Cele mai bune sfaturi pentru un regim de viata sanatos

Cuprins
- Obezitatea
- Copil supraponderal - rezulta adult supraponderal
- Gustul real al mancarii
- Varietatea in alimentatie
- Nevoia de dulce
Pe parcursul a doua ore a sustinut, in cadrul targului, o conferinta intitulata "Sanatatea are gust", impartasind o serie de informatii mai mult decat interesante despre un regim de viata pe care ar trebui sa-l urmam toate femeile.

Obezitatea
In primul rand a tinut sa semnaleze faptul ca obezitatea a devenit o reala problema in intreaga lume, nu numai in America, si ca ea este intr-adevar, o boala. Doar 4% dintre cei bolnavi de obezitate se pot vindeca, asta insemanad un procent considerabil mai mic decat oamenii bolnavi de cancer.
Copil supraponderal - rezulta adult supraponderal
Asadar, obezitatea trebuie tinuta in frau inca din copilarie, intrucat, formand un obiceiul nesanatos de a forta copilul sa manace, mamicile nu fac altceva decat sa ii pecetluiasca soarta: ei au sanse de peste 80% sa devina adulti grasi. Atunci cand mananca mai mult decat este nevoie, numarul adipocitelor, adica celulele adipose (grasimea), cresc in volum si numar in numar infinit. Asa se face ca exista oameni care au ajuns si la incredibila greutate de 400 kg. Aceste adipocite, o data dobandite nu vor mai „muri" niciodata si vor ramane in organismul nostru toata viata. Ceea ce trebuie sa faci pentru a tine in frau acest comportament viclean al celulelor adipoase, este sa incerci sa nu le sporesti numarul, inseamnand ca trebuie sa mananci doar atunci cand iti este intr-adevar foame. Un alt lucru, foarte inteligent, pe care il poti face pentru tine este ca atunci cand observi ca ai inceput sa pui un numar de kilograme peste limita admisa, este indicat sa iei imediat atitudine si sa "penalizezi" acele kilograme. Primul pas pentru a slabi este sa reduci portiile de mancare.
Gustul real al mancarii
Ceea ce pare si mai interesant, este faptul ca omul modern a uitat sa manance in functie de necesitati si mananca cu mintea, de aceea Mihaela Bilic, ne incurajeaza sa mancam putin si atunci cand ne este intr-adevar foame.
A propus chiar un experiment, spunandu-ne sa incercam sa mancam legati la ochi si sa vedem daca realmente mancarea pe care o mestecam este la fel de buna fara sa ne bucuram de ea vizual. Incearca si tu si trage singura concluziile!
Varietatea in alimentatie
O alta teorie interesanta pe care a sustinut-o este faptul ca, in prezent, nu exista alimentul perfect, de aceea omul are nevoie de o varietate de alimente care sa ii satisfaca toate necesitatile nutritionale. Din acest motiv ea nu aproba ideea dietelor disociate. Un alt punct de vedere foarte intereant este ideea ca niciun aliment nu este daunator atata vreme cat nu "abuzezi de el".
Nevoia de dulce
La sfaritul conferintei, publicul a putut pune intrebari iar cea mai arzatoare problema a fost cea a sentimentului nevoii de „a manca ceva dulce".
Raspunsul medicului a fost simplu: "aceasta nevoie este una falsa si nu una bazata pe necesitatile reale ale organismului. Corpul nostru nu a fost construit pentru a avea nevoie de zahar, insa mintea noastra, invatata cu acest „aliment" cere mai mult". Ea a numit-o „dorinta perversa" intrucat, pe masura ce mananci mai mult, vrei mai mult.
A mai semnalat faptul ca zaharul se afla in toate alimentele cumparate, este suficient sa citim etichetele produselor pentru a observa acest lucru.
Mai mult decat atat, ea a spus ca un adult nu are nevoie de fructe intrucat toti nutrietii care se gasesc in fructe se pot gasi in legume, singura exceptie este ca fructele contin fructoza, adica zahar, iar noi nu avem nevoie de el.
Inchei cu o replica care mi s-a parut foarte adevarata: "nu da vina pe nimeni ca esti gras, pentru ca tu esti singurul care duce mancarea la gura."
Alte subiecte care te-ar putea interesa: Cele mai bune sfaturi impotriva aripioarelor Afla cum te poti feri de raceala in sezonul rece Subiecte de pe forum:Afla totul despre tinctura de ardei iute La ce este bun ceaiul verde Caderea parului in exces |

