mai sta pe gânduri, ci introdu în alimentația ta legume precum spanac, varza kale, varza de Bruxelles și broccoli.
Delectează-te cu fructe citrice
Fructele citrice conțin o concentrație mare de flavonoide, substanțe recunoscute pentru faptul că au proprietăți cancerigene. Cercetările indică faptul că un pahar de suc de portocale băut zilnic reduce riscul de apariție a cancerului ovarian. În același timp, nu este indicat să consumi acest lichid în cantități mai mari, pentru că poate crește riscul acestui tip de cancer.
Redu consumul de zahăr
Zahărul încurajează dezvoltarea celulelor canceroase, astfel că nu mai este de mirare de ce acest ingredient este considerat „otrava albă”. Se pare că el inhibă anumite funcții ale sistemului imunitar, mai precis procesul de distrugere a bacteriilor și a altor corpuri străine din organism. În plus, zahărul consumat în exces conduce la obezitate, o altă cauză a dezvoltării cancerului.
Cancerul ovarian reprezintă o amenințare dură la adresa reprezentantelor sexului frumos, dar el poate fi prevenit cu ajutorul alimentației. Așadar, nu te lăsa sedusă de alimentele de tip junk food și pune mai presus sănătatea ta decât poftele alimentare periculoase.